Πως να απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις από την ζωή σου

σκέψη favicon manolisischakis.gr manolisischakis manolis ischakis Μανώλης Ισχάκης NLP Holistic result coaching nlp practitionaire hrc ischakis θετικό καλή αρνητική μανώλης manolis ischakis

Οι αρνητικές σκέψεις έχουν γίνει μέρος της ζωής όλων μας. Για κάποιο λόγο, φαίνεται να είναι ευκολότερο να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, παρά θετικές. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε περισσότερες αρνητικές σκέψεις, ακόμα και από όσο αντέχουμε.

Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η συναισθηματική μας κατάσταση, η διάθεση μας αλλά και οι καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε. Οι δυσάρεστες καταστάσεις, τα προβλήματα και οι δυσκολίες που προκύπτουν στη ζωή μας προκαλούν αρνητικές σκέψεις.

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται τις σκέψεις που κάνουν, δεν τις κάνουν συνειδητά, με αποτέλεσμα να παγιδεύονται στις αρνητικές σκέψεις, και να χαλάει η διάθεση τους όταν ακούνε κάποιο άσχημο νέο στις ειδήσεις ή ανθρώπους με τους οποίους μιλάνε να τους αναφέρουν τα προβλήματά τους.

Πώς μπορείς όμως να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις;


1. Προσπάθησε να αναγνωρίσεις και να αποκωδικοποιείς τις σκέψεις σου.
Τις περισσότερες φορές οι σκέψεις μας, έρχονται αυτόματα από τον ασυνείδητο νου. Αν προσπαθήσεις να καταλάβεις τις σκέψεις σου και να τις αποκωδικοποιήσεις, θα μπορέσεις ευκολότερα να τις απομακρύνεις ώστε να μην επηρεάζουν τη ζωή σου.

2. Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι σκέφτεσαι αρνητικά, προσπάθησε να σκέφτεσαι κάτι άλλοθετικό και αναζωογονητικό.

Ένα Life Coaching πρόγραμμα για να διατηρήσεις την επιτυχία σου. Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

3. Όταν αποφασίζεις να δεις μια ταινία, επίλεξε μια κωμωδία αντί για μία ταινία καταστροφής και τρόμου.

4. Σκέψου περισσότερο τα αγαθά που έχεις στη ζωή σου και λιγότερο τις άσχημες καταστάσεις της ζωής σου. Άρχισε να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

5. Ευθυγράμμισε τις σκέψεις σου με τις δραστηριότητες σου. Όταν κάνεις κάτι, επικεντρώσου σε αυτό. Όταν τρωςεπικεντρώσου στο φαγητού. Όταν ντύνεσαι, επικεντρώσου στο ντύσιμο σουκλπ Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αφήνεις χώρο στις αρνητικές σκέψεις.

6. Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια της ημέρας, που νιώθεις ότι οι αρνητικές σκέψεις σε κατακλύζουν, οραματίσου ότι κάνεις κάτι που σου αρέσει και σε ευχαριστεί,. Μπορεί να είναι για παράδειγμα το περπάτημα στην παραλίαμια επίσκεψη σε ένα όμορφο μέρος ή μια βόλτα με έναν άνθρωπο που αγαπάς. Μπορείς επίσης να σκέφτεσαι ευτυχισμένα γεγονότα ή το χαμογελαστό πρόσωπο ενός παιδιού. Όλες αυτές οι σκέψεις μπορούν να σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τις αρνητικές σκέψεις.

7. Κάποιες φορές τα προβλήματα και οι δυσκολίες ξεπροβάλλουν εκεί που δεν το περιμένεις. Τις περισσότερες φορές είναι μικρά προβλήματα και δυσκολίες που δεν αξίζουν τον χρόνο και την ενέργειά σουΑυτό να το θυμάσαι όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ή μια δυσκολία. Αν δεν είναι τόσο σημαντικά απομάκρυνε γρήγορα τις αρνητικές σκέψεις.

8. Μην ανοίγεις πόλεμο με τις σκέψεις που δεν θέλεις ή δεν σου αρέσουν. Αν ανοίξεις πόλεμο μαζί τους, θα γίνουν πιο δυνατές. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις αντιμετωπίσεις με την αδιαφορία σου. Επίλεξε να σκέφτεσαι θετικά.

Και κάτι πολύ σημαντικό:

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

ΒΡΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

fACEBOOK

Το δωρο μου που εισαι εδω

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Πώς μπορείς να αποκτήσεις την ιδιότητα ενός καλού ακροατή μανώλης ισχάκης manolis ischakis nlp life coach

Σου έχει τύχει ποτέ να συναντήσεις κάποιον και η συζήτηση μαζί του να είναι πολύ ευχάριστη, χωρίς να μπορείς να προσδιορίσεις τον …

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω όταν κάποιος με διακόπτει; μανώλης ισχάκης holistic result coaching nlp coaching

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επικοινωνία ίσως είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Από την ποιότητα της επικοινωνίας μας εξαρτάται η επιτυχία μας. Εξαρτάται η ευτυχία μας. Για παράδειγμα: Εάν …

επιτυχίας ιστορίες life coaching nlp

Συχνά στην καθημερινότητά μας ακούμε ή συναντάμε διάφορες ιστορίες ανθρώπων που πέτυχαν κάτι σημαντικό για τους ίδιους. Ιστορίες άλλων ανθρώπων που στα …

Το τίμημα της επιτυχίας.

Επιτυχία, μια λέξη με τόσες πολλές και διαφορετικές έννοιες, μια λέξη που κατά βάση, την έχουμε συνδέσει με οτιδήποτε φαντάζει δύσκολο, ακατόρθωτο άπιαστο, που θεωρούμε …