#3 κανόνες που συμβάλλουν στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων

#3 κανόνες που συμβάλλουν στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων

Πολλές φορές ανάλογα με την μέθοδο που ακολουθούμε για την λήψη αποφάσεων, καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε κάποιες επιπλέον προκλήσεις. Κάποια επιπλέον εμπόδια.

Παρ’ όλα αυτά, αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη πορεία για την καλύτερη λήψη αποφάσεων, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, τελικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον τελικό μας στόχο.

Παρακάτω σου παραθέτω #3 απλούς κανόνες, για την λήψη αποφάσεων που αν τους ακολουθήσεις θα μπορέσεις να αποκτήσεις τον χρόνο, την σαφήνεια, το κίνητρο και την αποφασιστικότητα που χρειάζεσαι, για να πάρεις την επόμενη σημαντική για σένα απόφαση.


Όλες οι σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις χρειάζεται να λαμβάνονται χρησιμοποιώντας χαρτί και στυλό, (ή μολύβι αν προτιμάς). Μην προσπαθείς να πάρεις αποφάσεις, και κυρίως δύσκολες αποφάσεις, κάνοντας σκέψεις οι οποίες δεν αποτυπώνονται κάπου ώστε να έχεις έναν οδηγό. Η λήψη αποφάσεων χρειάζεται μέθοδο.. Αν απλά έχεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου κάποια στιγμή, οι διάφορες σκέψεις και τα ενδεχόμενα που θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ένα ένα στο μυαλό σου, όχι απλά θα νιώθεις να σε “βομβαρδίζουν” αλλά θα σου δημιουργήσουν και επιπρόσθετο άγχος..

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα σκεφτείς ,“Ναι είναι καλή η ιδέα αυτή, αλλά τι γίνεται αν συμβεί αυτό ή το άλλο;”. Σύντομα θα φτάσεις σε ένα εναλλακτικό σενάριο και τότε θα σκεφτείς πάλι ,“Κι αν συμβεί αυτό, τότε τι κάνουμε;”. Και τελικά θα βρεθείς κάποια στιγμή να σκέφτεσαι το πρόβλημα, χωρίς να έχεις δώσει λύση.

Απαλλάξου από αυτή την πίεση λαμβάνοντας αποφάσεις γραμμένες σε χαρτί. Όταν γράφεις  τις σκέψεις σου, δημιουργείται μια φυσική λίστα που σε καθοδηγεί βήμα βήμα για το τι χρειάζεται να κάνεις. Γιατί; Γιατί όλα είναι εκεί. Ανέβασε πάνω κάτι, κατέβασε κάτι άλλο, έχεις όλη της εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάντο, αν δεν το κάνεις ήδη,  θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει να διώξεις από πάνω σου την πίεση και το άγχος και να εστιάσεις στο αποτέλεσμα, αλλά και στους τελικούς σου στόχους γλιτώνοντας σου παράλληλα και εξαιρετικά πολύτιμο.. χρόνο!

Ανακάλυψε Τον Κώδικα του Μυαλού

Πολλαπλασίασε τα επίπεδα χαράς και μεγιστοποίησε τα μετρήσιμα αποτελέσματά σου έως και 88% ώστε να μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής χωρίς άγχος, φόβο & απογοήτευση σε 90 ημέρες.


Όταν μπαίνεις στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων, και ειδικά όταν πρόκειται να λάβεις δύσκολες αποφάσεις, χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος και σαφής τόσο με το τι θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτή την διαδικασία, όσο και γιατί το θέλεις. Χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος σχετικά με το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις και με τον στόχο σου.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό, είναι να θυμάσαι τον λόγο πίσω από την απόφασή που χρειάζεται να λάβεις. Γιατί λαμβάνεις αυτή την απόφαση; Αυτή η απόφαση θα σε ωφελήσει κάπως σε προσωπικό, συναισθηματικό ή επαγγελματικό επίπεδο;

Η λήψη αποφάσεων, σχεδόν πάντα, συνοδεύεται από φόβο.. Αμφιβολίες.. Ανασφάλεια.. Ειδικά όταν μια απόφαση είναι δύσκολη ή εξαιρετικά σημαντική, κατά την διάρκεια της διαδικασίας λήψης της σε οδηγεί,  σε ερωτήσεις όπως “Είναι σωστή;”, “Θα πάνε τα πράγματα όπως τα έχω υπολογίσει;” κλπ

Μην αφήνεις τον φόβο να παρεμβαίνει στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων. Ούτως ή άλλως δεν θα έχεις σχεδόν ποτέ την απόλυτη βεβαιότητα για το οτιδήποτε κι αν κάνεις. Χρειάζεται να πάρεις το ρίσκο.. Και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να πετύχει αυτό το οποίο έχει θέσει ως στόχο.

Ένας τρόπος για να το πετύχεις, είναι να έχεις συνέπεια στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, που έχεις καθορίσει.. Αλλά και στο πλάνο δράσης σου.. Αυτό θα σου δίνει ασφάλεια και σιγουριά, ώστε να προχωράς βήμα βήμα σε δράση παρά τις όποιες αμφιβολίες που μπορεί να έχεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστεί να λάβεις μια απόφαση, είτε μεγάλη είτε μικρή, εφάρμοσε αυτούς τους #3 κανόνες, για την διαδικασία λήψης αποφάσεων και δες τα αποτελέσματα να έρχονται!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να γίνεις καλύτερος υπάλληλος στην εργασία σου;

#4 Συμβουλές για να πετύχεις στα επαγγελματικά σου βήματα

Η ερώτηση που κάνει το “όχι” πιο εύκολο

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …