[Να είσαι εσύ] Τρομακτικό ή θεραπευτικό για την ερωτική σου σχέση;

 Όλοι γνωρίζουμε ότι η ερωτική σχέση απαιτεί θάρρος. Όταν μια σχέση αρχίζει να μπαίνει στο στάδιο της οικειότητας βγαίνουν στην επιφάνεια οι περισσότερες ανασφάλειες του ζευγαριού και δυσκολεύεται η μεταξύ τους επικοινωνία.

Τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να μπεις σε αυτό το στάδιο ομαλά και χωρίς πόνο; Να ανοιχτείς! Να είσαι ο εαυτός σου!

Και ναι, ξέρω, αυτό ίσως σου ακούγεται πραγματικά εξωφρενικό, σχεδόν.. τρομακτικό! Αλλά αν το σκεφτείς, θα δεις κι εσύ ότι δεν είναι έτσι. Αντιθέτως, είναι θεραπευτικό.

Όταν ανοίγεσαι στον σύντροφο σου ανοίγεσαι παράλληλα στον εαυτό σου. Για την ακρίβεια πριν ανοιχτείς στον σύντροφο σου, ανοίγεσαι στον εαυτό σου. Δεν μένεις στην επιφάνεια. Εισχωρείς σε βαθύτερη ζώνη, βγαίνοντας από την ζώνη άνεσης σου.


Καταρχήν, το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αναγνωρίσεις το σημείο που βρίσκεσαι τώρα, αυτή την στιγμή. Πρέπει να ξέρεις από που ξεκινάς, για να μπορέσεις ακολούθως να ανακαλύψεις ποιο είναι το επόμενο βήμα,  πόσα βήματα χρειάζεται να κάνεις ακόμα μέχρι να φτάσεις στο επίπεδο της οικειότητας.

Πρόσεξε τώρα, αυτό είναι ένα στάδιο που πολλοί “την πατάνε” και πέφτουν στην εξής παγίδα: Είναι εύκολο να αποστασιοποιηθείς και να κατηγορήσεις τον σύντροφο σου.. για όλα, για το οτιδήποτε. Για παράδειγμα, για το που βρίσκεται η σχέση σας αυτή την στιγμή ,(αν θεωρείς ότι έπρεπε ήδη να έχετε κάνει κάποια βήματα). Όμως αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ποιοτική σχέση, μια ειλικρινή σχέση και να πετύχεις ένα εξαιρετικό επίπεδο οικειότητας και επικοινωνίας, τότε χρειάζεται να κάνεις κάτι τολμηρό.. Στρέψε το βλέμμα μέσα σου. Κοίτα βαθιά. Κοίτα ουσιαστικά, χωρίς να αποστρέφεις το βλέμμα σου. Ακόμα και αν πονάει.

Ο πόνος σου είναι ο φόβος σου. Μπαίνοντας στον πόνο σου σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις τον φόβο σου. Ή τους φόβους σου. Ναι ξέρω, ακούγεται πραγματικά τρομακτικό, και ήδη σκέφτεσαι χίλια δύο πράγματα που θα ήθελες να κάνεις εκτός από αυτό.

ΚΡΥΦΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!


Θέλω να ξέρεις το εξής: Αν πάρεις την απόφαση να αντιμετωπίσεις τον εσωτερικό σου πόνο, τον εσωτερικό σου φόβο, παίρνεις στην ουσία την απόφαση, να απελευθερωθείς από αυτόν και να δημιουργήσεις μια καινούρια, μια υπέροχη ζωή.

Ποιο είναι όμως το βασικό συστατικό για να το πετύχεις; Το Θάρρος! Χρειάζεται θάρρος για να αντιμετωπίσεις όλες τις εσωτερικές σου προκλήσεις. Χρειάζεται θάρρος για να αντιμετωπίσεις τον πόνο και τους φόβους σου. Όμως όταν το πετύχεις θα είσαι σε θέση να αναπτυχθείς με τρόπους που δεν είχες φανταστεί ποτέ πριν. Και τελικά θα μάθεις πως να αναπτύξεις την σχέση σου με τον σύντροφο σου σε ένα βαθύτερο και ουσιαστικότερο επίπεδο.

Ας δούμε όμως τα στάδια αναλυτικά:


Όπως είπαμε παραπάνω, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις το σημείο που βρίσκεσαι τώρα, αυτή την στιγμή. Χρειάζεται να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αναζήτησε στον εαυτό σου απαντήσεις: Τι είναι αυτό που φοβάσαι; Από που προέρχεται ο πόνος που νιώθεις;

Η αλήθεια δεν είναι πάντα εύκολη. Δεν είναι εύκολο να την διαχειριστείς. Αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να την ανακαλύψεις. Γιατί; Γιατί πολλές φορές την αποφεύγουμε. Την κρύβουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. Την αρνούμαστε.

Αυτή είναι λοιπόν η στιγμή που πρέπει να πεις “Ναι, φοβάμαι”, να το αναγνωρίσεις στον εαυτό σου, και να αποδεχτείς την ύπαρξη αυτή του φόβου. Έτσι μόνο μπορεί να ξεκινήσει και να γίνει η αλλαγή, που θέλεις στη ζωή και στη σχέση σου.

Τώρα που έχεις δεσμευτεί στην αλήθεια, ας δούμε ποιοι είναι οι δύο μεγαλύτεροι φόβοι κάθε ανθρώπου: α) ο φόβος ότι δεν είναι αρκετός και β)ο φόβος ότι δεν είναι αγαπητός. Ανεξάρτητα από το πόσο σίγουρος είσαι, ανεξάρτητα από το τι έχεις πετύχει, κάθε άνθρωπος έχει αυτούς τους δύο φόβους.

Αν κατανοήσεις αυτούς τους θεμελιώδεις φόβους, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις από που προέρχονται οι πόνοι και οι ανασφάλειες σου. Να δεις τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και να γκρεμίσεις αυτά τα τείχη που σε σταματούν, από το να κάνεις το επόμενο βήμα..


Επόμενο βήμα… Θάρρος!
 Όπως ήδη ξέρεις, το να αναγνωρίσεις τους φόβους σου δεν αρκεί. Χρειάζεται θάρρος για να αποσυνδεθείς από την ζώνη άνεσης σου και να μπεις στον φόβο σου. Το θάρρος δεν σημαίνει ότι δεν φοβάσαι. Σημαίνει ότι αν και φοβάσαι θα το κάνεις. Σημαίνει ότι προχωράς και δεν παραλύεις. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Όμως για σκέψου το λίγο: Τι αξία και νόημα θα είχε το θάρρος αν ήταν εύκολο;

Ανακεφαλαιώνοντας, όταν θα κάνεις το βήμα να κατανοήσεις και να αναγνωρίσεις τους φόβους, τις ανασφάλειες σου και ότι σε πονάει, με σοβαρότητα και ειλικρίνεια, το επόμενο βήμα που θα κάνεις θα είναι να τους αντιμετωπίσεις. Να τους αντιμετωπίσεις με θάρρος!

Και το αμέσως επόμενο βήμα ποιο είναι; Είναι να σταθείς με άλλη δυναμική και προοπτική απέναντι στον εαυτό σου, στην σχέση σου και στη ζωή σου!

Να θυμάσαι πως είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Μάθε τον εαυτό σου και αξιοποίησε τον στο μέγιστο

Ο κίνδυνος της αγάπης – Τι χρειάζεται να προσέξεις

#4 Συμβουλές για νέα ζευγάρια – Πώς να εξελίξετε την σχέση σας

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!