Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου;

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Θα έχεις παρατηρήσει τους ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση.. Φαντάζει να τους τα έχει φέρει η ζωή όλα απλόχερα και με ευκολία. Δεν σημαίνει ότι είναι τέλειοι. Όμως έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και αυτό εκπέμπεται προς τα έξω!

Ίσως να ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία.. Να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση και σίγουρος για τον εαυτό σου. Σίγουρα πάντως για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σε ενδιαφέρει να αποκτήσεις αυτό το χαρακτηριστικό, αν δεν το έχεις ήδη, και αν το έχεις σε ενδιαφέρει να το βελτιώσεις.

Ακόμα και στην απλή της μορφή η αυτοπεποίθηση σου δίνει μια πιο θετική ενέργεια απέναντι στον εαυτό σου αλλά και στις συναναστροφές σου με τους άλλους ανθρώπους.

Θα ήθελες να μάθεις και να δουλέψεις πάνω σε μια άλλη οπτική της αυτοπεποίθησης; Πώς θα άλλαζε η ζωή σου αν μπορούσες να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση από μέσα προς τα έξω; Αν θέλεις να μάθεις συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω..

webinar_online

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια

Θα έχεις ακούσει την έκφραση “σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι” ή “το μικρό σκυλί γαβγίζει στο πιο δυνατό”. Είναι αλήθεια πώς ο άνθρωπος που χρειάζεται να μιλήσει δυνατά για να επιτεύγματα του ή επιδιώκει με κάθε τρόπο να ακούσει το “Μπράβο” και το “Συγχαρητήρια” είναι ένας άνθρωπος που δεν αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του. Ένας άνθρωπος που δεν έχει αυτοπεποίθηση και την αντλεί από τους γύρω του.

Αντί να σκέφτεσαι τι χρειάζεται να κάνεις για να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου.. Αντί να σκέφτεσαι “έχω αυτό” ή “μπορώ να κάνω αυτό”.. Άρχισε να δουλεύεις στο μυαλό σου την ιδέα ότι τώρα είσαι πλέον ένας σίγουρος άνθρωπος. Άφησε τις σκέψεις του παρελθόντος στην άκρη και βάλε απλά μέσα στο μυαλό σου την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση. Σκέψου ότι είσαι γεμάτος σιγουριά και αυτοπεποίθηση από εδώ και στο εξής.

Αυτό πώς θα σε βοηθήσει; Με αυτή την εσωτερική πεποίθηση ότι είσαι γεμάτος σιγουριά θα σταματήσεις να προσπαθείς να το αποδείξεις. Θα δεις ότι θα μπορείς να προσελκύσεις περισσότερο τους ανθρώπους γύρω σου χωρίς να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Χωρίς προσπάθεια. Η αυτοπεποίθηση σου θα εκπέμπεται μέσα από την δουλειά και την σταθερότητα σου, μέσα από εσένα.. Κι αυτό θα γίνει γιατί πλέον δεν θα ανησυχείς για αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για εσένα.. Πλέον θα “παίζεις” σε άλλο επίπεδο.

Σταμάτα να υιοθετείς την ανασφάλεια και τις αμφιβολίες των ανθρώπων και άρχισε να επενδύεις σε θετικά πρότυπα

Θα έχεις παρατηρήσει ότι στην ζωή μας πολλές φορές θέλουμε να κάνουμε κάτι, έχουμε κάποια όνειρα, κάποιους στόχους και όταν τα μοιραζόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους εισπράττουμε την αμφιβολία και την ανασφάλεια που οι ίδιοι έχουν.

Είμαι σίγουρος ότι θα σου έχει συμβεί κι εσένα, να μοιραστείς με κάποιον φίλο σου ή συγγενή μια φιλοδοξία σου και να έχεις πάρει την απάντηση “Αυτό είναι δύσκολο να γίνει”, “Δεν θα το έκανα στην θέση σου” κλπ.

Πρέπει να είναι ξεκάθαρο μέσα σου ότι κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του στόχους, όνειρα, δράση.. Σταμάτα να υιοθετείς την ανασφάλεια και τις αμφιβολίες των άλλων.

Σίγουρα δεν μπορούμε να σταματήσουμε να συναναστρεφόμαστε με τους ανθρώπους που αγαπάμε και ούτε να σταματήσουμε να ακούμε την γνώμη τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να θωρακίσουμε τον εαυτό μας, να πιστέψουμε σε αυτόν και να επιλέξουμε να έχουμε δίπλα μας και ανθρώπους που θα μας στηρίζουν και θα μας ενθαρρύνουν να κάνουμε τα βήματα που χρειάζεται για να κατακτήσουμε το όνειρο μας.

Η αυτοπεποίθηση, η πίστη στον εαυτό μας, είναι μία από τις πιο ισχυρές κινητήριες δυνάμεις.

Παρακολούθησε ένα πρόγραμμα που θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς πώς αυτό που ονειρεύεσαι.. Eίναι δυνατόν να γίνει πραγματικότητα και μπορείς να τα καταφέρεις. Άκουσε κάποια Audiobooks που θα σου δώσουν τεχνικές για να πετύχεις τους στόχους σου.. Οτιδήποτε θα σε γεμίζει αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Μπορείς επίσης να συμμετέχεις σε κάποιες ομάδες ανθρώπων που έχουν κάνει ήδη τα πράγματα να συμβούν στην ζωή τους, που έχουν πετύχει τους στόχους που θέλεις κι εσύ να πετύχεις. Τώρα με τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ εύκολο να βρεις την ομάδα που σου ταιριάζει και να αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους που έχουν τα ίδια θέλω με εσένα. Ανθρώπους που θα σε εμπνεύσουν και θα σου δώσουν όραμα και πίστη να συνεχίσεις μέχρι να κατακτήσεις τα όνειρα σου. Ανθρώπους τους οποίους θα εμπνεύσεις εσύ με τα σχέδια και τα βήματα που θα κάνεις..

Απέκτησε υγιείς συνήθειες

Κάτι άλλο που μπορεί να κάνει πιο ισχυρή την αυτοπεποίθηση σου είναι να δημιουργήσεις κάποιες υγιείς συνήθειες, θετικές συνήθειες για εσένα, οι οποίες θα βελτιώνουν σιγά σιγά την εικόνα σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα το να πηγαίνεις για τρέξιμο, να αθλείσαι, να προσέχεις την διατροφή σου, να κάνεις διαλογισμό, και γενικότερα να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν ενέργεια και υγεία.

Ότι κι αν επιλέξεις να κάνεις, θα πρέπει να το κάνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και να σου αφήνει μια καλή και ευχάριστη αίσθηση για τον εαυτό σου. Οι υγιείς συνήθειες βελτιώνουν την αυτοαντίληψη μας και ενισχύουν τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης μας ενώ παράλληλα μειώνουν το στρες.

Δεν μιλάμε για κάτι υπερβολικό. Δεν θα ασκηθείς για πρωταθλητισμό, ούτε θα τρως μόνο μπρόκολο και μαρούλι. Απλά θα μπεις μέσα σε μια διαδικασία, σε μια ρουτίνα, μια συνήθεια, η οποία θα σε κάνει να νιώθεις υπέροχα. Και αυτό θα βγαίνει προς τα έξω.

Τι συμβαίνει όταν κάνεις αυτές τις μικρές αλλαγές στην ζωή σου; Λειτουργεί αθροιστικά. Αυτές οι μικρές στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου, που φροντίζεις τον εαυτό σου, όλο και προστίθενται και προστίθενται με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτές οι μικρές στιγμές να γίνουν μια μεγάλη πραγματικότητα και η αυτοπεποίθηση σου.. κάτι το δεδομένο. Θα συνδεθείς με τον εαυτό σου και αυτό θα βγαίνει προς τα έξω. Απλά και αβίαστα. Και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς θα ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα

Σε ότι αντιστέκεσαι στην ζωή αυτό δεν φεύγει, εμμένει και επιμένει

Πρώτα έρχεται η φαντασία και μετά έρχεται η πραγματικότητα

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις σχέση με τον εαυτό σου, τον σύντροφό σου, τα παιδιά σου και τα οικονομικά σου τότε θα αγαπήσεις αυτό το πρόγραμμα. Επιτυχία σημαίνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Η γνώση είναι δύναμη! Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα κάνε κλικ εδώ

 

2_online-week-courses-12200x667-1

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις