Το #1 Μυστικό να Προγραμματίσεις το Μυαλό σου

Όλοι λένε: «Σκέψου με την καρδιά σου». Αλλά αυτό που δεν σου λένε ξέρεις ποιο είναι; Πώς να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλο σου, για να φτάσεις να σκεφτείς με την καρδιά σου, που είναι ο δεύτερος εγκέφαλος σου. Και έχουμε κι έναν τρίτο..

Ok, ξέρεις ότι έχεις έναν υπολογιστή. Ξέρεις ότι είναι υπέρ υπολογιστής. Ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Γνωρίζεις ότι δεν ξέρεις πως να κάνεις τα πάντα, και βρίσκεσαι σε ένα αδιέξοδο που λες ,«Ok, καλά τα ακούω, μου αρέσουν, ωραία όλα αυτά τα video αλλά πώς;» Έχεις πάρα πολύ δίκιο, γιατί μου θυμίζεις τον εαυτό μου, πριν πάρα πολλά χρόνια  άκουγα τους ανθρώπους που ήταν πετυχημένοι , άκουγα τις ιστορίες τους και έλεγα «Πώς γίνεται; Θέλω κι εγώ. Πώς; Άντε παρατήστε με όλοι σας. Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Αλλά εγώ θέλω. Πώς;»

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρίσκεσαι εδώ. Για να μάθεις το #1 μυστικό για να μπορείς να προγραμματίσεις τον εαυτό σου. Γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό; Γιατί ξέρεις, ότι έναν υπολογιστή εάν θέλεις να τον κάνεις να σου παράγει τα αποτελέσματα που θέλεις, όποια κι αν είναι αυτά. Για παράδειγμα:

Θέλεις να παίξεις ένα παιχνίδι;

Τον χρειάζεσαι για να σε εξυπηρετεί στην δουλειά σου;

Θέλεις απλά να κρατήσεις κάποιες σημειώσεις;


Πρέπει να βάλεις κάποια λογισμικά μέσα. Λογικό; Απόλυτα. Η ερώτηση μου είναι όμως, «Πώς κάνεις install;». Γιατί κανένας δεν σκέφτηκε ως τώρα το εξής: Παίρνω ένα πρόγραμμα, ένα software, το βάζω στον υπολογιστή, κάνω Install, next, next, κλπ και όλα γίνονται αυτόματα. Τι γίνεται όμως πίσω από αυτή την λειτουργία, μέχρι να φτάσει ένα πρόγραμμα να εγκατασταθεί στον υπολογιστή μου, κι εγώ να απολαμβάνω όλα αυτά που παρέχει αυτό το λογισμικό; Αυτή είναι η ερώτηση την οποία θέλω να σου απαντήσω. Αλλά προτού σου απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, θέλω να σου πω κάτι άλλο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό..

[ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ]

Τα #9 Εγγυημένα βήματα για μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου  σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής

Υποσυνείδητο: Ποια Η Δύναμη Του και Πώς Επηρεάζει τη Ζωή Μας

Το σώμα σου είναι πάρα πολύ σημαντικό, όσον αφορά το κομμάτι του εγκεφάλου. Μεγάλη συζήτηση. Δεν μπορώ να στην αναλύσω, αλλά κράτησε το και κάποια στιγμή θα το δεις. Ειδικά αν προχωρήσουμε σε κάποια πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση μαζί.


Σταμάτα να χαζεύεις στο Facebook, Instagram κλπ. «Μάνο τι μου λες; Μα αν δεν ήμουν στο Facebook, στα social, πώς θα σε έβρισκα;». Το καταλαβαίνω. Αλλά πρόσεξε. Επέλεξε τις πληροφορίες που θα πάρεις. Η ζωή για όλους είναι 24 ώρες την ημέρα, ΑΛΛΑ αν αυτές τις 24 ώρες τις σπαταλάς με τον λάθος τρόπο, μην περιμένεις τα σωστά αποτελέσματα.

Πάμε ένα βήμα πίσω. Είπαμε #1 καλή διατροφή, περιποιούμαστε το σώμα μας και #2 όχι τηλεόραση, όχι υπολογιστή δλδ Facebook, Instagram. Τι δεν θέλω να κάνεις: Δεν θέλω να χαζεύεις ανούσια στα Social Media, βλέποντας πόσα likes έχει ο γείτονας..


Θυμάσαι αυτό που κάναμε παλιά και το λέγαμε κουτσομπολιό, το κάνουμε τώρα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, γιατί δεν είναι πλέον τα πράγματα όπως παλιά. Παλιά η γιαγιά μου καθόταν στην γειτονιά, κάτω σε κάποιο πεζούλι και συζητούσε με τις γειτόνισσες τα νέα της γειτονιάς και τα νέα της ημέρας, και το κρίναμε αυτό, το ονομάσαμε «κουτσομπολιό». Και χτίσαμε τις πολυκατοικίες τεράστιες, αλλά επειδή αυτό ήταν μια ανάγκη του ανθρώπου, επανήλθε μέσα από τα social media και τώρα, σήμερα, αυτό είναι φυσιολογικό.

Περπατάμε οι άνθρωποι και είμαστε με το κινητό ή το tablet στο χέρι. Αυτό όμως ξέρεις από τι σε εμποδίζει; Από το να μπορείς να σκέφτεσαι. Καταρχήν πολύ ώρα έκθεση στον υπολογιστή δεν σε βοηθάει. Γιατί υπάρχει το μπλε φως, που δεν βοηθάει τον εγκέφαλο ούτε τα μάτια. Κι αν το κάνεις πάρε μέτρα προστασίας.


Για εμένα, σταμάτησε το. Καίγεσαι. Επειδή έχω κάνει οικοδομή, όταν ήμουν μικρός για να βγάλω ένα χαρτζιλίκι, έχω δουλέψει όμως και σε υπολογιστή, ο υπολογιστής είναι πιο δύσκολος από την οικοδομή. Αν δουλεύεις στην οικοδομή μετά από τον τρίτο, τέταρτο, έκτο μήνα το σώμα σου έχει συνηθίσει, είσαι μια χαρά. Αν δουλεύεις όμως στον υπολογιστή, κάθε μέρα που τελειώνεις, η επόμενη ημέρα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη. Γιατί είναι εκτός της φύσης μας. Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κουβαλάει, να κινείται, να παράγει ενέργεια. Το μυαλό μας, τα μάτια μας, δεν είναι για να κάθονται μπροστά στο μπλε φως ενός υπολογιστή για να μάθουμε απλά τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος.

Από την άλλη ξέρεις τι άλλο συμβαίνει; Κάθε φορά που κάνεις αυτό, δεν κάνεις ένα πράγμα: Δεν δίνεις χρήσιμη γνώση στον εαυτό σου. Και με τι γεμίζεις το μυαλό σου; Θα σου φέρω ένα απλό, πολύ απλό παράδειγμα. Έστω λοιπόν ότι έχεις μια μηχανή του κιμά. Αν της βάλεις μοσχαρίσιο κρέας, θα σου βγάλει μοσχαρίσιο κιμά. Αν της βάλεις αρνί, θα σου βγάλει αρνίσιο κιμά. Ότι της βάλεις, αυτό παράγει. 

Άρα ότι βάλεις στο μυαλό σου , τα αντίστοιχα αποτελέσματα θα βγάλει. Αν λοιπόν εσύ σπαταλάς όλο σου τον χρόνο, για να δεις τι κάνουν οι γείτονες, για να κατέβεις με scroll κάτω κάτω στο Instagram, στο Facebook για να περιμένεις τα like, απλά να χαζεύεις για να περάσει η ώρα, ή για να δεις μια οποιαδήποτε χαζοσειρά στην τηλεόραση, πως περιμένεις να αφήσεις χώρο για να βάλεις την πληροφορία, την οποία θα σου πω εγώ σε λίγο, για να προγραμματίσεις τον εγκέφαλο σου; Αν λοιπόν δεν αποφασίσεις να κάνεις αυτή την αλλαγή στη ζωή σου, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο, απλά προχώρα παρακάτω.


Ο #1 τρόπος για να προγραμματίσεις τον εγκέφαλο σου, ο πιο αποτελεσματικός, ο πιο σίγουρος, ο πιο πιο πιο είναι ένας: Ο Διαλογισμός.

Ξέρω πως, αν πιστεύεις πάρα πολύ στην θρησκεία και έχεις και πνευματικό, ανάλογα με το ποιοι άνθρωποι σε περιβάλλουν όσον αφορά το κομμάτι της θρησκείας, θα έχεις πάρα πολλές ενστάσεις γύρω από το κομμάτι του διαλογισμού, και ότι είναι έξω από την θρησκεία. Δεν θα το αναλύσω πάρα πολύ αυτό, αλλά θα σου δώσω ένα tip γιατί μπορεί να σε βοηθήσει. Πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν στην θρησκεία, τους λες για διαλογισμό και σου λένε ,«Αυτά είναι του σατανά, δεν τα κάνω..» και άλλα διάφορα. Και όταν τους λες, ποια είναι η διαφορά της προσευχής με τον διαλογισμό; Σου λένε ότι στον διαλογισμό στρέφεσαι προς τον εαυτό σου, και έχει να κάνει με το εγώ σου, ενώ στην προσευχή στρέφεσαι προς τον Θεό σου, οπότε αυτό έχει να κάνει με την επικοινωνία σου με τον Θεό.

Κι εγώ έρχομαι να σου πω το εξής: Αν δεν κάνεις διαλογισμό ώστε να δομήσεις το εγώ σου, τότε τι εγώ θα παραδώσεις στον Θεό σου; Τροφή για σκέψη.

Άρα λοιπόν αυτό που χρειάζεσαι, είναι να μπεις στην διαδικασία καθημερινά να κάνεις τουλάχιστον μισή ώρα διαλογισμό. Ο διαλογισμός μπορεί να σε προγραμματίσει, γιατί αλλάζει την συχνότητα του εγκεφάλου, και δεν είσαι σε κατάσταση βήτα που είμαι για παράδειγμα εγώ αυτή την στιγμή, σε εγρήγορση, με τον εγκέφαλο μου να σκέφτεται, αλλά μπαίνεις σε άλφα κύματα και κάποιες φορές σε θήτα.

Όταν λοιπόν το καταφέρεις αυτό, τότε μπορείς να προγραμματίσεις τον εγκέφαλο σου στην στιγμή.

Να θυμάσαι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να ξέρεις το πως να τα κάνεις, και γι’ αυτό είσαι εδώ.  Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!