Για να αγαπήσεις κάποιον χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Για να αγαπήσεις κάποιον χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Όπως ήδη ξέρεις για να αγαπήσεις κάποιον άλλον χρειάζεται πρώτα να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Γιατί; Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι σε θέση να δημιουργήσεις μια υπέροχη σχέση με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου.. εσένα. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον εαυτό σου αντανακλάται σε όλα όσα κάνεις και σε κάθε σχέση που έχεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματικά να αγαπάς τον εαυτό σου γι’ αυτό παρακάτω θα σου διευκρινίσω ακριβώς τι εννοώ.

efta vimata epityxias

Να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου

Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι γινόμαστε οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού μας. Συνηθίζουμε να είμαστε πολύ σκληροί με τον εαυτό μας και δεν του δίνουμε ούτε τον χρόνο που χρειάζεται, ούτε κανένα ελαφρυντικό.

Θα έρθουν στιγμές που θα είναι δύσκολες. Στιγμές που θα νιώσεις πόνο, θλίψη, φόβο.. Μην αγνοείς τα συναισθήματα σου. Άστα να περάσουν από μέσα σου και να φύγουν. Γιατί τα συναισθήματα όσο τα αγνοείς ή τα απομακρύνεις τείνουν να επιστρέφουν με ένταση.

Μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα συναισθήματα αυτά είναι σημάδι αδυναμίας και όχι δύναμης. Να θυμάσαι πως είσαι άνθρωπος και να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.. Να αγαπάς τον εαυτό σου.

Εξάλλου τα συναισθήματά σου θα σου πουν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να φροντίσεις τον εαυτό σου.. Απλά πρέπει να τα ακούσεις.

Ξέρεις πώς να γίνεις ευτυχισμένος

Εσύ καλύτερα από όλους γνωρίζεις τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο. Κανένας άλλος δεν το γνωρίζει καλύτερα από εσένα. Δεν βασίζεται η ευτυχία σου σε κανέναν άλλο πέρα από εσένα. Είτε σε ευχαριστεί να καθίσεις σπίτι και να δεις τηλεόραση, είτε να βγεις με φίλους είτε να πας γυμναστήριο είτε να διαβάσεις ένα βιβλίο το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ ξέρεις τις σε κάνει ευτυχισμένο κάθε στιγμή.

Να θυμάσαι πως πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με πάθος! Μάθε λοιπόν να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου κάνοντας τον ευτυχισμένο.

Ανακάλυψε τις δυνάμεις σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα αδύνατα σημεία τους αλλά έχουν και τα δυνατά. Ανακάλυψε τις δυνάμεις σου.. Ανακάλυψε τα πλεονεκτήματα σου.. Δες τα θετικά σου χαρακτηριστικά.. Αγάπα τον εαυτό σου με τις αδυναμίες του και με όλα αυτά τα δυνατά σημεία που σε διακρίνουν και σε χαρακτηρίζουν. Έτσι θα μπορείς να τα αναγνωρίζεις και στους άλλους ανθρώπους και η ζωή σου και οι σχέσεις σου θα γίνουν πολύ καλύτερες.

Μερικές φορές χρειάζεσαι βοήθεια

Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια μερικές φορές. Μην φοβάσαι να την ζητήσεις. Να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν απαραίτητοι σε μία σχέση. Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ζήτησε τους την βοήθεια σου και πρόσφερε την δική σου όταν θα ο σύντροφος σου θα την χρειαστεί.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται

Να είσαι ο εαυτός σου: Το μυστικό που δίνει πάθος στις σχέσεις σου

#8 πράγματα που μπορείς να μάθεις μέσα από μια καλή σχέση

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις