Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

 

Η συμβουλή της ημέρας στο mail σου

Περίληψη:

Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Πραγματικά είναι μία ερώτηση η οποία είναι αρκετά δύσκολη: “Τι μπορώ να κάνω όταν δεν μπορώ να φανταστώ ποιες είναι οι δυνατότητες μου;”. Είναι σαν να έχεις μια παλέτα με 5 χρώματα, κόκκινο, μαύρο, κίτρινο, καφέ και πορτοκαλί και σε ρωτάω: "Πες μου τι άλλα χρώματα υπάρχουν στη φύση;"  Όμως εσύ τα χρώματα αυτά δεν τα έχεις δει ποτέ και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν. Το μόνο που ξέρεις είναι τα χρώματα που υπάρχουν στην παλέτα σου.

Ξέρεις πώς λέγονται οι άνθρωποι που βρίσκουν πράγματα τα οποία δεν υπήρχαν ως τότε; Λέγονται εφευρέτες.

Άρα λοιπόν, πως μπορείς να μπεις στην διαδικασία να ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις όταν δεν ξέρεις ποιες είναι πραγματικά οι δυνατότητες σου;

[Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορώ και διατηρώ αυτό το blog και όλα τα podcast και videos χωρίς διαφημίσεις, τελείως δωρεάν, επειδή μοιράζεσαι τις σκέψεις και πληροφορίες μου με τους φίλους σου! Θέλεις να εμβαθύνεις στην εκπαίδευση; Κάνε κλικ εδώ για να λάβεις μια δωρεάν εκπαίδευση 120' που θα σε μάθεις πώς να πάρεις πίσω την χαμένη σου δύναμη και πώς να πετύχεις τους στόχους σου]

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

iremia skepsis-nlp coaching

 

thelisi-nlp

 

tolmi-life coaching

 

xronos-life coaching

Σενάριο video:

Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου

Πραγματικά είναι μία ερώτηση η οποία είναι αρκετά δύσκολη: “Τι μπορώ να κάνω όταν δεν μπορώ να φανταστώ ποιες είναι οι δυνατότητες μου;”. Είναι σαν να έχεις μια παλέτα με 5 χρώματα, κόκκινο, μαύρο, κίτρινο, καφέ και πορτοκαλί και σε ρωτάω: "Πες μου τι άλλα χρώματα υπάρχουν στη φύση;"  Όμως εσύ τα χρώματα αυτά δεν τα έχεις δει ποτέ και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν. Το μόνο που ξέρεις είναι τα χρώματα που υπάρχουν στην παλέτα σου.

Για την ακρίβεια οι άνθρωποι που κάνουν αυτό, δηλαδή βρίσκουν πράγματα τα οποία δεν υπήρχαν ως τότε λέγονται εφευρέτες. Άρα λοιπόν, πως μπορείς να μπεις στην διαδικασία να ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις όταν δεν ξέρεις ποιες είναι πραγματικά οι δυνατότητες σου; Γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι όταν θέλουμε να βάλουμε τους στόχους μας, όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στην ζωή μας, δεν απαντάμε στην ερώτηση τι θέλω αλλά απαντάμε στην ερώτηση τι θα μπορούσα να πετύχω. Ή τι είναι αυτό που θα με πονούσε λιγότερο. Ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Πρόκληση: "Το ένα είναι τι πραγματικά θέλω και το άλλο είναι τι πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω.Ποιες είναι οι δυνατότητες μου"

Έτσι λοιπόν εδώ βρισκόμαστε σε μια πρόκληση. Το ένα είναι τι πραγματικά θέλω και το άλλο είναι τι πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω και ποιες είναι οι δυνατότητες μου.

Το Νο 1 λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να αρχίσεις να καλλιεργείς τον εαυτό σου. Είναι να αρχίσεις να μελετάς και να αρχίσεις να εκτίθεσαι σε διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι αν πήγαινες σε ένα μέρος για να φας μέχρι τώρα, άλλαξε το και πήγαινε σε άλλα 5 διαφορετικά μέρη. Εάν πήγαινες στο βουνό για περπάτημα τώρα πήγαινε στην θάλασσα. Αν έκανες παρέα με 5 ανθρώπους τώρα κάνε με 10. Αλλά με 10 τελείως διαφορετικούς ανθρώπους, γιατί θα μάθεις, θα ακούσεις, θα δεις, θα έρθεις σε επαφή με πληροφορίες που δεν φανταζόσουν καν ότι υπήρχαν.

Χρειάζεται λοιπόν στη ζωή σου να δώσεις την δυνατότητα στον εαυτό σου να έρθει σε επαφή με όσες περισσότερες εμπειρίες και πληροφορίες γίνεται. Για ποιο λόγο αυτό; Γιατί τότε θα αρχίσεις να βάζεις δεδομένα στο μυαλό σου. Και όσο πιο πολλά δεδομένα βάζεις, επειδή το μυαλό αυτό που κάνει είναι διάφορες συνδέσεις, κάποια στιγμή θα αρχίσεις να εκπαιδεύεις εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που ονομάζεται δημιουργικότητα. Ευρηματικότητα. Θα δεις ότι θα σου έρχονται ιδέες που μέχρι τότε δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι μπορείς να έχεις στο παρελθόν.

Πώς αντιδρά ο ασυνείδητος νους στις αλλαγές;

Το πρώτο λοιπόν και πολύ βασικό που χρειάζεται να κάνεις είναι να έρχεσαι σε επαφή με πολλές και διάφορες εμπειρίες. Αλλά αυτό χρειάζεται να το επιδιώξεις. Γιατί; Επειδή ο ασυνείδητος νους αυτό που κάνει συνήθως είναι να ακολουθεί τον πιο εύκολο δρόμο, τον πιο σύντομο, τον δρόμο που ξέρει. Χρειάζεται συνειδητά να βάζεις τον εαυτό σου να κάνει τελείως διαφορετικά τα πράγματα κάθε μέρα. Άρχισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου με άλλο χέρι. Άρχισε να περπατάς με άλλο πόδι. Κάνε τα πράγματα τελείως αντίθετα. Και σε ότι κάνεις άρχισε να αφαιρείς και να προσθέτεις. Αν, ας πούμε, δεν πήγαινες θέατρο, ξεκίνα να πηγαίνεις θέατρο. Εάν δεν πήγαινες σε ένα συγκεκριμένο μέρος πήγαινε, μια φορά τουλάχιστον, για την εμπειρία.

Προσοχή! Δεν λέω σε καμία περίπτωση να κάνεις πράγματα μέσα από τα οποία μπορεί να βλάψεις τον εαυτό σου. Είμαι κάθετος με αυτό. Δεν λέω ούτε να πάρεις ναρκωτικά, ούτε να μπλέξεις με τζόγο, ούτε οτιδήποτε άλλο αυτοκαταστροφικό. Σε καμία περίπτωση.

Όμως υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προσθέσεις πληροφορίες. Γιατί πραγματικά αν δεν αυξήσω το γνωστικό μου επίπεδο, αν δεν μπορώ να αυξήσω τα δεδομένα του εγκεφάλου μου που θα τον βοηθήσω να σκεφτεί με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ώστε να ανακαλύψει τις δυνατότητες του;

Το πιο σημαντικό σε αυτό το κομμάτι είναι να αυξήσεις τον κύκλο γνωριμιών σου και με ποιους ανθρώπους μιλάς. Εστίασε στο να γνωρίσεις ανθρώπους τελείως διαφορετικούς με εσένα. Ακόμα και αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σε εκνευρίζουν και δεν τους αντέχεις, γνώρισε τους, μίλησε τους, δες τι μπορείς να μάθεις από αυτούς. Πώς μπορείς να τους φανείς χρήσιμος και να φανούν και αυτοί χρήσιμοι σε εσένα.

Έλα σε επαφή με πάρα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες

Κάτι επίσης πάρα πολύ σημαντικό είναι να αρχίσεις να εξασκείς την ευρηματικότητα σου. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να έρθεις σε επαφή με πάρα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες.

Έτσι λοιπόν τώρα, πάρε ένα χαρτί, πάρε ένα στυλό και γράψε κάτω το πλάνο σου. Τι θα κάνεις μέσα στην εβδομάδα που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το έχεις κάνει την προηγούμενη εβδομάδα, τον προηγούμενο μήνα, τον προηγούμενο χρόνο. Κάτι τελείως διαφορετικό. Ας είναι ένα. Μόλις το ολοκληρώσεις γράψε σε αυτό το χαρτί τι έχεις μάθει από αυτό. Τι σου έδωσε. Τι όφελος είχες; Τι είναι καλό να αποφύγεις στη ζωή σου και τι είναι καλό να κάνεις στη ζωή σου. Μετά, μόλις το κάνεις αυτό σχεδίασε τι άλλο μπορείς να κάνεις, που θα σου δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Να θυμάσαι ότι το μυαλό είναι ένας σούπερ εγκέφαλος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεται; Να του δώσουμε τη δυνατότητα να χαρτογραφήσει καινούργιες περιοχές που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν. Και τότε όλα τα άλλα άστα στον ασυνείδητο νου σου.

Μα πάνω απ'όλα να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο τίτλο που σου αρέσει:

Πως να γίνεις ο πιο σημαντικός άνθρωπος για τον σύντροφο σου

Πως να καλλιεργήσεις το πάθος στην σχέση σου για να την δυναμώσεις

Πως να δημιουργήσεις ένα δημιουργικό μυαλό ώστε να πετύχεις

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο