#3 κανόνες που συμβάλλουν στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων

Πολλές φορές ανάλογα με την μέθοδο που ακολουθούμε για την λήψη αποφάσεων, καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε κάποιες επιπλέον προκλήσεις. Κάποια επιπλέον εμπόδια.

Παρ’ όλα αυτά, αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη πορεία για την καλύτερη λήψη αποφάσεων, μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, τελικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον τελικό μας στόχο.

Παρακάτω σου παραθέτω #3 απλούς κανόνες, για την λήψη αποφάσεων που αν τους ακολουθήσεις θα μπορέσεις να αποκτήσεις τον χρόνο, την σαφήνεια, το κίνητρο και την αποφασιστικότητα που χρειάζεσαι, για να πάρεις την επόμενη σημαντική για σένα απόφαση.


Όλες οι σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις χρειάζεται να λαμβάνονται χρησιμοποιώντας χαρτί και στυλό, (ή μολύβι αν προτιμάς). Μην προσπαθείς να πάρεις αποφάσεις, και κυρίως δύσκολες αποφάσεις, κάνοντας σκέψεις οι οποίες δεν αποτυπώνονται κάπου ώστε να έχεις έναν οδηγό. Η λήψη αποφάσεων χρειάζεται μέθοδο.. Αν απλά έχεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου κάποια στιγμή, οι διάφορες σκέψεις και τα ενδεχόμενα που θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ένα ένα στο μυαλό σου, όχι απλά θα νιώθεις να σε “βομβαρδίζουν” αλλά θα σου δημιουργήσουν και επιπρόσθετο άγχος..

Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα φτάσεις σε ένα σημείο που θα σκεφτείς ,“Ναι είναι καλή η ιδέα αυτή, αλλά τι γίνεται αν συμβεί αυτό ή το άλλο;”. Σύντομα θα φτάσεις σε ένα εναλλακτικό σενάριο και τότε θα σκεφτείς πάλι ,“Κι αν συμβεί αυτό, τότε τι κάνουμε;”. Και τελικά θα βρεθείς κάποια στιγμή να σκέφτεσαι το πρόβλημα, χωρίς να έχεις δώσει λύση.

Απαλλάξου από αυτή την πίεση λαμβάνοντας αποφάσεις γραμμένες σε χαρτί. Όταν γράφεις  τις σκέψεις σου, δημιουργείται μια φυσική λίστα που σε καθοδηγεί βήμα βήμα για το τι χρειάζεται να κάνεις. Γιατί; Γιατί όλα είναι εκεί. Ανέβασε πάνω κάτι, κατέβασε κάτι άλλο, έχεις όλη της εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάντο, αν δεν το κάνεις ήδη,  θα δεις πόσο θα σε βοηθήσει να διώξεις από πάνω σου την πίεση και το άγχος και να εστιάσεις στο αποτέλεσμα, αλλά και στους τελικούς σου στόχους γλιτώνοντας σου παράλληλα και εξαιρετικά πολύτιμο.. χρόνο!

Ανακάλυψε Τον Κώδικα του Μυαλού

Πολλαπλασίασε τα επίπεδα χαράς και μεγιστοποίησε τα μετρήσιμα αποτελέσματά σου έως και 88% ώστε να μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής χωρίς άγχος, φόβο & απογοήτευση σε 90 ημέρες.


Όταν μπαίνεις στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων, και ειδικά όταν πρόκειται να λάβεις δύσκολες αποφάσεις, χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος και σαφής τόσο με το τι θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτή την διαδικασία, όσο και γιατί το θέλεις. Χρειάζεται να είσαι συγκεκριμένος σχετικά με το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις και με τον στόχο σου.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό, είναι να θυμάσαι τον λόγο πίσω από την απόφασή που χρειάζεται να λάβεις. Γιατί λαμβάνεις αυτή την απόφαση; Αυτή η απόφαση θα σε ωφελήσει κάπως σε προσωπικό, συναισθηματικό ή επαγγελματικό επίπεδο;

Η λήψη αποφάσεων, σχεδόν πάντα, συνοδεύεται από φόβο.. Αμφιβολίες.. Ανασφάλεια.. Ειδικά όταν μια απόφαση είναι δύσκολη ή εξαιρετικά σημαντική, κατά την διάρκεια της διαδικασίας λήψης της σε οδηγεί,  σε ερωτήσεις όπως “Είναι σωστή;”, “Θα πάνε τα πράγματα όπως τα έχω υπολογίσει;” κλπ

Μην αφήνεις τον φόβο να παρεμβαίνει στην διαδικασία για την λήψη αποφάσεων. Ούτως ή άλλως δεν θα έχεις σχεδόν ποτέ την απόλυτη βεβαιότητα για το οτιδήποτε κι αν κάνεις. Χρειάζεται να πάρεις το ρίσκο.. Και να δώσεις μια ευκαιρία στον εαυτό σου να πετύχει αυτό το οποίο έχει θέσει ως στόχο.

Ένας τρόπος για να το πετύχεις, είναι να έχεις συνέπεια στην διαδικασία λήψης αποφάσεων, που έχεις καθορίσει.. Αλλά και στο πλάνο δράσης σου.. Αυτό θα σου δίνει ασφάλεια και σιγουριά, ώστε να προχωράς βήμα βήμα σε δράση παρά τις όποιες αμφιβολίες που μπορεί να έχεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστεί να λάβεις μια απόφαση, είτε μεγάλη είτε μικρή, εφάρμοσε αυτούς τους #3 κανόνες, για την διαδικασία λήψης αποφάσεων και δες τα αποτελέσματα να έρχονται!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!