Αυτοπεποίθηση στα Ύψη.. Τόνωση ΤΩΡΑ!

Αν κοιτάξουμε πίσω από την κάθε επιτυχία, θα παρατηρήσουμε ένα κοινό παράγοντα. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι πιστεύουν πάρα πολύ στον εαυτό τους, νιώθουν απόλυτη αυτοπεποίθηση, ξέρουν ακριβώς ποιοι είναι, ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. Όμως αυτό δεν είναι χάρισμα. Είναι κάτι το οποίο δούλεψαν για να το αποκτήσουν.

Έτσι λοιπόν η ερώτηση μου για σένα είναι η εξής. Θέλεις να πετύχεις; Υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό για σένα στη ζωή σου, τόσο σημαντικό που “θα έδινες ακόμα και τη ζωή σου” για να το αποκτήσεις;

Εάν ναι τότε ξέρεις , ο #1 παράγοντας, είναι ο βαθμός της αυτοπεποίθησης που έχεις για τον εαυτό σου. Και όταν μιλάω για αυτοπεποίθηση δεν μιλάω για το τι ξέρεις: Αυτοπεποίθηση , για το αν ξέρεις να οδηγήσεις αεροπλάνο, αυτοπεποίθηση για το αν ξέρεις να μαγειρεύεις, αυτοπεποίθηση για το αν ξέρεις να φλερτάρεις, αυτοπεποίθηση για το αν ξέρεις να κάνεις επιχείρηση. Είναι άλλο η γνώση ή εκείνο το μέρος της αυτοπεποίθησης που σχετίζεται με το γνωστικό μας κομμάτι, και άλλο η αυτοπεποίθηση που έχει να κάνει με τον εαυτό μας.

Το πρόβλημα λοιπόν στη ζωή μας, για να πετύχουμε έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που έχουμε στον εαυτό μας.

Πιστεύω πως ότι και να γίνει μπορώ να το καταφέρω;

Νιώθω πως ξεκινώντας να κάνω πράγματα  , ακόμα και να συναντήσω τα χίλια μύρια, εγώ θα είμαι σε θέση εκείνη τη στιγμή να βρω λύση για τον εαυτό μου.

Πιστεύω σε μένα ποιος είμαι;

Ξέρω ποιος είμαι;

Ξέρω τι θέλω;

Αξίζω;

Πόση αυτοπεποίθηση νιώθεις;


Από το μηδέν έως το δέκα πόσο πολύ αυτοπεποίθηση νιώθεις;

Από το μηδέν ως το δέκα πόσο είσαι διαθέσιμος να δουλέψεις με την αυτοπεποίθηση σου;

Εάν η αυτοπεποίθηση σου είναι από το 7 ως το 8 επάνω, είσαι μια χαρά απλά ξέρεις τι; Γράψε από κάτω πώς καταφέρνεις και πιστεύεις στον εαυτό σου; Θα βοηθήσει πόλους ανθρώπους. Γράψε το μυστικό σου. Αν θέλεις! Αν δεν θέλεις ok, αλλά να θυμάσαι το να βοηθάς άλλους ανθρώπους είναι πολύ ωραίο.

Τώρα αν είσαι από 7 και κάτω χρειάζεται να δουλεύεις με τον εαυτό σου. Aν είσαι 5 με 7 θέλεις λίγο δουλεία, αν είσαι μηδέν με πέντε θέλεις λίγο περισσότερη δουλεία. Αλλά είναι ok. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι το ταξίδι που διανύεις. Δεν έχει τόσο σημασία το αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν βγάζεις δέκα χιλιάδες ευρώ το μήνα, αν βγάζεις είκοσι, αν έχεις πέντε γυναίκες, πέντε άντρες μια γυναίκα μια ωραία σχέση , όποιος και αν είναι ο στόχος για σένα.. Αν έχεις μια ferrari , αν κάνεις μόνο διακοπές, αν έχεις παθητικό εισόδημα, αν έχεις πολύ ωραίο σώμα.. Όχι. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το ποιος ήσουν και ποιος χρειάστηκε να γίνεις για να το αποκτήσεις.

Η χαρά της δημιουργίας


Γι’ αυτό θα παρατηρήσεις πολλά παιδιά πλουσίων, δεν νιώθουν αυτή τη χαρά μέσα τους, τη χαρά της δημιουργίας. Μπορεί ένας άνθρωπος να χρωστάει σε όλο τον κόσμο, και αυτή τη στιγμή απλά να βρίσκεται στο μηδέν,  να είναι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό του, και ένας άλλος να έχει εκατομμύρια αλλά να μην τα έχει αποκτήσει ο ίδιος, απλά να του τα έδωσε ένας δικός του άνθρωπος.

Να τονίσω κάτι: Δεν είναι κατακριτέο. Είναι υπέροχο να έχεις την τύχη να βρεθείς με κάποια χρήματα σε αυτή τη ζωή. Αυτό που θέλω να τονίσω, με αυτό το παράδειγμα είναι πως η ευτυχία και η ικανοποίηση, δεν έρχεται από το αποτέλεσμα έρχεται από το ταξίδι, το προσωπικό ταξίδι, το εσωτερικό ταξίδι που εμείς πρέπει να διανύσουμε από το σημείο που είμαστε σαν άνθρωποι, μέχρι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε , προκειμένου να μπορούμε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει. Το ταξίδι. Δεν ξέρω αν το δικό σου το ταξίδι είναι μεγάλο ή μικρό. Αυτό που ξέρω είναι πως όποιο και αν είναι το ταξίδι σου, είναι το πιο ωραίο πράγμα, το πιο ωραίο ταξίδι που θα έχεις κάνει σε όλη σου τη ζωή.

Όμως για να κάνεις αυτό το ταξίδι, και για να κάνεις το πρώτο σου βήμα, χρειάζεσαι ένα πράγμα. Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Τι είναι αυτοπεποίθηση για εσένα;

Έτσι λοιπόν το πρώτο πράγμα  που θέλω να κάνεις, είναι να ορίσεις τι είναι αυτοπεποίθηση για σένα. Ξεχώρισε την αυτοπεποίθηση, πολύ σημαντικό, από το γνωστικό κομμάτι. Είναι άλλο οι δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσεις, δεν νιώθω αυτοπεποίθηση στο να κάνω σερφ, γιατί δεν ξέρω σερφ. Αυτό είναι αυτοπεποίθηση της δεξιότητας και άλλο η αυτοπεποίθηση της ικανότητας μου, του εαυτού μου να μπορώ να πάω να μάθω αυτή τη δεξιότητα. Αυτή την αυτοπεποίθηση χρειάζεσαι. Την αυτοπεποίθηση του εαυτού σου.

Έτσι λοιπόν σε ρωτώ. Από το μηδέν ως το δέκα που βρίσκεσαι; Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις αφού πρώτα τα ξεχωρίσεις όπως είπαμε. Το επαναλαμβάνω γιατί πολλές φορές οι νέες έννοιες, ειδικά σε βίντεο που ακούμε σε πλατφόρμες όπως το FacebookYouTubeInstagramTwitter, οτιδήποτε, είναι δύσκολες να τις “πιάσουμε” για τους έξης λόγους:

α) Δεν έχουμε εκατό τις εκατό την εστίαση μας εκεί.

β) Δεν έχουμε δεσμευτεί γιατί δεν έχουμε πληρώσει.

Άρα επαναλαμβάνω για να αυξήσω τις πιθανότητες, να σου μείνει αυτό μέσα στο μυαλό γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό, να διακρίνεις την αυτοπεποίθηση του εαυτού σου με το γνωστικό σου κομμάτι.

Φτιάξε ένα σχέδιο


Το δεύτερο πράγμα  που χρειάζεται να κάνεις
 είναι να φτιάξεις ένα σχέδιο. Έστω ότι η αυτοπεποίθηση σου, είναι σε ένα σημείο και πρέπει να φτάσει σε ένα άλλο υψηλότερο. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να διανύσεις για να αποκτήσεις απόλυτη αυτοπεποίθηση; Καθόρισε τα.

Δράσε


Το τρίτο βήμα
 είναι η δράση. Δράση, δράση, δράση! Άρα λοιπόν τι θέλω να κάνεις; Πάρε ένα χαρτί, πάρε ένα στυλό και γράψε τι είναι αυτοπεποίθηση για σένα; Να το ξεχωρίσεις και να το γράψεις σε ένα χαρτί μισό και μισό. Ποια είναι η αυτοπεποίθηση που αφορά το γνωστικό κομμάτι, και ποια είναι η αυτοπεποίθηση που αφορά τον εαυτό σου;

Το επόμενο… αυτό που πρέπει να γράψεις, είναι το που είσαι και που πρέπει να φτάσει η αυτοπεποίθηση σου, προκειμένου να μπορείς να πετύχεις και το τρίτο βήμα. Γράψε σε ένα timeline, σε ένα χρονοδιάγραμμα, πότε θα κάνεις τι για να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση.

Και αφού αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση σε σχέση με τον εαυτό σου, μετά θα μιλήσουμε για το  τι πρέπει να κάνεις σχετικά με τους άλλους ανθρώπους. Γιατί ότι και να θέλεις να πετύχεις οι άλλοι άνθρωποι θα μπουν στο παιχνίδι. Πρώτα όμως πρέπει να κερδίσεις το παιχνίδι με τον εαυτό σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Έχουν γραφτεί εκατομμύρια βιβλία, γράφονται βιβλία, άπειρα βίντεο, άπειρα mp3, . Όμως λίγοι άνθρωποι την έχουν. Θέλω να θυμάσαι πως αν για κάποιο λόγο νιώσεις ότι χρειάζεσαι κάτι ακόμη, μην τα βάλεις με τον εαυτό σου και χαλάσεις ακόμα πιο πολύ την αυτοπεποίθηση σου. Θέλω να σκεφτείς , ότι μπορεί να υπάρχουν αλλά πράγματα στον υποσυνείδητο νου σου ,που αυτή τη στιγμή δεν είναι καθαρά.

Ένας τρόπος για να τα διακρίνεις, είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Ένας άλλος τρόπος είναι να προσπαθήσεις μόνος σου, αλλά μην το παρακάνεις αν δεις ότι δε μπορείς να φέρεις αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά όμως δώσε την εύκαιρα στον εαυτό σου να προσπαθήσεις μόνος σου.

Διαλογισμός και Αυτοπεποίθηση


Αν λοιπόν το πρώτο κομμάτι δεν δουλέψει όπως πρέπει, χρειάζεται να δουλέψεις για σένα, να νιώσεις να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση, τότε δοκίμασε να κάνεις το εξής. 
Ξεκίνα να κάνεις διαλογισμό. Άρχισε να χαλαρώνεις και  να σκαλίζεις τις μνήμες σου,  να παρατηρείς σε ποια σημεία της ζωής σου η συμπεριφορά σου, είναι τέτοια που υποδεικνύει χαμηλή αυτοπεποίθηση. Και πήγαινε εκεί πέρα και παρατήρησε τι συναισθήματα βιώνεις. Τι συμβαίνει;

Αποκωδικοποίησε όσα πιο πολλά γεγονότα γίνεται. Αλλά δε χρειάζεται να φας όλη σου τη ζωή, να παρατηρείς τι γίνεται στο παρελθόν η να κάνεις διαλογισμό. Θέλω να τα συνδυάσεις και να εντάξει  στην καθημερινότητα σου. Πας να μιλήσεις σε άνθρωπο, πας να κάνεις εκείνο, πας να κάνει το άλλο πώς είσαι;, Πώς νιώθεις;, Τι σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή; Και ρίχνεις κάτω την αυτοπεποίθηση σου. Τι άλλο θα μπορούσες να σκεφτείς; Τι είναι αυτό που σε κάνει να σκέφτεσαι αυτό πού σκέφτηκες; Διεύρυνε την συνειδητότητα σου. Αύξησε την συναισθηματική σου νοημοσύνη, και η αυτοπεποίθηση σου θα φουσκώσει. Είναι τόσο απλό.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Και να θυμάσαι likeshare και γράψε τα σχόλια σου, πάτησε και στο καμπανάκι για παίρνεις μήνυμα πότε θα έρθει το επόμενο βίντεο. Να θυμάσαι ένα subscribe την ημέρα τον coach τον κάνει πέρα.

Να Περνάς Υπέροχα, Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

[Παραπάνω βρήκες ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!