Θετική Σκέψη: Η Δύναμη της στην Ανάπτυξη της Καριέρας σου

Θέλεις να εξελιχθείς επαγγελματικά;

Θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου;

Θέλεις να βελτιώσεις τα αποτελέσματα σου;

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις, το κλειδί είναι να έχεις θετική σκέψη! Όλα ξεκινούν, με την ιστορία που λες στον εαυτό σου κάθε μέρα. Αν κρύβει αρνητικές και περιοριστικές πεποιθήσεις, τότε σίγουρα θα συρρικνώσει τις δυνατότητες σου, και τα επαγγελματικά σου βήματα θα γίνονται με αργούς ρυθμούς. Γιατί; Γιατί θα γίνονται κάτω από το πρίσμα της ανασφάλειας και του φόβου.

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις, τι σημαίνει να έχεις θετική σκέψη, και πως μπορεί αυτός ο τρόπος σκέψης να επιδράσει θετικά στη ζωή σου και στην καριέρα σου. Θα ανακαλύψεις επίσης, τις φράσεις που μπορεί κι εσύ να λες στον εαυτό σου, και σε περιορίζουν, ώστε να μπορείς να τις διακρίνεις, και να τις βγάζεις από τις σκέψεις σου.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ.


Θετική σκέψη δεν σημαίνει ότι εθελοτυφλείς. Θετική σκέψη σημαίνει ότι αντιδράς σε δυσάρεστες καταστάσεις. με πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο. Με θετική ματιά. Με θετικό πρίσμα.

Το μυαλό μας, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερο εργαλείο που διαθέτουμε. Κάποιες φορές είναι σύμμαχός μας. Κάποιες φορές όμως γίνεται εχθρός μας. Όπως ήδη γνωρίζεις, όλοι έχουμε μια συνεχή ροή σκέψεων, στο μυαλό μας. Αυτές οι σκέψεις ουσιαστικά “τρέχουν” τη ζωή μας. Εάν η πλειοψηφία των σκέψεων μας, είναι αρνητικές η ζωή μας θα κυλάει με αρνητικό τρόπο. Από την άλλη πλευρά, αν οι κυρίαρχες σκέψεις μας είναι θετικές, τότε η ζωή μας θα κυλάει θετικά.


Όπως αναφέρω και παραπάνω, οι ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας και οι σκέψεις που κάνουμε, είναι αυτές που καθορίζουν αυτό που τελικά θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε. Είναι αυτές που μπορεί να ανοίξουν κάποιες πόρτες, που θα μας παρουσιαστούν αλλά και αυτές που μπορεί να κλείσουν κάποιες πόρτες, και να χαθούν ευκαιρίες, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Ας δούμε παρακάτω, κάποιες από τις πιο συχνές αρνητικές σκέψεις και ιστορίες, που λέμε στον εαυτό μας:


Όταν οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη απόφαση, που πρέπει να πάρουν, όπως την υποβολή αίτησης για προαγωγή σε μια καλύτερη θέση εργασίας ή την αλλαγή σταδιοδρομίας ή ακόμη και την παραίτηση από τους μια δουλειά, θα βρουν πολλούς λόγους, για τους οποίους δεν θα μπορέσουν τελικά να λάβουν αυτή την απόφαση. Και αυτοί οι λόγοι φαντάζουν απόλυτα αληθινοί. Είναι όμως;

Εάν κοιτούσαν λίγο πιο βαθιά μέσα τους, και έβλεπαν τι κρύβεται πίσω από το “δεν μπορώ”, θα διαπίστωναν ότι ο βασικός λόγος πίσω από αυτή την σκέψη, από αυτή την ιστορία, από αυτή την φράση είναι ένας: Ο φόβος. Ο φόβος μην χαθεί η ασφάλεια τους, ο φόβος να βγουν από την ζώνη άνεσης τους, ο φόβος ότι θα απογοητευθούν.

Συνήθως γεγονότα από το παρελθόν, προβάλλονται στο παρόν και μας αποθαρρύνουν. Όμως θέλω να θυμάσαι το εξής: Δεν σημαίνει πως επειδή συνέβησαν κάποια άσχημα γεγονότα στο παρελθόν, η απόφαση που θα πάρεις στο σήμερα, στο τώρα, θα είναι λάθος και θα έχει την ίδια έκβαση.

“Οι περισσότεροι από εμάς ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο σε αυτό που είναι επείγον, αλλά όχι αρκετό χρόνο σε αυτό που είναι σημαντικό.” 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι, που αγωνίζονται αλλά δεν τα καταφέρνουν να διαχειριστούν καλά τον χρόνο τους. Σίγουρα όμως όλοι χρειάζεται να βρούμε μία φόρμουλα, ώστε να διαχειριστούμε τις επιλογές, τις προτεραιότητες και την ενέργεια μας.

Ίσως όταν λένε “δεν έχω χρόνο”, είναι γιατί βαθιά μέσα τους, δεν θέλουν την αλλαγή λόγω φόβουΉ ίσως πρέπει να είναι περισσότερο ειλικρινείς με τον εαυτό τους, ως προς το πόσο ικανοποιημένοι είναι με την κατάστασή τους , και πώς αυτό επηρεάζει την ικανότητά τους να προχωρήσουν και να εξελιχθούν.

Θέλω να θυμάσαι το εξής: Όλοι έχουμε ευθύνη στο πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας, διότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι ζούμε αυτό που εμείς δημιουργούμε.


Αυτή η σκέψη, αυτή η δήλωση, προέρχεται συνήθως από τον φόβο του «δεν είμαι αρκετός». Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα να μην κάνει κάποιος καν την προσπάθεια να πετύχει κάτι, έχοντας ήδη προδικάσει στο μυαλό του το αποτέλεσμα. Και τι συμβαίνει λοιπόν; Απλά νομίζοντας πως μια πόρτα δεν πρόκειται να ανοίξει, δεν δοκιμάζουν καν να την ανοίξουν. Η πόρτα όμως μπορεί και να ανοίγει τελικά.. Ναι μπορεί να ανοίγει, αυτή η πόρτα, την οποία βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν “κλειδωμένη”

Ο κίνδυνος της αποτυχίας υπάρχει πάντα. Όμως δεν υπάρχει γνώση εάν δεν υπάρχει αποτυχία. Δεν υπάρχει επιτυχία αν δεν υπάρξει αποτυχία. Γιατί η αποτυχία αποτελεί μέρος της επιτυχίας και της ανάπτυξης.

Γι’ αυτό αντιμετώπισε τον φόβο και κάνε ένα βήμα μπροστά.


Υπάρχει μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η οποία έδειξε, ότι οι άνθρωποι πρέπει να καλλιεργούν θετικά συναισθήματα και σκέψεις στη ζωή τους, και στη ζωή των γύρω τους. Και αυτό όχι μόνο για να νιώθουν καλά μια δεδομένη στιγμή, αλλά , επειδή αλλάζουν οι ζωές τον ανθρώπων προς το καλύτερο. Γιατί όταν δεν υπάρχουν αρκετά θετικά συναισθήματα και θετικές σκέψεις, οι άνθρωποι “κολλάνε”Μένουν στάσιμοι. Ενώ αν υπάρχουν.. Εξελίσσονται σε όλους τους τομείς. Και σε προσωπικό, και σε συναισθηματικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ας δούμε μερικά από τα πιο κοινά οφέλη της θετικής σκέψης, που μπορείς να έχεις στη καριέρα σου:

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Όπως καταλαβαίνεις, η θετική σκέψη, δεν είναι απλά κάτι, που θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο χαρούμενα και αισιόδοξα. Είναι αυτό που θα σε φέρει γρηγορότερα στην επίτευξη των στόχων σου. Είναι αυτό που θα σε εξελίξει προσωπικά και επαγγελματικά. Είναι αυτό που θα μεταμορφώσει με θετικό τρόπο τη ζωή και τα αποτελέσματα σου!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!