#5 απλοί τρόποι για να νιώσεις περισσότερο ευτυχισμένος

Είσαι ευτυχισμένος;

Ζεις τις στιγμές της ζωής σου με χαρά;

Θα ήθελες να γεμίσεις τη ζωή σου με περισσότερη ευτυχία;

Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς” έλεγε ο Αριστοτέλης

Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, ένας σύνθετος όρος και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης και έρευνας από πολλούς ανθρώπους ανά τους αιώνες, ώστε να γίνει κατανοητή τόσο η έννοια όσο και η σημασία της στη ζωή των ανθρώπων.

Εύχομαι να έχεις κατακτήσει τα επίπεδα ευτυχίας, που επιθυμείς και να ζεις τη ζωή που θέλεις και αξίζεις.

Όμως αν δεν το έχεις καταφέρει μέχρι τώρα διάβασε αυτό το άρθρο..

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει #5 απλούς τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις περισσότερο ευτυχισμένος και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή:

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ


Όλοι κρύβουμε μέσα μας ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί.
 Το παιδί αυτό θέλει να βγει μπροστά, να παίξει, να γελάσει αλλά το έχουμε εγκλωβίσει. Πώς; Παγιδεύοντας το με πρέπει, εγωισμούς, ανασφάλειες, φόβους.. Λοιπόν μην κάθεσαι.. Ξύπνα το παιδί που κρύβεις μέσα σου, και άρχισε να ζεις ανέμελα και χαρούμενα την κάθε στιγμή της ζωής σου.


Ξεκίνα σήμερα, αν δεν το κάνεις ήδη, να είσαι ευγνώμων προς τη ζωή για όλες αυτές τις στιγμές που βιώνεις, για όλα όσα έχεις, για την κάθε ημέρα που ξημερώνει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν αυτό το προνόμιο. Κάποιοι πάρα πολύ νωρίς και άδικα. Κοίτα ψηλά τον ουρανό, νιώσε τον παγωμένο αέρα, ή τις ακτίνες του ηλίου στο πρόσωπο σου. Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό. Να είσαι ευγνώμων για το φως της ημέρας. Για την καλημέρα που μπορείς να πεις, και να ακούσεις από τους συνανθρώπους σου. Άρχισε να παρατηρείς αυτά που έχεις και να είσαι ευγνώμων γι’ αυτά. Ξεκίνα να το κάνεις σε καθημερινή βάση και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει, να μεταμορφώνεται.


Επίλεξε να βάλεις ή να κρατήσεις στη ζωή σου καλές συνήθειες, και περιόρισε τις αρνητικές. Βελτίωσε την διατροφή σου και βάλε στις συνήθειες σου την άσκησηΈνας υγιεινός τρόπος ζωής, έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα χαράς και ευτυχίας. Σταμάτα λοιπόν να βάζεις εμπόδια στην ευτυχία σου. Άλλαξε συνήθειες και απόλαυσε την διαφορά που θα δεις στη ζωή σου.


Κάποιες φορές χρειάζεται να λες “Όχι”. Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να πουν όχι, και τελικά αυτό δυσκολεύει τη ζωή τους αλλά και τα αποτελέσματα τους. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο και νιώθεις εξαντλημένος, πες όχι σε μια βόλτα που θα σου προτείνουν οι φίλοι σου, ώστε να κάνεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι.. Να ξεκουραστείς. Οι φίλοι σου θα καταλάβουν.

Αν, στον χώρο εργασίας σου, σου δώσουν παραπάνω δουλειά από αυτήν που μπορείς να κάνεις, πες όχι. Εξήγησε ότι δεν προλαβαίνεις, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να διεκπεραιωθούν. Είναι καλύτερο να πεις όχι από την αρχή ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις έγκαιρα την εργασία που σου δίνουν, παρά να την αναλάβεις, να αγχωθείς, να καθυστερήσεις να την παραδώσεις, ή να καθυστερήσεις άλλες εργασίες.

Καταλαβαίνεις τι εννοώ.. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα. Όμως όχι όλα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Ο χρόνος είναι ο περιορισμός σου. Μάθε λοιπόν να λες όχι κάποιες φορές, δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο και τον χώρο που έχει ανάγκη, και θα δεις πως μέσα από την ηρεμία και την γαλήνη που θα έχει η ζωή σου, θα νιώθεις και περισσότερο ευτυχισμένος.


Ένα τεράστιο ποσοστό του χρόνου, χάνεται στην αναζήτηση πραγμάτων ή εγγράφων. Οργανώσου. Βάλε τα πράγματα και τα αρχεία σου στην θέση τους, ώστε να μπορείς να τα βρίσκεις κάθε φορά που τα αναζητάς. Όταν είσαι οργανωμένος είσαι περισσότερο παραγωγικός.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είσαι σε ένα μόνιμο άγχος πως κάτι έχεις ξεχάσει, κάτι σου διαφεύγει, κ.ο. Βάλε την οργάνωση στην ζωή σου και θα δεις το άγχος να εξαφανίζεται και η ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Αυτοί οι #5 απλοί τρόποι που σου περιέγραψα παραπάνω, θα σε βοηθήσουν να νιώσεις περισσότερο ευτυχισμένος και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή της ζωής σου!

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου

 

  1. Ξύπνα το παιδί που κρύβεις μέσα σου

  2. Να είσαι ευγνώμων για την κάθε στιγμή

  3. Άλλαξε τις συνήθειες σου

  4. Μάθε να λες “ΟΧΙ!”

  5. Οργανώσου

Να θυμάσαι πως είσαι υπέροχος και αξίζεις να ζήσεις την ζωή που ονειρεύεσαι και αξίζεις!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!