Ποιοι είναι οι #3 τρόποι για να ξεκινήσεις να ζεις το όνειρο σου;

Όπως ήδη γνωρίζεις ανεξάρτητα από τα όνειρα που κάνουμε, η αρχή αυτών των ονείρων είναι σίγουρα πιο κοντά απ’ ότι το ίδιο το όνειρο.

Για παράδειγμα αν κάποιος ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνει; Μα να αρχίσει να γράφει φυσικά. Και τι χρειάζεται για να αρχίσει να γράφει; Χαρτί και μολύβι ή στυλό, ή ένα laptop για όποιον αγαπάει την τεχνολογία.. Και φυσικά έμπνευση και φαντασία. Είναι τόσο απλό!

Ξεκίνα από κάτι μικρό 

Ας υποθέσουμε, ότι ο δρόμος για το όνειρο σου, έχει την μορφή νήματοςΈνα νήμα του οποίου, η μία άκρη είναι το σημείο που βρίσκεσαι τώρα και η άλλη, το σημείο που βρίσκεται το όνειρο σου!

Χώρισε την διαδρομή αυτή σε μικρά τμήματα και μέρη. Τόσο μικρά ώστε να είναι βατά να τα χωρέσεις στο πρόγραμμα σου και να τα κάνεις.

Για να σε βοηθήσω, ας γυρίσουμε πίσω στο παράδειγμα στο οποίο αναφερθήκαμε πριν. Κάποιος θέλει να γίνει συγγραφέας. Αλλά δεν έχει ξεκινήσει την διαδρομή προς το όνειρο του. Τι χρειάζεται να κάνει; Όπως είδαμε και πριν χρειάζεται να ξεκινήσει να γράφει. Μετά; Μετά χρειάζεται να συνεχίσει να γράφει. Πόσο; Μέχρι να φτάσει το όνειρο του. Ποιο είναι αυτό; Να γράψει ένα βιβλίο. 

Τι μπορεί να κάνει; Μπορεί να μοιράσει την διαδρομή σε μικρά κομμάτια.. Για παράδειγμα αν θέλει να γράψει ένα βιβλίο των 180 σελίδων να βάλει στο καθημερινό του πρόγραμμα ότι θα γράφει τουλάχιστον 2 σελίδες την ημέρα. Αυτό τι θα σήμαινε; Ότι σε 3 μήνες θα αγγίξει το όνειρο του. Γιατί 2 σελίδες x 30 ημέρες κάθε μήνα = 60 σελίδες x 3 μήνες = 180 σελίδες.

Αν μοιράσει λοιπόν, την διαδρομή σε βατά βήματα, που μπορεί να χωρέσει στην καθημερινότητα του χωρίς να πιέζεται, θα φτάσει σύντομα στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Και αυτό με μικρές αποκλίσεις και μικρές αποτυχίες.

Το να ξεκινάς με μικρά βήματα σε βοηθάει να μην σταματάς. Σε βοηθάει να συνεχίζεις. Να συνεχίζει με ένα βήμα την φορά.

Λοιπόν τι λες; Αξίζει να βρεις αυτόν τον λίγο, αλλά πολύτιμο χρόνο στο πρόγραμμα σου, προκειμένου να αγγίξεις το όνειρο σου;

Και σίγουρα δεν είναι κάθε όνειρο ίδιο. Όμως ποιος είναι ο λόγος που σε σταματάει να ξεκινήσεις; Είναι ο χρόνος; Είναι τα χρήματα; Σκέψου την διαδρομή σαν ένα νήμα.. Αν το μοιράσεις σε κομμάτια θα εξακολουθεί να είναι δύσκολο; Ή θα αρχίσει να έρχεται κάθε μέρα όλο και πιο κοντά;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Είμαι σίγουρος πως θα συμφωνείς ότι το δυσκολότερο μέρος για το φόβο είναι το συναίσθημα του. Αυτή η αίσθηση που σου αφήνει.

Πώς όμως μπορείς να τον αντιμετωπίσεις;

Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και φτιάξε τρεις στήλες.

Στην 1η στήλη γράψε τους φόβους σου. Τα άσχημα πράγματα που νιώθεις ότι μπορεί να συμβούν αν κάνεις αυτό που σκέφτεσαι.

Στην 2η στήλη γράψε τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, να συμβούν αυτά τα άσχημα πράγματα.

Στην 3η στήλη γράψε τα πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις αν οι φόβοι σου γίνουν πραγματικότητα ώστε να ανατρέψεις αυτή την κατάσταση και να επανέλθεις στην κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι τώρα.

Γράψε αυτές τις τρεις στήλες γεμίζοντας τις με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Λοιπόν, ποιος φόβος δεν μπορεί να ανατραπεί;

Στο παράδειγμα του ανθρώπου που είχε όνειρο να γίνει συγγραφέας, ποιοι μπορεί να είναι οι φόβοι του; Ένας φόβος, μπορεί να είναι ότι δεν θα καταφέρει να το εκδώσει, γιατί δεν θα αρέσει στον εκδότη. Άλλος φόβος οι κακές κριτικές που μπορεί κάποιοι να του κάνουν. Είναι τόσο τρομακτικοί οι φόβοι του ώστε να μην ζήσει το όνειρο του; Όχι.. Πρέπει να ξεκινήσει να γράφει. Και ότι και να συμβεί θα το αντιμετωπίσει.

Το όνειρο σου μπορεί να είναι διαφορετικό. Μπορεί να περιλαμβάνει μεγαλύτερους κινδύνους και μεγαλύτερους φόβους. Όποιο όμως και αν είναι το μέγεθος του ονείρου σου, χρησιμοποίησε την τεχνική των τριών στηλών και θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τους φόβους σου μια και καλή.

Πολλές φορές μόνο η δική μας προσπάθεια δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε και την βοήθεια των άλλων ανθρώπων.

Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο ευκολότερος τρόπος να φτάσεις εκεί που θέλεις είναι να μιλήσεις με κάποιον που είναι ήδη εκεί. Να σε βοηθήσει με τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις.

Σίγουρα ισχύει ότι οι άνθρωποι ενωμένοι, μπορούν να κάνουν θαύματα. Πολλοί άνθρωποι έχουν κατακτήσει το όνειρο τους, με την στήριξη ή την καθοδήγηση των άλλων ανθρώπων.

Στο παράδειγμα μας αυτό με τον συγγραφέα, θα έχεις παρατηρήσει σε πολλά βιβλία, να διαβάζεις στην εισαγωγή ευχαριστίες στους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν στην δημιουργία του εκάστοτε βιβλίου. Ένας συγγραφέας πχ αστυνομικού μυθιστορήματος μπορεί να χρειαστεί πληροφορίες από κάποιον αστυνομικό σχετικά με το πως διεξάγεται μια αστυνομική έρευνα. Μπορεί να χρειαστεί κάποιες ιατρικές πληροφορίες για κάποια ασθένεια που έχει ο ήρωας του βιβλίου του. Ή κάποιες νομικές πληροφορίες.

Η δημιουργία λοιπόν ενός βιβλίου είναι συνάρτηση όλης της δουλειάς, της έμπνευσης και της φαντασίας του συγγραφέα, με την υποστήριξη ανθρώπων που έχουν ειδικευτεί στα θέματα που πραγματεύεται. Βοηθήθηκε δηλαδή ο συγγραφέας για να γράψει την εξέλιξη του βιβλίου του, από άλλους ανθρώπους οι οποίοι μπορούσαν να του δώσουν αυτές τις πληροφορίες, ώστε να το ολοκληρώσει. Όπως και να έχει η ουσία είναι μία: Ολοκλήρωσε το έργο του. Κατέκτησε το όνειρο του.

Μην υποτιμάς την δύναμη της βοήθειας των άλλων ανθρώπων. Όποιο κι αν είναι το όνειρο σου, η γνώση και η σοφία του ανθρώπου που το έχει κάνει ήδη πριν από σένα, μπορεί να σε βοηθήσει να υπερπηδήσεις τυχόν εμπόδια, να αποφύγεις λάθη και να φτάσεις στον στόχο σου. Να φτάσεις στο όνειρο σου.

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το όνειρο σου;

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Διεκδίκησε Το Όνειρο Σου Και Μην Τα Παρατάς Μέχρι Να Πετύχεις

Υποσυνείδητο: Ποια Η Δύναμη Του και Πώς Επηρεάζει τη Ζωή Μας

Πώς να ζήσεις μια υπέροχη ζωή, περιορίζοντας τις ανησυχίες

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!