Πώς να δημιουργήσετε μία υπέροχη σχέση παρά τις διαφορές σας

Όπως ήδη θα έχεις παρατηρήσει, οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που αντέχουν στον χρόνο παρά τις μεταξύ τους διαφορές..

Πολλοί θα ισχυριστούν ότι είναι καλό το ζευγάρι να μοιάζει, να έχει ελάχιστες έως καθόλου διαφορές και κοινά ενδιαφέροντα και στόχους. Είναι όμορφο πράγματι όταν αυτό λειτουργεί θετικά. Τι γίνεται όμως όταν δύο όμοιοι άνθρωποι έρχονται σε κάποιο θέμα αντιμέτωποι;

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι είναι σε μία βάρκα και κρατάει ο καθένας από ένα κουπί. Όταν έχουν έναν κοινό σκοπό και δράση θα φέρουν και ένα άριστο αποτέλεσμα, γρήγορα και αποτελεσματικά γιατί θα βάλουν όλη την ενέργεια και την δυναμική τους προς μία κατεύθυνση. Τι γίνεται όμως όταν θα συμβεί να έρθουν σε αντιπαράθεση; Αυτό που θα συμβεί είναι να προσπαθεί ο ένας να πάει προς την μία κατεύθυνση και ο άλλος προς την άλλη, και τότε απλά η βάρκα να γυρίζει γύρω από τον εαυτό της και είναι σαν  να μην πηγαίνει πουθενά. Φυσικά ούτε και το ζευγάρι.. Στασιμότητα..

Αυτό συμβαίνει όταν δύο όμοιοι άνθρωποι έρθουν σε αντιπαράθεση.. Γιατί οι δυνάμεις τους είναι ισορροπημένες.. και πολλές φορές και το πείσμα τους. Φαντάσου ένα ζευγάρι ανυποχώρητων ανθρώπων, με έντονη ισχυρογνωμοσύνη και πείσμα.. Επικοινωνία; Καμία.. Εξέλιξη σχέσης; Καμία.. Στασιμότητα..

Τι είναι αυτό λοιπόν που κάνουν τα ζευγάρια που έχουν διαφορές, και καταφέρνουν μέσα από τις διαφορές τους να  μπορούν να εξελίσσουν την σχέση τους και  να την δυναμώνουν; Τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά αυτά τα ζευγάρια και τελικά μετατρέπουν τις διαφορές τους, σε ενωτικούς κρίκους που τους φέρνει πιο κοντά;


Τι είναι οι θετικοί συμβιβασμοί σε μία σχέση; Θετικοί συμβιβασμοί είναι οι συμβιβασμοί που βοηθούν ένα ζευγάρι να φύγει από την στασιμότητα, ή ακόμα και από την τυχόν “οπισθοπορεία” που έχει πάρει, και να προχωρήσει ενωμένο μπροστά σε όλα αυτά τα όμορφα που τους περιμένουν με κατανόηση ο ένας για τον άλλον, και κυρίως με κατανόηση της αγάπης που τους δένει και της σημασίας αυτού. Οι θετικοί συμβιβασμοί είναι οι αναγκαίες υποχωρήσεις που θα κάνει το ζευγάρι, ο ένας με τον άλλον με σκοπό να σταματήσουν να βρίσκονται αντιμέτωποι και να φθείρονται μέσα από καθημερινές διαμάχες. Η εστίαση στην αγάπη που τους δένει και σε όλα όσα τους ενώνουν, θα είναι αυτό που θα τους βοηθήσει να χαμογελάσουν στις διαφορές τους και να προχωρήσουν με θετικά βήματα μπροστά.

Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων Rethink

Ανακάλυψε τον ασυνείδητο νου σου και μάθε πως με μια παραπάνω σκέψη μπορεί να αλλάξει ο κόσμος σου!


Συζητήστε! Επικοινώνησε με τον σύντροφο σου..
 Μοιράσου μαζί του τους προβληματισμούς σου, και άκου τους δικούς του.. Μιλήστε για την σχέση σας, για το κοινό σας μέλλον, για τις τυχόν δυσκολίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε και δείτε μαζί με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να δράσετε για ένα θετικό αποτέλεσμα τόσο στη ζωή σας, όσο και στην σχέση σας αλλά και σε προσωπικό επίπεδο (αγάπη, ψυχική ηρεμία, γαλήνη, ασφάλεια, σιγουριά κλπ). Η επικοινωνία είναι ένα βασικό κλειδί για την ευημερία της σχέσης σας.


Ο κάθε άνθρωπος είναι αυτό που είναι γιατί έχει αναπτύξει κάποιες προσωπικές αξίες που τον καθορίζουν.
 Αναφέρομαι σε θετικές αξίες όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο ένας σύντροφος με τον άλλον πρέπει να μάθουν να σέβονται τις διαφορές τους, και όχι να αναγκάζουν τον άλλον να αλλάξει. Εξάλλου σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να θυμάσαι πως οι διαφορές που βλέπεις εσύ στον σύντροφο σου, είναι αυτές που βλέπει και εκείνος σε σένα. Αν πιστεύει σε μια άλλη θρησκεία για παράδειγμα, διακρίνει και αυτός το ίδιο σε σένα.. ότι ανήκεις δηλαδή σε μία άλλη από την δική του θρησκεία. Δεν χρειάζεται κανένας από τους δύο να αλλάξει αυτό που πιστεύει. Είναι όμως απαραίτητο να σέβεται ο ένας το πιστεύω του άλλου.


Η σχέση σου μπορεί να γίνει περισσότερο διασκεδαστική και συναρπαστική μέσα από τις διαφορές σας.
 Μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία να δεις τα πράγματα γύρω σου αλλά και μέσα σου με μία άλλη οπτική.. Πολλές φορές μάλιστα συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.

Θυμάμαι μια φίλη μου, που μου έλεγε ότι ο σύντροφος της έλεγε συχνά στις αντιπαραθέσεις τους “Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά”. Εκείνη δεν το έβλεπε έτσι. Έβλεπε μόνο την ουσία. Του ουσιαστικό σε κάθε τι. Πολλές φορές ήρθαν σε αντιπαράθεση γι’ αυτό. Ήταν μία από τις διαφορές τους. Μέχρι που κάποια στιγμή το συζήτησαν..

Και του είπε:

Είναι μοναδικό αυτό που ζούμε και υπέροχο. Σκέψου εσύ δίνεις σημασία στις λεπτομέρειες που εγώ δεν δίνω κι εγώ μπορώ να διακρίνω αυτό που είναι ουσιαστικό τις στιγμές που εσύ δεν μπορείς. Συμπληρώνει ο ένας τα κενά του άλλου, δεν το βλέπεις. Γιατί είναι το ίδιο σημαντικές και οι λεπτομέρειες και η ουσία των πραγμάτων. Και είναι υπέροχο να μου δείχνεις τις λεπτομέρειες όταν εγώ δεν τις βλέπω και να σου δείχνω την ουσία όταν εσύ παγιδεύεσαι στις λεπτομέρειες. Είμαι πολύ τυχερή που είσαι στη ζωή μου”. Και η σχέση τους άλλαξε.. έγινε τόσο διασκεδαστική, μια καθημερινή γιορτή.. Άρχισαν να διασκεδάζουν τις διαφορές τους.. Να τις βλέπουν με θετικό τρόπο.. Και είναι υπέροχο αυτό. Και αξίζει να το ζήσουν όλοι..

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!  

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου

Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!