Φόβος: #3 πράγματα που έχουμε την τάση να παραβλέπουμε

Φόβος.. 

Νιώθεις φόβο;

Τι είναι αυτό που φοβάσαι;

Πώς αντιμετωπίζεις τον φόβο ή τους φόβους σου;

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που αναπόφευκτα έχουμε νιώσει, και θα νιώσουμε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας. Εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Φοβόμαστε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα υπάρχει η αγοραφοβία, μικροβιοφοβία, ξενοφοβία, κλειστοφοβία κλπ

Τι γίνεται όμως.. Αν αφήσεις τον φόβο να σε κυριεύσει, θα πάρει αυτός τον έλεγχο της ζωής σου, σε πνευματικό αλλά και σωματικό επίπεδο. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο φόβος είναι από τα συναισθήματα που δημιουργούν τα πιο σοβαρά ψυχοσωματικά προβλήματα ή αυτοάνοσα. Γιατί; Γιατί έχει την τάση να σωματοποιείται..

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν με τον φόβο, ορισμένων πραγμάτων η καταστάσεων και επιμένουν να αγνοούν το πως ο φόβος επιδρά στην προσωπική τους εξέλιξη και ανάπτυξη..

Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις #3 πράγματα που συχνά παραβλέπουμε αντιμετωπίζοντας κάποιον φόβο..


Το ξέρω πως κάποιες φορές, κάποιοι φόβοι, μπορεί να φαντάζουν μικροί και κατά κάποιον τρόπο ανεκτοί, αλλά είναι λάθος να επιτρέψεις στους φόβους σου να γίνουν συνήθεια, και να εγκατασταθούν στη ζωή σου για τα καλά. Ο φόβος δεν είναι μόνιμος. Είναι μια προσωρινή κατάσταση και έτσι πρέπει να τον διαχειρίζεσαι πάντα.


Όπως ανέφερα και ποιο  πριν, ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, που δημιουργεί ψυχοσωματικές ασθένειες, και αυτοάνοσα νοσήματα. Έχει την τάση να σωματοποιείται. Έτσι το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για σένα, για την υγεία σου, είναι να αντιμετωπίσεις τον φόβο σου. Και για να αντιμετωπίσεις όσο καλύτερα γίνεται τον φόβο, πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αναγνωρίσεις την ύπαρξη του. Σε δεύτερο βήμα.. Να αναζητήσεις τρόπο να μειωθεί η ένταση του. Να θυμάσαι πως ο φόβος όσο και να τον αποφεύγεις, και να κάνεις πως δεν τον βλέπεις παραμένει εκεί. Η αντιμετώπιση του είναι ο μόνος τρόπος για τον ξεπεράσεις.


Θα έχεις παρατηρήσει πολλές φορές από φίλους, από την οικογένεια, από σένα τον ίδιο, να αναφέρεται κάποιος σε μια δραστηριότητα ή κατάσταση λέγοντας “Α! Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Γι’ αυτό δεν το κάνω”. Κάποιες φορές αυτή η “αδιαφορία” δεν είναι τίποτα άλλο από φόβος. Φόβος ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, ότι μπορεί να γελοιοποιηθεί, ότι μπορεί να πονέσει, είτε σωματικά είτε συναισθηματικά. Με λίγα λόγια κάποιες φορές η “αδιαφορία” είναι απλά μια δικαιολογία, για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε  κάποιο φόβο. Αλλά όπως είδαμε και παραπάνω αυτός ο τρόπος είναι λάθος. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στον υγιή φόβο που μας προστατεύει από κινδύνους. Αναφέρομαι σε αυτόν τον φόβο που δυσκολεύει τη ζωή μας. Που δεν μας επιτρέπει να εξελιχτούμε, να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

Έτσι, είναι πολύ σημαντικό, να κατανοήσεις τον ρόλο που παίζει ο κάθε φόβος στη ζωή σου, και πως την επηρεάζει, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα. Όταν το αντιληφθείς αυτό, θα μπορέσεις να καταλάβεις πώς οι φόβοι σου γίνονται εμπόδιο, απέναντι στις προοπτικές και στις δυνατότητες σου. Αντιμετώπισε τους φόβους σου και ζήσε τη ζωή που ονειρεύεσαι και αξίζεις!

Να θυμάσαι πως είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Μερικές συνήθειες που θα κάνουν τη ζωή σου να αλλάξει προς το καλύτερο

 Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης!  Μάθε το ΠΩΣ

Ότι κι αν θέλεις να κάνεις χρειάζεται να βγαίνει από μέσα σου

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τον πιο άμεσο και ευέλικτο τρόπο για να μάθεις την τέχνη των νικητών κάνε κλικ εδώ

 

Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

"Οπου υπάρχει αγάπη,
Υπάρχει ζωή"
Γκάντι

www.manolisischakis.gr

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!