Πώς να ξαναβρείς την ελπίδα σου μέσα από μια δύσκολη κατάσταση


Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση. Μια κατάσταση η οποία πολλές φορές τους οδηγεί στην απομόνωση και είναι πολύ επίπονη. Μπορεί να είναι ένας χωρισμός.. Η απώλεια μιας θέσης εργασίας που παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή .. Το πένθος για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε από την ζωή.. Μια αρρώστια..

Όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, τείνουμε να ξεχνάμε τις ευλογίες που μας έχουν δοθείόλα αυτά που μας δίνουν χαρά και νόημα και συχνά οδηγούμαστε σε ένα αδιέξοδο.. την ματαιότητα. Την έλλειψη ελπίδας.

Τότε ακούμε από φίλους, συγγενείς, γνωστούς “Όλα θα πάνε καλά”, “Μην χάνεις το κουράγιο σου”, “Μην σταματάς να χαμογελάς” αλλά δεν μας αγγίζουν.. Δεν μας αγγίζουν και μας γεμίζουν με ένα επιπρόσθετο άγχος, να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτό που μπορούμε και αντέχουμε, την δεδομένη στιγμή.

Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή σου, ίσως να είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ελπίδα και την θετική στάση, που μέχρι τώρα είχες. Όμως είναι και η στιγμή που πρέπει να κάνεις την υπέρβαση!

Μπορεί η μετάβαση προς την χαμένη σου ελπίδα να είναι δύσκολη, αλλά όταν την βρεις, θα διαπιστώσεις ότι θα μπει στη ζωή σου, πιο δυναμικά από ποτέ!


Η ελπίδα είναι αυτή που μας κρατάει όρθιους, όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται. Είναι αυτή που γίνεται κινητήριος δύναμη, και μας ωθεί να δοκιμαστούμε και να ξεπεράσουμε νέα όρια και δύσκολες καταστάσεις.

Όταν νιώθεις ότι όλος ο κόσμος διαλύεται, και είσαι έτοιμος να παραιτηθείς από τους στόχους και τα όνειρα σου, η ελπίδα έρχεται να σε επαναπροσανατολίσει με θετικό τρόπο, και να σου ανοίξει νέους  δρόμους για να προχωρήσεις.

Παρακάτω θα βρεις κάποιους τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την ελπίδα και την αισιοδοξία σου στη ζωή:


Όπως είπε και ο 
Steve Jobs Έχετε εμπιστοσύνη σε κάτι – στο πεπρωμένο σας, στη ζωή, στο κάρμα σας, σε οτιδήποτε.” Αυτή η προσέγγιση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέχεια, ποτέ δεν τον είχε απογοητεύσει.

Βρες κάτι στο οποίο πιστεύεις. Κάτι που θα είναι η σταθερά σου. Η πυξίδα σου. Κάτι που θα το εμπιστεύεσαι απόλυτα οποιαδήποτε στιγμή, που θα σε κρατάει όρθιο, ακόμα κι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τις πιο δύσκολες καταστάσεις, που μπορεί η ζωή να σου φέρει.


Δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι
 και αν βρεις μια ακτίνα φωτός μέσα σε μια δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνεις, επικεντρώσου σε αυτή. Κράτα την εστίαση σου πάνω της και μην την αφήνεις από τα μάτια σου. Δυνάμωσε την..!

Τι είναι αυτή η ακτίνα φωτός; Είναι ένα μάθημα ζωής ή μια εμπειρία ζωής που θα σε ενδυναμώσει. Είναι η ελπίδα!

Έχοντας τη δυνατότητα να ανακαλύψεις και να λάβεις κάτι θετικό μέσα από δύσκολες στιγμές, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποδυναμώσεις τον πόνο και να προχωρήσεις στη ζωή.


Οι αγκαλιές, τα χαμόγελα, η συναισθηματική τους υποστήριξη και η θετική ενέργεια τους μπορούν, να βοηθήσουν στην ανανέωση της ελπίδας.

Έχει παρατηρηθεί, ότι όταν οι άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση απομονώνονται. Αυτό οδηγεί στην αύξηση του συναισθηματικού πόνου, της μοναξιάς, του φόβου και την απελπισίας.

Μην το κάνεις! Σταμάτα να κλείνεσαι στον εαυτό σου! Αντ’ αυτού, βγες έξω και συναναστρέψου με τους ανθρώπους που σε αγαπάνε και στέκονται πλάι σου.

Η συζήτηση με κάποιον που έχει περάσει μια ανάλογη με την δική σου εμπειρία, είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά θεραπευτική. Υπάρχει μια μεγάλη συναισθηματική δύναμη που λαμβάνεις από ανθρώπους που έχουν περάσει αντίστοιχες εμπειρίες.

Νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος. Νιώθεις ότι κάποιος δεν σε ακούει απλά αλλά σε καταλαβαίνει. Καταλαβαίνει ακριβώς πώς αισθάνεσαι.. Μαθαίνεις από τη ζωή του και τα βήματα που έκανε μετά, και κατάφερε να το ξεπεράσει και ξέρεις πως γίνεται.. Αφού μπόρεσε αυτός, μπορείς κι εσύ. Η ακτίνα φωτός.. Η ελπίδα.. Μεγαλώνει!

Να θυμάσαι πως η ζωή είναι σαν την θάλασσα. Μπορεί κάποιες μέρες να είναι ταραγμένη! Θα έρθουν όμως μέρες που θα είναι ήρεμη και γαλήνια. Μπορεί να νιώθεις πως εσύ πνίγεσαι στα κύματα, όμως τα ίδια αυτά κύματα θα σε υψώσουν ψηλά ώστε να δεις την στεριά, να δεις τα αστέρια!

Μην αφήνεσαι.. Η ελπίδα είναι εκεί και περιμένει να της απλώσεις το χέρι!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Ανησυχίες και πώς μπορείς να τις βγάλεις από τη ζωή σου

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου  

Αυτοπραγμάτωση: Η σημαντικότερη ανάγκη του ανθρώπου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!