Η γλώσσα της αγάπης [ Μέσα από τα μάτια των παιδιών ]

Τα παιδιά βλέπουν  και αντιμετωπίζουν τη ζωή εντελώς  διαφορετικά από ό,τι οι μεγάλοι. Αρκεί να ρωτήσεις ένα παιδί  και θα το διαπιστώσεις.

Στην ερώτηση για παράδειγμα: 

«Τι είναι η αγάπη; Τι σκέφτεστε όταν ακούτε τη λέξη αγάπη;»

Ήταν και η αφορμή μου για να γράψω αυτό το άρθρο ..


“Αν το να αγαπάς, να εκφράζεις την αγάπη είναι όπως τα μαθήματα του σχολείου, δεν θέλω με τίποτα. Είναι πολύ δύσκολο και σίγουρα παίρνει πολύ χρόνο!” 
Γιώργος 7 ετών.

“Με πιάνει το κεφάλι μου, όταν σκέφτομαι τόσο δύσκολα πράγματα. Είμαι παιδί ακόμα! Δεν θέλω καθόλου τέτοιες δύσκολες σκέψεις!”  Ελένη 7 ετών.

“Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ με την αγάπη. Πάω σχολείο, είμαι στο δημοτικό και έχω πολύ διάβασμα!” Χριστίνα 10 ετών

“Η αγάπη μου φαίνεται να είναι ανόητη, αλλά ίσως, όταν μεγαλώσω να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή” Παναγιώτης 8 ετών


“Αυτό που έχω καταλάβει είναι ό,τι όταν κάποιος σε αγαπάει, λέει το όνομά σου με διαφορετικό τρόπο. ”
Βασίλης 9 ετών.

“Αγάπη είναι αυτό που υπάρχει στο δωμάτιο στις γιορτές, όταν έχεις ανοίξει όλα τα δώρα και είσαι ευτυχισμένος.” Νέστωρας 7 ετών

“Κανείς πιστεύω, δεν ξέρει και δεν μπορεί να πει τι είναι στα αλήθεια η αγάπη. Εγώ νομίζω ό,τι μάλλον έχει να κάνει με τις μυρωδιές. Γι’ αυτό και τα αρώματα και τα αποσμητικά είναι τόσο δημοφιλή!   Αντωνία 9 ετών


“Ποτέ δεν πρέπει να λες σ’ αγαπώ, ίσως μόνο όταν το νιώθεις. Αν όμως το νιώθεις, πρέπει να το λες συνέχεια. Για να μην το ξεχνάει κανείς!”  
Δήμητρα  11 ετών

“Για να μάθεις να  αγαπάς πιο πολύ, ξεκίνα με το να αγαπάς έναν φίλο που μισείς.” Σταυρούλα  10 ετών

 


“Η αγάπη είναι όταν ο σκύλος σου κάνει χαρές και σου γλύφει το πρόσωπο, ακόμα κι αν δεν τον πήρε ο μπαμπάς μαζί στις κούνιες.” 
Μαριάννα 6 ετών

“Αν έχεις φακίδες, καλό είναι να βρεις κάποιον που έχει φακίδες και μπορεί να αγαπήσει και τις δικές σου φακίδες.” Αντρέας 7 ετών

“Όταν αγαπάς κάποιον ή κάποια, ανοιγοκλείνεις τα μάτια και μπορούν να βγουν αστεράκια από εκεί.” Μαριάννα  5 ετών

“Αγάπη είναι όταν η μαμά βλέπει τον μπαμπά στην τουαλέτα και δεν κάνει μπλιαχ!”  Μάρκος  6 ετών

“Αγάπη είναι όταν δίνεις φιλάκια συνέχεια. Τότε κουράζεσαι, αλλά θες να είστε μαζί, οπότε αρχίζετε να μιλάτε. Η μαμά και ο μπαμπάς είναι έτσι.” Αφροδίτη 9 ετών

Διαβάζεις το άρθρο: Η γλώσσα της αγάπης [ Μέσα από τα μάτια των παιδιών ]


“Αγάπη είναι όταν η μαμά δίνει στον μπαμπά το πιο καλό κομμάτι του κοτόπουλου”. 
Ελένη 9 ετών

“Αγάπη είναι όταν ο μπαμπάς φτιάχνει καφέ στη μαμά και πάντα πίνει μια γουλιά πριν για να βεβαιωθεί ότι είναι τέλειος.”  Θοδωρής 7 ετών

 

“Όταν η γιαγιά πονούσε από τη μέση της, δεν μπορούσε να σκύψει. Οπότε ο παππούς έσκυβε και τη βοηθούσε.  Το έκανε, ακόμα και όταν τον έπιασε κι εκείνον η μέση του!” Γιώργος 7 ετών

“Αγάπη είναι όταν μια μεγάλη γυναίκα είναι ακόμα φίλη με έναν μεγάλο άντρα ακόμα και μετά από πολλά, πολλά χρόνια!”  Θωμάς 10 ετών

Είμαι σίγουρος  ότι θα συμφωνήσετε μαζί μου,  τα παιδιά μπορούν να είναι τα πιο διαισθητικά, έξυπνα και δημιουργικά πλάσματα του κόσμου και σίγουρα η γλώσσα της αγάπης έχει διαφορετικό νόημα για αυτά.

Μέσω  της αντίληψης αυτών, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον είναι ασφαλές στα χέρια αυτών των λαμπρών παιδιών.

Ποιος θα πίστευε άλλωστε ότι η  αγάπη θα μπορούσε  να εξηγηθεί με τόσους υπέροχους τρόπους.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά στον κόσμο μια ζωή γεμάτη αγάπη και χαρά, χωρίς πόνο και θλίψη. Μια ζωή στην οποία η αγάπη θα είναι μέσα στη ζωή τους,  κάθε μέρα και σε κάθε τους κίνηση.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

 

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης