#5 τρόποι που θα σε οδηγήσουν στην απελευθέρωση σου από τα χρέη

#5 τρόποι που θα σε οδηγήσουν στην απελευθέρωση σου από τα χρέη

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Νιώθεις πώς η οικονομική σου κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις;

Νιώθεις πώς κάτι πρέπει να κάνεις για να διορθώσεις κάποιες λάθος αποφάσεις που πήρες και σε οδήγησαν σε χρέη;

Νιώθεις να σε πνίγουν τα χρέη και δεν ξέρεις πώς να απελευθερωθείς;

Σίγουρα το να βρεθείς χρεωμένος δεν είναι κάτι που γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν κάποιον να βάλει στην ζωή του το βάρος ενός χρέους. Μπορεί να είναι η απώλεια μιας θέσης.. Η απώλεια ενός εσόδου, ενός ενοικίου για παράδειγμα.. Η αγορά ενός σπιτιού το οποίο δεν αντέχει η οικονομική σου κατάσταση.. Κάποιο θέμα υγείας.. Ένα διαζύγιο.. Οτιδήποτε..

Πολλές φορές ακόμα και χωρίς τις παραπάνω ατυχείς περιστάσεις υπάρχουν άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια χρέη. Μην πας μακριά.. Σκέψου απλά όλα αυτά που πληρώνουμε μέσω των φόρων για τα χρέη που έχουμε ως χώρα..

Ότι κι αν είναι αυτό που σε οδήγησε σε χρέη θέλω να ξέρεις πως δεν είναι αργά και μπορείς με κάποιες μικρές αλλαγές να πάρεις των έλεγχο των οικονομικών σου στα χέρια σου και να απελευθερωθείς από αυτά.

efta vimata epityxias

Παρακάτω θα δούμε #5 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ανακάμψεις οικονομικά και να ξαναπάρεις τον έλεγχο των οικονομικών σου αφήνοντας πίσω σου τα χρέη:

1. Τι επιλογές έχεις

Πώς θα άλλαζαν τα αποτελέσματα σου αν γνώριζες τι επιλογές έχεις; Σίγουρα εκπληκτικά. Σκέψου το λίγο: Αν νιώθεις παγιδευμένος σε μία μόνο επιλογή σίγουρα βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα πολύ σοβαρό εμπόδιο ως προς την επίτευξη του στόχου σου που πρώτα απ’ όλα είναι η απελευθέρωση σου από τα χρέη. Τι μπορείς να κάνεις; Εξέτασε τι είναι αυτό που θα μπορούσες να κάνεις ή να μην κάνεις και θα σε φέρει πιο γρήγορα στον στόχο σου. Φτιάξε δύο λίστες και τις παραπάνω επιλογές: 1) Να κάνω… και 2) Να μην κάνω… Σκέψου τι είναι αυτό που θα βοηθούσε; Είναι η μείωση κάποιων εξόδων; Είναι η αύξηση κάποιων εσόδων; Είναι κάποιος διακανονισμός; Είναι μια ευνοϊκή ρύθμιση; Κατέγραψε τα και βάλτα σε εφαρμογή.

2. Μείωση περιττών εξόδων

Σιγά σιγά άρχισε να εξετάζεις ποια είναι τα έξοδα που κάνεις και σε εμποδίζουν από το να φτάσεις γρήγορα στον στόχο σου και να απελευθερωθείς από τα χρέη. Είναι κάποια έξοδα τα οποία πολλές φορές δεν τα λογίζουμε ως περιττά αλλά αντιθέτως τα προσθέτουμε μαζί με τα πραγματικά απαραίτητα.. όμως είναι; Μπορεί να είναι μια συνδρομή στην τηλεόραση που δεν χρησιμοποιείς, μπορεί να είναι η αγορά ενός νέου μοντέλου κινητού (ενώ και αυτό που έχεις είναι καινούργιο), μπορεί να είναι ο καθημερινός καφές απ’ έξω, μπορεί.. οτιδήποτε. Μια μικρή αλλαγή και η απαλλαγή σου από κάποια περιττά έξοδα θα σε φέρουν πιο κοντά στον στόχο σου. Να θυμάσαι ότι η μείωση αυτών των εξόδων δεν είναι μια αλλαγή που θα επηρεάσει αρνητικά την ζωή σου. Δεν είναι μια αλλαγή που θα σε πάει πίσω. Ίσα ίσα.. Είναι αυτή που θα σε πάει μπροστά. Εξοικονόμησε αυτά τα χρήματα ώστε να κλείσεις πιο γρήγορα τα χρέη σου και να τα ξεφορτωθείς μια για πάντα.

3. Αύξηση εσόδων

Άρχισε να εξετάζεις τι θα μπορούσες να κάνεις ώστε να αυξήσεις τα έσοδα σου και να μπορέσεις έτσι να αποπληρώσεις γρήγορα τα χρέη σου. Μπορεί να είναι με την ενοικίαση ενός σπιτιού που δεν χρησιμοποιείς, μπορεί να είναι με μια δεύτερη δουλειά, μπορεί να είναι με την πώληση πραγμάτων που δεν χρειάζεσαι.. οτιδήποτε. Κάνε έναν έλεγχο και εξέτασε τι είναι αυτό που θα μπορούσες να κάνεις για να φέρεις περισσότερα έσοδα και να εξοφλήσεις τα χρέη σου και να ζήσεις μια πιο άνετα οικονομική ζωή.

4. Φτιάξε ένα προϋπολογισμό εσόδων και εξόδων

Όλοι οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις έχουν μια καταληκτική ημερομηνία πληρωμής. Φτιάξε ένα χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές σου ώστε να μην βγαίνεις ποτέ εκτός προθεσμίας και να είναι όλοι οι λογαριασμοί σου ενήμεροι. Υπολόγισε τα έξοδα αυτά ως πάγια έξοδα, βάλε και τα έσοδα που έχεις κάθε μήνα και κάνε έναν καλό προϋπολογισμό. Έτσι θα έχεις λιγότερο άγχος και το κυριότερο: Τα χρέη σου δεν θα αυξάνονται.

5. Σταμάτα να κάνεις νέα χρέη

Αν έχεις ήδη κάποια χρέη και έχεις ως στόχο να τα βγάλεις από την ζωή σου, σταμάτα να δημιουργείς νέα. Το ξέρω μπορεί να μου πεις “Είναι δύσκολο.. Πληρωμές.. Έξοδα.. κλπ. Τι να κάνω; Δεν γίνεται αλλιώς”. Κι όμως γίνεται. Απλά σταμάτα να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν, ας δούμε ανακεφαλαιώνοντας ποιοι είναι αυτοί οι #5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απελευθερωθείς από τα χρέη:

  1. Εξέτασε τις επιλογές σου
  2. Δες τι μπορείς να αφαιρέσεις από έξοδα
  3. Δες τι μπορείς να προσθέσεις σε έσοδα
  4. Τήρησε το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών σου ώστε να γίνονται στην ώρα τους
  5. Μην κάνεις νέα χρέη

Οι παραπάνω τρόποι θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις σταδιακά την οικονομική σου κατάσταση και ταυτόχρονα να μειώσεις το άγχος, τον φόβο και την απογοήτευση βλέποντας το μέλλον με άλλα μάτια, γεμάτα αισιοδοξία και πίστη για καλύτερες μέρες!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος! Είσαι μοναδικός!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Αρκεί το να έχεις πάθος για να πετύχεις οικονομικά;

Εάν δυσκολεύεσαι με τα οικονομικά σου σκέψου εναλλακτικά

Η Νο # φόρμουλα για να αλλάξεις και να μεταμορφώσεις την ζωή σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις