#3 Βήματα που θα σε Φέρουν πιο Κοντά στην Ευτυχία

Ζούμε σε έναν κόσμο που “μαστίζεται” από την υπερκατανάλωση. Από το κυνήγι της ευτυχίας, μέσα από την αγορά υλικών αγαθών.

Ευτυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η ευτυχία δεν κρύβεται στα υλικά αγαθά. Κανένα υλικό αγαθό δεν θα γεμίσει την ψυχή σου με χαρά και ευτυχία. Ίσως για λίγο μόνο.. Για πάρα πολύ λίγο όμως.

Η ευτυχία είναι μέσα μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας. Και ναι.. Η ευτυχία είναι επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την φέρουμε στο φως, και να δούμε τη ζωή μας να μεταμορφώνεται.


Δεν είναι όμως μόνο η εστίαση στα υλικά αγαθά που δεν σε αφήνουν να νιώσεις ευτυχία. Είναι και όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, που συνοδεύουν τους καταιγιστικούς ρυθμούς της σύγχρονης εποχής.. Άγχος, θυμός, λύπη, φόβος.. Είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που προκαλούν πόνο στη ζωή μας, που μας κρατάνε μακριά από όλα, από  μια χαρούμενη κι ευτυχισμένη ζωή.

Τι θα μπορούσε να σε βοηθήσει να αλλάξεις αυτή την κατάσταση;

Τι θα σε βοηθούσε να μην κοιτάς το πρόβλημα, αλλά την λύση;

Πώς θα μπορούσες να βρεις την ευτυχία μέσα σου;

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ

Ας δούμε παρακάτω κάποια απλά βήματα:


Ένα πολύ σημαντικό βήμα, είναι να μάθεις να κρατάς το παρελθόν στο παρελθόν. Πολλές φορές ασυνείδητα μπορεί να έχεις πιάσει τον εαυτό σου, να φέρνει άσχημες μνήμες από το παρελθόν, στο σήμερα και να βιώνεις ξανά στο παρόν άσχημα συναισθήματα και πόνο. Στην ουσία αυτό που κάνεις, είναι ότι ζεις και ξαναζείς κάτι που σε πονά. Είναι λάθος. Όποια ανάμνηση και αν είναι αυτή που φέρνεις στο τώρα, και επηρεάζει τα συναισθήματα σου, πρέπει να μείνει εκεί που ανήκει.. Στο παρελθόν.

Αν δεν γίνει αυτό η ευτυχία δεν μπορεί να βρει έδαφος να σταθεροποιηθεί. Πάντα θα υπάρχει κάτι που θα την “βάζει στην άκρη”. Και δεν σου λέω να μην σκέφτεσαι το παρελθόν σου. Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτό που λέω είναι: 

α ) να μην αφήσεις να γίνει η ζωή σου οι αναμνήσεις σου και 
β) να δουλέψεις με τον εαυτό σου ώστε να θυμάσαι τις στιγμές που έχεις ζήσει, χωρίς να πονάς.

Η ευτυχία είναι εδώ. Είναι στο σήμερα. Στο τώρα. Σταμάτα λοιπόν να υψώνεις τείχη και αφέσου στα χέρια της για να την απολαύσεις.

Εγγυημένη Μέθοδος 9 Βημάτων.
Χιλιάδες Άνθρωποι…
Εσύ; 


Οι σκέψεις δεν σταματούν
. Είναι πάντα εκεί, στο μυαλό μας. Πολλές φορές όμως συμβαίνει, να ξεπετάγονται σκέψεις η μία πίσω από την άλλη, αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω, παντού.. Γεμίζει το κεφάλι μας με σκέψεις. Και κάπου εκεί ξεκινάει η ανησυχία. Κάπου εκεί ξεκινάει το άγχος. Κάπου εκεί ξεκινούν οι κρίσεις πανικού.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι πολλές οι σκέψεις, για να τις διαχειριστούμε και δυσκολευόμαστε. Πολλές από αυτές μάλιστα είναι άσκοπες, περιττές. Κι όμως είναι εκεί.. Τέτοιες σκέψεις σε εμποδίζουν να αναλάβεις δράση, να προχωρήσεις, να εξελιχθείς, να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.. Γιατί; Γιατί σε εγκλωβίζουν σε ένα συναίσθημα φόβου, άγχους, πανικού και εν τέλει.. σε αδρανοποιούν.

Τι μπορείς να κάνεις; 
Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη. Υπάρχουν ασκήσεις διαλογισμού που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα αυτά που σκέφτεσαι, και να κρατήσεις μόνο αυτά που έχουν σημασία. Το άγχος θα μειωθεί και η ευτυχία θα βρει την θέση της, στη ζωή και στην καθημερινότητα σου.


Κάθε μέρα προσδοκούμε πολλά.
 Από τον εαυτό μας. Από τους ανθρώπους γύρω μας. Από την ζωή γενικότερα..

Προσδοκούμε πολλά συντηρώντας την αίσθηση του ανικανοποίητου και της απογοήτευσης.

Τι μας εμποδίζει να είμαστε ευτυχισμένοι; Η μη αποδοχή του εαυτού μας, των ανθρώπων γύρω μας, της ζωής.

Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις.

Να είσαι ευγνώμων για όσα είσαι.

Να είσαι ευγνώμων για την κάθε ανάσα που παίρνεις.

Αυτή η μικρή αλλαγή, θα κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή σου, και σε όλες τις σχέσεις σου και θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο. Κάθε μέρα και περισσότερο.

Κάνε ένα μικρό βήμα σήμερα, πες “όχι” σε μια σκέψη από το παρελθόν, φέρε γαλήνη στις σκέψεις που έχεις στο κεφάλι σου, αποδέξου τον εαυτό σου, τους γύρω σου, τη ζωή και ζήσε μια ζωή γεμάτη ευτυχία.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Η Μέθοδος που ανακάλυψα έχει βοηθήσεις χιλάδες ανθρώπους στον κόσμο να αλλάξουν τη ζωή τους και να πετύχουν τους στόχους τους

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!