Τι μπορώ να κάνω όταν δεν ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Πραγματικά είναι μία ερώτηση η οποία είναι αρκετά δύσκολη: “Τι μπορώ να κάνω όταν δεν μπορώ να φανταστώ ποιες είναι οι δυνατότητες μου;”. Είναι σαν να έχεις μια παλέτα με 5 χρώματα, κόκκινο, μαύρο, κίτρινο, καφέ και πορτοκαλί και σε ρωτάω: “Πες μου τι άλλα χρώματα υπάρχουν στη φύση;” Όμως εσύ τα χρώματα αυτά δεν τα έχεις δει ποτέ και δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν. Το μόνο που ξέρεις είναι τα χρώματα που υπάρχουν στην παλέτα σου.

Για την ακρίβεια οι άνθρωποι που κάνουν αυτό, δηλαδή βρίσκουν πράγματα τα οποία δεν υπήρχαν ως τότε λέγονται εφευρέτες. Άρα λοιπόν, πως μπορείς να μπεις στην διαδικασία να ανακαλύψεις τι μπορείς να κάνεις, όταν δεν ξέρεις ποιες είναι πραγματικά οι δυνατότητες σου; Γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι όταν θέλουμε να βάλουμε τους στόχους μας, όταν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας, δεν απαντάμε στην ερώτηση τι θέλω αλλά απαντάμε στην ερώτηση τι θα μπορούσα να πετύχω. Ή τι είναι αυτό που θα με πονούσε λιγότερο. Ποιες είναι οι δυνατότητες μου;

Τα άσχημα νέα, είναι ότι ο χρόνος πετάει!

Τα καλά νέα είναι ότι πιλότος του, είσαι ΕΣΥ!

Έτσι λοιπόν, εδώ βρισκόμαστε σε μια πρόκληση. Το ένα είναι τι πραγματικά θέλω και το άλλο είναι τι πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω και ποιες είναι οι δυνατότητες μου.

Το Νο 1 λοιπόν που πρέπει να κάνεις, είναι να αρχίσεις να καλλιεργείς τον εαυτό σου. Είναι να αρχίσεις να μελετάς και να αρχίσεις να εκτίθεσαι σε διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι αν πήγαινες σε ένα μέρος για να φας μέχρι τώρα, άλλαξε το και πήγαινε σε άλλα 5 διαφορετικά μέρη. Εάν πήγαινες στο βουνό για περπάτημα τώρα πήγαινε στην θάλασσα. Αν έκανες παρέα με 5 ανθρώπους τώρα κάνε με 10. Αλλά με 10 τελείως διαφορετικούς ανθρώπους, γιατί θα μάθεις, θα ακούσεις, θα δεις, θα έρθεις σε επαφή με πληροφορίες που δεν φανταζόσουν καν ότι υπήρχαν.

Χρειάζεται λοιπόν στη ζωή σου, να δώσεις την δυνατότητα στον εαυτό σου να έρθει σε επαφή με όσες περισσότερες εμπειρίες και πληροφορίες γίνεται. Για ποιο λόγο αυτό; Γιατί τότε θα αρχίσεις να βάζεις δεδομένα στο μυαλό σου. Και όσο πιο πολλά δεδομένα βάζεις, επειδή το μυαλό αυτό που κάνει είναι διάφορες συνδέσεις, κάποια στιγμή θα αρχίσεις να εκπαιδεύεις εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου που ονομάζεται δημιουργικότητα. Ευρηματικότητα. Θα δεις ότι θα σου έρχονται ιδέες που μέχρι τότε δεν θα μπορούσες να φανταστείς ότι μπορείς να έχεις στο παρελθόν.


Το πρώτο λοιπόν και πολύ βασικό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να έρχεσαι σε επαφή με πολλές και διάφορες εμπειρίες. Αλλά αυτό χρειάζεται να το επιδιώξεις. Γιατί; Επειδή ο ασυνείδητος νους αυτό που κάνει συνήθως είναι να ακολουθεί τον πιο εύκολο δρόμο, τον πιο σύντομο, τον δρόμο που ξέρει. Χρειάζεται συνειδητά να βάζεις τον εαυτό σου να κάνει τελείως διαφορετικά  πράγματα κάθε μέρα. Άρχισε να βουρτσίζεις τα δόντια σου με άλλο χέρι. Άρχισε να περπατάς με άλλο πόδι. Κάνε τα πράγματα τελείως αντίθετα. Και σε ότι κάνεις άρχισε να αφαιρείς και να προσθέτεις. Αν, ας πούμε, δεν πήγαινες θέατρο, ξεκίνα να πηγαίνεις θέατρο. Εάν δεν πήγαινες σε ένα συγκεκριμένο μέρος πήγαινε, μια φορά τουλάχιστον, για την εμπειρία.

Προσοχή! Δεν λέω σε καμία περίπτωση να κάνεις πράγματα μέσα από τα οποία μπορεί να βλάψεις τον εαυτό σου. Είμαι κάθετος με αυτό. Δεν λέω ούτε να πάρεις ναρκωτικά, ούτε να μπλέξεις με τζόγο, ούτε οτιδήποτε άλλο αυτοκαταστροφικό. Σε καμία περίπτωση.

Όμως υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προσθέσεις πληροφορίες. Γιατί πραγματικά αν δεν αυξήσω το γνωστικό μου επίπεδο, αν δεν μπορώ να αυξήσω τα δεδομένα του εγκεφάλου μου, πως  θα τον βοηθήσω να σκεφτεί με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ώστε να ανακαλύψει τις δυνατότητες του;

Το πιο σημαντικό σε αυτό το κομμάτι, είναι να αυξήσεις τον κύκλο γνωριμιών σου και με ποιους ανθρώπους μιλάς. Εστίασε στο να γνωρίσεις ανθρώπους τελείως διαφορετικούς με σένα. Ακόμα και αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σε εκνευρίζουν και δεν τους αντέχεις, γνώρισε τους, μίλησε τους, δες τι μπορείς να μάθεις από αυτούς. Πώς μπορείς να τους φανείς χρήσιμος και να φανούν και αυτοί χρήσιμοι σε εσένα.

Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων.
Εγγυημένα Αποτελέσματα από 500+ εγγεργραμένους.


Κάτι επίσης πάρα πολύ σημαντικό, είναι να αρχίσεις να εξασκείς την ευρηματικότητα σου. Και για να το κάνεις αυτό χρειάζεται να έρθεις σε επαφή με πάρα πολλές και διαφορετικές εμπειρίες.

Έτσι λοιπόν τώρα, πάρε ένα χαρτί, πάρε ένα στυλό και γράψε  το πλάνο σου. Τι θα κάνεις μέσα στην εβδομάδα που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το έχεις κάνει την προηγούμενη εβδομάδα, τον προηγούμενο μήνα, τον προηγούμενο χρόνο. Κάτι τελείως διαφορετικό. Ας είναι ένα. Μόλις το ολοκληρώσεις γράψε σε αυτό το χαρτί τι έχεις μάθει από αυτό. Τι σου έδωσε. Τι όφελος είχες; Τι είναι καλό να αποφύγεις στη ζωή σου και τι είναι καλό να κάνεις στη ζωή σου. Μετά, μόλις το κάνεις αυτό σχεδίασε τι άλλο μπορείς να κάνεις, που θα σου δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Να θυμάσαι ότι το μυαλό είναι ένας σούπερ εγκέφαλος που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ξέρεις τι είναι αυτό που χρειάζεται; Να του δώσουμε τη δυνατότητα να χαρτογραφήσει καινούργιες περιοχές που δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν. Και τότε όλα τα άλλα άστα στον ασυνείδητο νου σου.

Μα πάνω απ’ όλα να θυμάσαι να αγαπάς τον εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ στο τίτλο που σου αρέσει:

Πως να γίνεις ο πιο σημαντικός άνθρωπος για τον σύντροφο σου

Πως να καλλιεργήσεις το πάθος στην σχέση σου για να την δυναμώσεις

Πως να δημιουργήσεις ένα δημιουργικό μυαλό ώστε να πετύχεις

Κάνε κάτι για το οποίο δεν είσαι απόλυτα έτοιμος. Το Αποτέλεσμα, θα σε εκλπλήξει!

Βιωματικό 3-ήμερο Σεμινάριο

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης