Πώς να Διαβάζεις Πρακτικά τους Ανθρώπους

Πώς να Διαβάζεις Πρακτικά τους Ανθρώπους

 

Εάν θέλεις να ακούσεις το .mp3 κάνε κλικ εδώ

 

 

Πώς να Διαβάζεις Πρακτικά τους Ανθρώπους

Όταν μάθουμε να διαβάζουμε τους ανθρώπους, τότε μπορούμε να γίνουμε ηγέτες της ζωής. Ηγέτες των αποτελεσμάτων που θέλουμε και αξίζουμε.

Που χρησιμεύει αυτό;

Παντού!

Θέλεις να κλείσεις μια συνεργασία; Χρειάζεται να ξέρεις να διαβάζεις την γλώσσα του σώματος του άλλου ανθρώπου.

Θέλεις να φλερτάρεις; Ή είσαι μέσα σε μια σχέση, που πάλι πρέπει να συνεχίσεις να φλερτάρεις; Πρέπει να διαβάζεις την μη λεκτική επικοινωνία. Όχι αυτό που σου λέει, αλλά αυτό που δεν σου λέει, γιατί αυτό είναι που θέλει τελικά να σου πει.

Θέλεις να πουλήσεις κάτι; Θέλεις να κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα στην εφορία ή σε μια δημόσια υπηρεσία; Ότι κι αν θέλεις στην ζωή σου χρειάζεται να μπορείς να διαβάζεις αυτό που δεν λένε οι άλλοι άνθρωποι.

Θέλω να Ανακαλύψω τον Κώδικα του Μυαλού μουΔωρεάν Εκπαίδευση

Για ποιον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό;

Ο λόγος που αυτό είναι πολύ σημαντικό είναι ο εξής: Οι λέξεις παίζουν 7% ρόλο στην μεταξύ μας επικοινωνία. Το άλλο 93% είναι μην λεκτική επικοινωνία.

Πολλές φορές λοιπόν συμβαίνει το εξής:

Οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν τι τους γίνεται γιατί δεν έχουν αυτογνωσία τις περισσότερες φορές. Αν ξέρουν, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν λένε την αλήθεια γιατί μπορεί να φοβούνται.

Τι θέλω να σου πω λοιπόν; Για πολλούς λόγους τελικά εμείς όταν μιλάμε με έναν άνθρωπο δεν θα ακούσουμε αυτό που έχει πραγματικά μέσα του, είτε γιατί δεν το ξέρει, είτε γιατί φοβάται να το εκφράσει, είτε γιατί θέλει εσκεμμένα να το κρύψει.

Άρα εμείς καλούμαστε για να γίνουμε αποτελεσματικοί, να γίνουμε δημιουργικοί, να μπορούμε να ζήσουμε την ζωή που θέλουμε, γιατί η ζωή μας εξαρτάται άρρηκτα από το πόσο σωστοί και αποτελεσματικοί είμαστε στην επικοινωνία μας.

Η γλώσσα του σώματος

Υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία και ένα από αυτά είναι του Άλαν Πις “Η γλώσσα του σώματος” που σου λέει πως ανάλογα με την στάση τους σώματος κάποιου σημαίνει για παράδειγμα ότι είναι “κουμπωμένος”, ότι ετοιμάζεται να πάρει την απόφαση, κλπ.

Ας χωρίσουμε λοιπόν την γλώσσα του σώματος σε δύο κατηγορίες:

α) Τα macro-expressions και

β) Τα micro-expressions

Πάμε να δούμε λοιπόν τι πρέπει να αποφύγεις έτσι ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα βγεις σε λάθος συμπέρασμα. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να μην ξέρεις να ερμηνεύσεις κάποιον και να μην ξέρεις αν σου λέει αλήθεια, αν σου λέει ψέματα, από το να βγεις σε ένα λάθος συμπέρασμα.

Άρα λοιπόν το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κατηγοριοποιήσεις τους ανθρώπους και τους βάλεις ταμπέλες με μεμονωμένες συμπεριφορές.

Το δεύτερο που πρέπει να αποφύγεις είναι να είσαι απόλυτος με το συμπέρασμα που θα βγάλεις. Γιατί το τι συμβαίνει στον κάθε άνθρωπο στην μη λεκτική επικοινωνία είναι ένα αποτέλεσμα πάρα πολλών παραγόντων.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις;

Καταρχήν θα πρέπει να σου πω ότι πέρα από το κομμάτι της επικοινωνίας που έχει να κάνει με την γλώσσα του σώματος υπάρχει και κάτι άλλο το οποίο είναι πολύ πιο προχωρημένο. Και αυτό έχει να κάνει με την δύναμη του ασυνείδητου όταν είσαι καθαρός συναισθηματικά, όταν είσαι καθαρός σωματικά, και όταν έχεις πολύ καλή επικοινωνία με τον εαυτό σου.

Είναι μια γυναίκα με την οποία κάνουμε coaching, αλλά κάποιες προχωρημένες τεχνικές που έχουν να κάνουν με κβαντικές ενεργοποιήσεις και ενεργοποίησης εγκεφάλου, που έχει φτάσει η γυναίκα σε ένα πολύ προχωρημένο επίπεδο και πλέον μπορεί και απλά “πιάνει” τους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται καν να τους δει τους άλλους. Γιατί όλα είναι ενέργεια. Και όταν ξέρεις και είσαι διευρυμένος μπορείς να “πιάσεις” την ενέργεια και να την αποκωδικοποιήσεις.

Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου..
Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου &
Ζήσε Ευτυχισμένος!!

Έτσι λοιπόν αν είσαι στα πρώτα σου βήματα το πρώτο που θέλω να κάνεις είναι:

#1 - Μην βλέπεις μόνο ένα πράγμα για να βγάλεις ένα συμπέρασμα

Άρχισε να μελετάς πάρα πολλές παραμέτρους. Χρειάζεται να αρχίσεις να βλέπεις και το πρόσωπο και το σώμα και τα πόδια και την ομιλία, πάρα πολλά πράγματα και να τα συνθέσεις και να δεις ότι όλα καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα και αποτέλεσμα.

#2 – Μην είσαι απόλυτος

Να βλέπεις τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτό που για εσένα σημαίνει “κούμπωμα” για εμένα μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τον “καλιμπράρεις”. Δηλαδή, θα σου έρθει ο άλλος άνθρωπος με έναν συγκεκριμένο τρόπο να κάτσει μπροστά σου. Πρέπει να οδηγείς εσύ την συζήτηση, γιατί πρέπει να είσαι ηγέτης.

Άρα λοιπόν, αφού εσύ οδηγείς την συζήτηση θέλω να μπεις στην διαδικασία να αλλάζεις την συναισθηματική κατάσταση του άλλου ανθρώπου. Να τον πηγαίνεις από ευχάριστα συναισθήματα, από δυσάρεστα συναισθήματα, και να αρχίζεις να παρατηρείς πώς αλλάζει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Πώς ανταποκρίνεται στα θετικά; Πώς ανταποκρίνεται στα αρνητικά; Έτσι όταν θα έρθεις στο δια ταύτα θα ξέρεις αν το μήνυμα σου το καταλαβαίνει και πώς νιώθει. Και ανάλογα αν το πιάνει και πώς νιώθει τότε εσύ χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο επικοινωνίας σου.

Θα ήθελα να τονίσω το εξής: Ο καλύτερος άνθρωπος στην επικοινωνία να γίνεις δεν θα επικοινωνήσεις με όλους τους ανθρώπους. Γιατί; Γιατί πολλοί άνθρωποι απλά δεν θέλουν να επικοινωνήσουν.

Όλες οι τεχνικές επικοινωνίας είναι για τους ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν απλά τους λείπει ο τρόπος. Αν δεν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει όλες τις γνώσεις και τις γέφυρες επικοινωνίες να έχει θα του είναι άχρηστες.

vimata_epityxias

#3 – Ψάξε για συγκεκριμένες τεχνικές μέσα από τις οποίες μπορείς να ελέγξεις και να δεις τι συμβαίνει στον άλλον χωρίς καν να μιλήσετε

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για κάτι πολύ διαφορετικό. Ο εγκέφαλος δουλεύει διαφορετικά. Δουλεύει σε άλλες συχνότητες. Πιάνεις άλλα vibes. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί κάποιες φορές να σου έχει τύχει να έχεις κάποιον στο μυαλό σου και να τον συναντάς στον δρόμο. Να σκέφτεσαι κάποιον και να σε παίρνει τηλέφωνο. Αυτό που λέμε τηλεπάθεια. Φαντάσου λοιπόν αυτό να μπορείς να το αναπτύξεις προκειμένου να μπορείς να καταλαβαίνεις τον άλλον ακόμα και αν σου γράφει ένα μήνυμα.

Γέφυρα επικοινωνίας

Όταν δεν υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας τότε υπάρχουν αντιστάσεις. Και πότε υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας; Όταν ο άλλος νιώθει ότι τον καταλαβαίνουμε. Και πότε ο άλλος νιώθει ότι τον καταλαβαίνουμε; Από τον τρόπο που επικοινωνούμε. Από αυτά που λέμε. Από αυτά που απαντάμε. Αν σε ρωτάω κάτι άλλο και μου απαντάς κάτι άλλο δεν υπάρχει γέφυρα επικοινωνίας. Αλλά για να σου κάνω την κατάλληλη ερώτηση και να λάβω την κατάλληλη απάντηση τι χρειάζεται; Χρειάζεται να μπορώ να ξέρω ακριβώς τι θέλεις.

Τι γίνεται στο τέλος της ημέρας, όταν πραγματικά θέλουμε τον άλλον τον άνθρωπο; Όταν θέλουμε την παρέα του, όταν θέλουμε την σχέση του, όταν θέλουμε να είμαστε μαζί του γιατί είναι σημαντικός για εμάς.. Ξέρω ότι πολλές φορές σηκώνεται ο φόβος, σηκώνεται το “εγώ”, σηκώνονται τέτοια πράγματα. Πίσω από το “εγώ” υπάρχει φόβος ουσιαστικά, δεν υπάρχει “εγώ”. Κανένας δεν θέλει να είναι εγωιστής. Κανένας δεν θέλει να είναι μόνος. Όλοι θέλουμε να είμαστε με άλλους ανθρώπους και να αγαπιόμαστε και να αγαπηθούμε αλλά το φοβόμαστε γιατί μοιάζει δύσκολο. Γιατί πληγωνόμαστε. Πήγαινε στο άλλο video και δες πώς να αντιμετωπίσεις τους ανθρώπους που σε πληγώνουν.

Αυτό είναι όλο το παιχνίδι που μας κάνει λίγο την ζωή πιο δύσκολη.

Τι μπορείς να κάνεις;

Έτσι λοιπόν:

 • Μάθε να διαβάζεις τους άλλους ανθρώπους

 • Φύγε από τις ταμπέλες

 • Σταμάτα να τους βλέπεις μονόπλευρα

 • Γίνε πιο ευέλικτος

 • Άρχισε να παρατηρείς ένα σύνολο πραγμάτων στον άλλον άνθρωπο και

 • Καλιμπράρισε τον, δες σε κάτι πιο χαλαρό και πιο σίγουρο πώς αντιδράει

Να θυμάσαι ότι η επικοινωνία είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει. Το να διαβάζεις τους άλλους ανθρώπους είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θα σου δώσει την δυνατότητα να επικοινωνείς σε αυτό που πραγματικά θέλουν και όχι σε αυτό που προβάλουν για τους δικούς τους λόγους. Άρα λοιπόν θα γίνεις ο άνθρωπος τους και θα νιώσουν πολύ οικεία μαζί σου. Θα νιώσουν ότι τους συναισθάνεσαι. Θα νιώσουν ότι είσαι εκεί γι' αυτούς. Θα σου ανοιχτούν και θα αρχίζεις στο τέλος της ημέρας να δημιουργείς τόσο όμορφες σχέσεις που η ζωή σου θα αλλάξει. Γιατί η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται πάρα πολύ από την ποιότητα των σχέσεων μας.

Μάθε να δημιουργείς σχέσεις, μπες στην διαδικασία να μάθεις, να γνωρίσεις τους άλλους ανθρώπους και η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Θα είναι υπέροχη. Θα είναι πανέμορφη. Θα είναι μαγική.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η γλώσσα του σώματος και #6 τρόποι για να την κατανοήσεις

Ενσυναίσθηση και πώς επηρεάζει την επικοινωνία

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Γονέα σταμάτα να κόβεις τα φτερά των παιδιών σου

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

[Παραπάνω βρήκες ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια - χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ

Γράψε τη γνώμη σου

2 Σχόλια

 • ΑΑΡΩΝ ΑΒΔΕΛΑΣ

  Απάντηση Απάντηση 23 Απριλίου 2019

  Αγαπητέ κε Μανώλη,
  Χρόνια Πολλά!,
  Έχετε γράψει κάποιο βιβλίο για την γλώσσα του σώματος, συνοδευόμενο με dvd;
  Ευχαριστώ
  Πάντα με υγεία και επιτυχίες
  Ααρών Αβδελάς

 • Καλησπέρα! 🙂

  Για τη γλώσσα του σώματος δεν έχω γράψει κάποιο βιβλίο.

  Καλή Ανάσταση εύχομαι!

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο