Για να αγαπήσεις κάποιον χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Όπως ήδη ξέρεις, για να αγαπήσεις κάποιον άλλον χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Γιατί; Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό, να είσαι σε θέση να δημιουργήσεις, μια υπέροχη σχέση με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου.. εσένα. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον εαυτό σου αντανακλάται σε όλα όσα κάνεις και σε κάθε σχέση που έχεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά να αγαπάς τον εαυτό σου, γι’ αυτό παρακάτω θα σου διευκρινίσω ακριβώς τι εννοώ.


Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι γινόμαστε οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας. Συνηθίζουμε να είμαστε πολύ σκληροί με τον εαυτό μας, και δεν του δίνουμε ούτε τον χρόνο που χρειάζεται, ούτε κανένα ελαφρυντικό.

Θα έρθουν στιγμές που θα είναι δύσκολες. Στιγμές που θα νιώσεις πόνο, θλίψη, φόβο.. Μην αγνοείς τα συναισθήματα σου. Άστα να περάσουν από μέσα σου και να φύγουν. Γιατί τα συναισθήματα όσο τα αγνοείς ή τα απομακρύνεις, τείνουν να επιστρέφουν με ένταση.

Μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα συναισθήματα αυτά είναι σημάδι αδυναμίας και όχι δύναμης. Να θυμάσαι πως είσαι άνθρωπος και να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.. Να αγαπάς τον εαυτό σου.

Εξάλλου τα συναισθήματά σου θα σου πουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου.. Απλά πρέπει να τα ακούσεις.


Εσύ καλύτερα από όλους γνωρίζεις, τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένοΚανένας άλλος δεν το γνωρίζει καλύτερα από σένα. Δεν βασίζεται η ευτυχία σου σε κανέναν άλλο πέρα από σένα. Είτε σε ευχαριστεί να καθίσεις σπίτι και να δεις τηλεόραση, είτε να βγεις με φίλους είτε να πας γυμναστήριο είτε να διαβάσεις ένα βιβλίο το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ ξέρεις τις σε κάνει ευτυχισμένο κάθε στιγμή.

Να θυμάσαι πως πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος! Μάθε λοιπόν να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου κάνοντας τον ευτυχισμένο.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές. 
Μην φοβάσαι να την ζητήσεις. Να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν απαραίτητοι σε μία σχέσηΜην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ζήτησε τους την βοήθεια σου και πρόσφερε την δική σου όταν θα ο σύντροφος σου θα την χρειαστεί.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

 

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται

Να είσαι ο εαυτός σου: Το μυστικό που δίνει πάθος στις σχέσεις σου

#8 πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από μια καλή σχέση

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!