Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Κρατάς κακία και θυμό ή συγχωρείς;

Αν κάποιος σε έχει πληγώσει ή νομίζεις ότι σε έβλαψε, του το κρατάς ή το αφήνεις πίσω σου;

Η συγχώρεση δεν είναι κάτι απλό! Απαιτεί μεγάλη εσωτερική δύναμη και ψυχικά αποθέματα, που δυστυχώς δεν διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι. Πολλές φορές τα αρνητικά συναισθήματαόπως ο θυμόςεμποδίζουν την συγχώρεση αλλά και την καθαρή κρίση και σκέψη και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Έτσι τι συμβαίνει; Πολλές φορές οι άνθρωποι αισθάνονται θυμό και αντιδρούν, ακόμα και όταν κανείς δεν προσπαθεί να τους βλάψει. Γιατί; Γιατί παρερμηνεύουν τα λόγια και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων. Γιατί ερμηνεύουν τα λόγια και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων με βάση κάποιο γεγονός, που έχει συμβεί στο παρελθόν και το κρατούν ακόμα μέσα τους.

Και σίγουρα δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλά πολλά περισσότερα..

Η συγχώρεση, το να μπορείς να συγχωρείς, δείχνει ωριμότητα, καθαρή κρίση και σκέψη, συμπόνια και ευγενή χαρακτήρα.


Η συγχώρεση είναι μια διαδικασία που χρειάζεται χρόνο.
 Η συγχώρεση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αποδέχεσαι όσα σου είπαν ή έκαναν κάποιοι άνθρωποι. Σημαίνει ότι σταματάς να κάνεις αρνητικές σκέψεις και παύεις να εστιάζεις σε ένα γεγονός, που σε ενόχλησε και σε έκανε να αισθανθείς άσχημα.

Τι συμβαίνει ακριβώς σε αυτή την περίπτωση; Αυτό που συμβαίνει είναι ότι καθαρίζεις τον υποσυνείδητο νου σου, από αρνητικά συναισθήματα. Καθαρίζεις τις σκέψεις σου από οποιοδήποτε θυμό, δυσαρέσκεια ή οργή απέναντι στο άτομο που σε βλάπτει ή που φαινομενικά σε βλάπτει.


Το να κρατάς θυμό και κακία και να μην συγχωρείς ,θα οδηγήσει στο να περιοριστεί η ενέργεια σου και να χαλάσει η διάθεση σου.. Η ευτυχία και η ψυχική σου ηρεμία, χάνονται μέσα από τα χέρια σου.. Μην το επιτρέψεις! Πάρε τον έλεγχο της ζωής σου!

Και μην ξεχνάς συγχώρεση σημαίνει ελευθερία!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!