fovos

Φόβος: #3 πράγματα που έχουμε την τάση να παραβλέπουμε

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

fovos

Φόβος..

Νιώθεις φόβο;

Τι είναι αυτό που φοβάσαι;

Πώς αντιμετωπίζεις τον φόβο ή τους φόβους σου;

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αναπόφευκτα έχουμε νιώσει και θα νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή στην ζωή μας. Εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Φοβόμαστε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα υπάρχει η αγοραφοβία, μικροβιοφοβία, ξενοφοβία, κλειστοφοβία κλπ

Τι γίνεται όμως.. Αν αφήσεις τον φόβο να σε κυριεύσει, θα πάρει αυτός τον έλεγχο της ζωής σου, σε πνευματικό αλλά και σωματικό επίπεδο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο φόβος είναι από τα συναισθήματα που δημιουργούν τα πιο σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα ή αυτοάνοσα. Γιατί; Γιατί έχει την τάση να σωματοποιείται..

Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν με τον φόβο ορισμένων πραγμάτων και καταστάσεων και επιμένουν να αγνοούν το πως ο φόβος επιδρά στην προσωπική τους εξέλιξη και ανάπτυξη..

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις #3 πράγματα που συχνά παραβλέπουμε αντιμετωπίζοντας κάποιον φόβο..

vimata_epityxias

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα #3 πράγματα; Ας τα δούμε παρακάτω:

1. Ο φόβος δεν είναι μόνιμος

Το ξέρω πως κάποιες φορές, κάποιοι φόβοι, μπορεί να φαντάζουν μικροί και κατά κάποιον τρόπο ανεκτοί αλλά είναι λάθος να επιτρέψεις στους φόβους σου να γίνουν συνήθεια, και να εγκατασταθούν στην ζωή σου για τα καλά. Ο φόβος δεν είναι μόνιμος. Είναι μια προσωρινή κατάσταση και έτσι πρέπει να τον διαχειρίζεσαι πάντα.

2. Ο φόβος οδηγεί συχνά σε κάποια ασθένεια

Όπως ανέφερα και πριν ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που δημιουργεί ψυχοσωματικές ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα. Έχει την τάση να σωματοποιείται. Έτσι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για εσένα, για την υγεία σου, είναι να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου. Και για να αντιμετωπίσεις όσο καλύτερα γίνεται τον φόβο πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αναγνωρίσεις την ύπαρξη του. Σε δεύτερο βήμα.. Να αναζητήσεις τρόπο να μειωθεί η ένταση του. Να θυμάσαι πως ο φόβος όσο και να τον αποφεύγεις και να κάνεις πως δεν τον βλέπεις παραμένει εκεί. Η αντιμετώπιση του είναι ο μόνος τρόπος για τον ξεπεράσεις.

3. Η “αδιαφορία” κάποιες φορές υποκρύπτει φόβο

Θα έχεις παρατηρήσει πολλές φορές από φίλους, από την οικογένεια, από εσένα τον ίδιο, να αναφέρεται κάποιος σε μια δραστηριότητα ή κατάσταση λέγοντας “Α! Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Γι’ αυτό δεν το κάνω”. Κάποιες φορές αυτή η “αδιαφορία” δεν είναι τίποτα άλλο από φόβος. Φόβος ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, ότι μπορεί να γελοιοποιηθεί, ότι μπορεί να πονέσει, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά. Με λίγα λόγια κάποιες φορές η “αδιαφορία” είναι απλά μια δικαιολογία για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάποιον φόβο. Αλλά όπως είδαμε και παραπάνω αυτός ο τρόπος είναι λάθος. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον υγιή φόβο που μας προστατεύει από κινδύνους. Αναφέρομαι σε αυτόν τον φόβο που δυσκολεύει την ζωή μας. Που δεν μας επιτρέπει να εξελιχτούμε, να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Ανακεφαλαιώνοντας:

Υπάρχουν #3 πράγματα που αφορούν τους φόβους μας και έχουμε την τάση να τα παραβλέπουμε:

  1. Ο φόβος δεν είναι μόνιμος

  2. Ο φόβος οδηγεί συχνά σε κάποια ασθένεια

  3. Η “αδιαφορία” κάποιες φορές υποκρύπτει φόβο

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις τον ρόλο που παίζει ο κάθε φόβος στην ζωή σου και πως την επηρεάζει, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Όταν το αντιληφθείς αυτό, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς οι φόβοι σου γίνονται εμπόδιο απέναντι στις προοπτικές και στις δυνατότητες σου. Αντιμετώπισε τους φόβους σου και ζήσε την ζωή που ονειρεύεσαι και αξίζεις!

Να θυμάσαι πως είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Μερικές συνήθειες που θα κάνουν την ζωή σου να αλλάξει προς το καλύτερο

? Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! ? Μάθε το ΠΩΣ? ?

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τον πιο άμεσο και ευέλικτο τρόπο για να μάθεις την τέχνη των νικητών κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις