ginetai

Λες πως δεν Γίνεται; Κι όμως.. ΓΙΝΕΤΑΙ – Διεκδίκησε τα Όνειρά σου

Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου..
Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου &
Ζήσε Ευτυχισμένος!!

Σταμάτα να λες "Δεν Γίνεται".. ΓΙΝΕΤΑΙ

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα μικρό video που είχα δει του Πίτερ Οικονομίδη, έναν άνθρωπο που πραγματικά τον αγαπώ και τον σέβομαι πάρα πολύ για το έργο που συνεχίζει να κάνει σε ένα παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου μεταφέρω την πληροφορία, θα σου την μεταφέρω παραφρασμένη, με τον δικό μου τρόπο:

Μάθαμε λοιπόν κάποια στιγμή, στο σχολείο, ότι κάθε πρόταση πρέπει να έχει και ένα ρήμα. Αλλιώς δεν υφίσταται. Ποιο είναι, λοιπόν, το ρήμα που βάζουμε πλέον οι άνθρωποι; “Δεν γίνεται”

Και το χτίζουμε και το κάνουμε ακόμα πιο πλούσιο. Λέμε “Δεν γίνεται ρε μαλάκα”. Ότι και να κάνουμε ξεκινάμε με το “Δεν γίνεται”. Όποια σκέψη και να κάνουμε λέμε “Δεν γίνεται”. Και τι κάνουμε; Αυτοϋπνωτίζουμε τον εγκέφαλο μας και κάποια στιγμή μας πείθουμε ότι δεν γίνεται. Καταλήγουμε λοιπόν να μην προσπαθούμε καν γι' αυτό και έτσι πράγματι δεν γίνεται.

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για εσένα είναι η εξής:

Αν δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να αποτύχεις τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις στην ζωή σου;

[Παρακολούθησε το επιλέγοντας το video ή αν σου αρέσει περισσότερο, μπορείς να το διαβάσεις στην συνέχεια της οθόνης σου!]

Αναφορές για το επεισόδιο:

Σου άρεσε αυτό το επεισόδιο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου.

Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το video έχει αξία για εσένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Έτσι Σταμάτησα να Σαμποτάρω τον Εαυτό μου και να μην Χάνω τον Χρόνο μου. Δες την Μέθοδο που Ακολούθησα. Κλικ ΕΔΩ

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ?

Ευθυγραμμίσου με τη συγχρονικότητα και ζήσε τα δικά σου θαύματα

Ποια είναι η γνώμη που έχεις πραγματικά για τον εαυτό σου;

Συνειδητότητα: O #1 παράγοντας που καθορίζει την ζωή σου

Ενσυναίσθηση και πώς επηρεάζει την επικοινωνία

 

vimata_epityxias

Σχετικές  συμβουλές για να εμπνευστείς: 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

ginetai

ginetai

ginetai

ginetai

Σενάριο video:

[Η συνέχεια είναι ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ

Σταμάτα να λες "Δεν Γίνεται".. ΓΙΝΕΤΑΙ

Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα μικρό video που είχα δει του Πίτερ Οικονομίδη. Έναν άνθρωπο που πραγματικά τον αγαπώ πάρα πολύ, τον σέβομαι για το έργο που έχει κάνει και για το έργο που συνεχίζει να κάνει σε ένα παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου μεταφέρω την πληροφορία και αξίζει να το ψάξεις αυτό το video, αλλά αυτό που μου έχει μείνει είναι το εξής και θα το παραφράσω λιγάκι γιατί μου αρέσει να παραφράζω τα πράγματα, να τα λέω με τον δικό μου τρόπο: Μάθαμε λοιπόν κάποια στιγμή, στο σχολείο, ότι κάθε πρόταση πρέπει να έχει και ένα ρήμα. Αλλιώς δεν υφίσταται. Ποιο είναι, λοιπόν, το ρήμα που βάζουμε πλέον οι άνθρωποι; “Δεν γίνεται”

Και το χτίζουμε και το κάνουμε ακόμα πιο πλούσιο. Λέμε “Δεν γίνεται ρε μαλάκα”. Ότι και να κάνουμε ξεκινάμε με το “Δεν γίνεται”. Όποια σκέψη και να κάνουμε λέμε “Δεν γίνεται”. Και τι κάνουμε; Αυτοϋπνωτίζουμε τον εγκέφαλο μας και κάποια στιγμή μας πείθουμε γιατί “Δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται,δεν γίνεται, δεν γίνεται..” Η φράση αυτή “βομβαρδίζει” το μυαλό μας και πράγματι δεν γίνεται.

Διαφορετική Αντιμετώπιση - Θέμα Απόφασης

Πάμε λοιπόν λίγο πίσω. Να το δούμε απ' έξω. Φαντάσου λοιπόν ότι έχεις ένα παιδί και το μεγαλώνεις λέγοντας του συνέχεια “Δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται..” και από την άλλη πλευρά έχεις ένα άλλο παιδί και του λες “Γίνεται, γίνεται, γίνεται, γίνεται ..” Μετά από 20 χρόνια τι φαντάζεσαι ότι θα συμβεί στο πρώτο παιδί και τι φαντάζεσαι ότι θα συμβεί στο δεύτερο παιδί;

Έχει γίνει έρευνα όπου πήραν μαθητές και τους χώρισαν στην μέση. Πήραν από μια μεριά τους καλούς μαθητές και από την άλλη τους κακούς μαθητές. Και είπαν στους δασκάλους ότι οι καλοί μαθητές είναι κακοί και οι κακοί είναι οι καλοί. Φαντάζεσαι τι έγινε στο τέλος της χρονιάς; Οι καλοί χειροτέρεψαν και οι κακοί καλυτέρευσαν. Γιατί; Γιατί τους αντιμετώπισαν τελείως διαφορετικά.

Άρα λοιπόν εσύ πώς αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου; Είσαι από τους ανθρώπους που συνέχεια λένε “Δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται, δεν γίνεται..” ή είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που λένε “Ότι και να γίνει εγώ θα το κάνω να συμβεί”. Και αυτό είναι καθαρά θέμα απόφασης.

Δούλεψε με τον Εαυτό σου

Και αν αυτή την στιγμή σε δυσκολεύει, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου για να το αλλάξεις. Εάν θέλεις έλα να δουλέψουμε προσωπικά. Πίστεψε με είναι μερικές συναντήσεις για να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου. Να το αλλάξεις και να αλλάξει όλη σου η ζωή.

Στο τέλος του video θα δεις μια δωρεάν εκπαίδευση που έχω, γι' αυτό τον λόγο. Πήγαινε να κάνεις αυτή την εκπαίδευση και άρχισε να κάνεις τα πράγματα να γίνονται. Γιατί γίνεται.

Τώρα, ξέρεις πόσοι άνθρωποι αν τους ρωτήσεις “Τι θέλεις;” θα σου πουν “Δεν ξέρω τι θέλω”. Ξέρεις για ποιον λόγο αυτοί οι άνθρωποι λένε “Δεν ξέρω τι θέλω”;

Καθάρισε το Τοπίο μέσα σου και Αναζήτησε τι Είναι αυτό που Θέλεις στην Ζωή σου

Φαντάσου λοιπόν ότι οδηγάς με το αμάξι και πηγαίνεις, πηγαίνεις, πηγαίνεις, πηγαίνεις, οι υαλοκαθαριστήρες είναι χαλασμένοι, έχει αρχίσει και βρέχει και τα μυγάκια γεμίζουν το παρμπρίζ σου. Μετά από λίγα χιλιόμετρα, μερικά λεπτά ή και ώρα ίσως, θα αρχίσεις να παρατηρείς ότι δεν βλέπεις πέρα από την μύτη σου. Έτσι ακριβώς είναι και με τα όνειρα μας. Όταν γεμίζουμε το μέλλον μας με σκουπίδια, σκέψεις όπως “Δεν γίνεται”, “Δεν μπορώ”, “Αποκλείεται”, “Είναι δύσκολο”, και βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι είναι σε αυτή την κατηγορία τότε αυτό το κάνεις πραγματικότητα σου και ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε αυτή την πραγματικότητα.

Θέλω να σου πω, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις ξέρεις τι είναι; Να ανοίξεις τους υαλοκαθαριστήρες σου, να καθαρίσεις τα “μυγάκια” σου (τις φοβίες σου, τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου, τα βιώματα σου, το παρελθόν σου κλπ) για να δεις ότι γίνεται, ότι μπορείς να το κάνεις, και τότε θα φανερωθεί και αυτό που πραγματικά θέλεις. Γιατί η πρώτη ερώτηση που πάει στον εγκέφαλο μετά από την ερώτηση “Τι θέλω;” είναι το “Πώς θα το κάνω;”. Και εμείς τελικά οι άνθρωποι δεν απαντάμε στο “Τι θέλω να κάνω;”. Απαντάμε στο “Πώς θέλω να το κάνω;”

Η πιο Ουσιαστική Ερώτηση που οφείλεις να Κάνεις στον Εαυτό σου

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για εσένα είναι η εξής:

Αν δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να αποτύχεις τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις στην ζωή σου; Σε προσωπικό, σε συναισθηματικό, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Και αν λες “Δεν γίνεται”, ξέχασε το. Είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης που υπάρχει στον πλανήτη Γη. ΓΙΝΕΤΑΙ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Θέλεις να το κάνεις; Αξίζει να το κάνεις; Αν όχι, πάω πάσο και το σέβομαι. Αλλά μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και του χρεώνεις κάτι το οποίο δεν ισχύει.

Όταν δεν Έχεις την Σωστή Γνώση και Εκπαίδευση..

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πριν από κάποια χρόνια, με παίρνει τηλέφωνο ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν μπάρμαν και ήθελε να κάνει εξαγωγή λαδιού.

Με παίρνει λοιπόν τηλέφωνο και μου λέει “Ξέρεις, θέλω να κάνω αυτό, αλλά δεν γίνεται να το κάνω, γιατί είναι δύσκολο, γιατί το ένα, γιατί το άλλο..”

Και του λέω “Ωπ, sorry, να σου κάνω τρεις ερωτήσεις;”

Μου λέει “Παρακαλώ”.

“Πρώτη ερώτηση: Την έχεις ξανακάνει τη δουλειά;”, μου λέει “Όχι”

“Δεύτερη ερώτηση: Έχεις γίνει επιχειρηματίας επιχειρηματίας ποτέ;” μου λέει πάλι “Όχι”

“Τρίτη ερώτηση: Είσαι εκπαιδευμένος σε αυτό που κάνεις;, ξανά “Όχι”

Και του λέω “Είσαι σίγουρος ότι δεν γίνεται;”

Μου λέει “Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ, γεια σου”

Απλό;

Κάνε μια Ειλικρινή Συζήτηση με τον Εαυτό σου

Άρα λοιπόν, κάτσε κάτω και συζήτησε με ειλικρίνεια με τον εαυτό σου. Εάν δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να αποτύχεις, τι είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις;

Και ξεχώρισε τα:

Με τον εαυτό σου πώς θέλεις να είναι η καθημερινότητα σου;

Με την σχέση σου; Θέλεις να έχεις σχέση; Θέλεις πραγματικά να έχεις σχέση; Έχει ένα τίμημα αυτή. Θέλεις; Μπορεί να θέλεις απλά να φλερτάρεις. Είναι εντάξει και αυτό. Αλλά δες τι θέλεις.

Με τα επαγγελματικά σου, τι θέλεις; Θέλεις να είσαι υπάλληλος; Θέλεις να είσαι επιχειρηματίας; Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις;

Όρισε λοιπόν ακριβώς στον κάθε τομέα τι είναι αυτό που θέλεις, ιδανικά τι θέλεις, τι είναι αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει σαν μικρού παιδιού; Σαν μικρού παιδιού όμως που είναι ερωτευμένο. Γιατί, τότε, ξέρεις, τα συναισθήματα μας ήταν πολύ πιο αγνά και τα αφήναμε να λειτουργούν. Μετά ξέρεις τι κάναμε; Τα ευνουχίσαμε.

Άρα λοιπόν άρχισε να ξαναδίνεις στον εαυτό σου, να ξαναποτίζεις αυτό το κομμάτι του εαυτού σου που έχει συναισθήματα, που έχει έμπνευση, που έχει ενθουσιασμό. Και δες τι σε ενθουσιάζει στην καθημερινότητα σου; Ξέχασε το πως θα το κάνεις. Ξέχασε το αν είναι εφικτό. Ok, πες λοιπόν ότι όλα γίνονται. Πες ότι υπάρχει ένα μαγικό ραβδί.

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι

Έλα να παίξουμε λιγάκι. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι: 

Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις; Στην ζωή σου, στην καθημερινότητα σου..

Ξυπνάς, τι θέλεις να βλέπεις; Ξυπνάς, τι θέλεις να κάνεις;

Να παίρνεις κάποιον τηλέφωνο; Να βλέπεις κάποιον δίπλα σου;

Θέλεις να πηγαίνεις γυμναστική; Θέλεις να ξεκινάς δουλειά στις 10.00;

Τι θέλεις να κάνεις;

Πώς θέλεις να είναι η ιδανική σου μέρα; Ποιος είναι ο ιδανικός σου εαυτός;

Σημείωσε τα όλα αυτά. Ξεχώρισε τα σε 3-4 διαφορετικούς τομείς:
  • Εγώ και ο εαυτός μου

  • Εγώ και η σχέση μου

  • Εγώ και τα επαγγελματικά μου

  • Εγώ και οι φίλοι μου, η σχέση με τους φίλους μου.. Με το κοινωνικό μου δίκτυο.

Φτιάξε ένα σχέδιο

Και όταν όλα αυτά τα γράψεις κάτω, τότε άρχισε να καταστρώνεις ένα σχέδιο σχετικά με το πώς θα τα κάνεις. Και επειδή πάλι μπορεί να βγει εκείνη η φωνούλα και να λέει “Δεν γίνεται”, “Δεν γίνεται Μάνο τι λες τώρα, μας φουσκώνεις τα μυαλά; Και ναι όλοι αυτοί οι Life Coaches λένε αυτά..” Ok, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί κι αλλιώς. Αλλά πίστεψε με επειδή προήλθα από μια κατηγορία ανθρώπων που μεγάλωσα με τρύπια παπούτσια, κάποια στιγμή δεν είχα να φάω, δεν είχα φίλους, δεν μου μιλούσε κανένας γιατί τα είχα κάνει σκατά στην ζωή μου.. Θέλω να σου πω ότι γίνεται αρκεί να είσαι διαθέσιμος να το κάνεις.

Άρα, τι θέλεις;

Τι σε κάνει να είσαι ερωτευμένος;

Τι σε κάνει να ενθουσιάζεσαι;

Τι είναι αυτό που θέλεις τόσο πολύ που θα αξίζει τον κόπο να κοιμηθείς λιγότερο το βράδυ;

Μπες Μέσα στο Όνειρό σου

Γράψτο κάτω, κάντο ξεκάθαρο, μπες μέσα στο όνειρο σου. Εκπαιδεύσου σ' αυτό, κάνε ότι χρειάζεται και θα δεις ότι γίνεται. Και αξίζει τον κόπο. Και μπορείς να το κάνεις. Αρκεί να θέλεις.

Ο Walt Disney έλεγε πως ότι μπορείς να φανταστείς με το μυαλό σου μπορείς να το δημιουργήσεις. Τι διαφορά είχε ο Walt Disney; Τι διαφορά είχε ο Γκάντι; Τι διαφορά έχουν όλες αυτές οι μεγάλες προσωπικότητες που δημιούργησαν όλα αυτά που δημιούργησαν;

Και δεν σου λέω πως πρέπει απαραίτητα να είναι ζητούμενο της ζωής σου να κάνεις κάτι τόσο μεγάλο και τεράστιο, όχι. Για εσένα το ζητούμενο μπορεί να είναι απλά να πας σε ένα βουνό και να κάνεις διαλογισμό. Είναι εντάξει κι αυτό. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι να πάει να κάνει τον ψαρά σε μία λίμνη. Υπέροχα. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι, το να είναι δημόσιος υπάλληλος. Ή να έχει δυο φίλους. Ότι κι αν είναι αυτό, μην το κρίνεις, δες τι θέλεις και πήγαινε να το κάνεις.

Σταμάτα να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου λέγοντας του “Δεν γίνεται”. Πίστεψε με γίνεται και πολύ απλά. Αρκεί να θέλεις. Και αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, εάν το αγαπάς και αν ξέρεις πραγματικά τι αξίζεις.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο