Ήσυχοι άνθρωποι – Πώς σκέφτονται και πώς λειτουργούν

Θα έχεις παρατηρήσει στις κοινωνικές σου επαφές κάποιους ανθρώπους ήπιους. Οι ήπιοι αυτοί άνθρωποι, οι ήσυχοι άνθρωποι, έχουν ένα πολύ χαμηλό προφίλ. Είναι αυτοί που δεν σήκωναν το χέρι στο σχολείο παρόλο που ήταν καλοί μαθητές. Δεν θα τους δεις να μιλάνε πολύ κατά την διάρκεια των γευμάτων. Δεν τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής όταν βρίσκονται σε κάποια εκδήλωση..

Πολλές φορές, οι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτούς λέγοντας πώς είναι αντικοινωνικοί, ντροπαλοί, δειλοί, εχθρικοί, αλαζόνες ή ότι απλά δεν έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες. Κάποιοι λένε ότι οι άνθρωποι αυτοί σνομπάρουν τους γύρω τους και γι’ αυτό δεν μιλούν ή νιώθουν ότι οι ήσυχοι άνθρωποι τους αντιπαθούν.


Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ήσυχοι άνθρωποι, ακούν και απορροφούν αυτό που οι άλλοι έχουν να πουν. Νοιάζονται περισσότερο να ακούσουν την άποψη τους άλλου, τις σκέψεις, τις ιδέες του, παρά να τον διακόψουν προβάλλοντας τις δικές τους σκέψεις και ανησυχίες.

Ξέρω, κάποιες φορές, οι ήσυχοι αυτοί άνθρωποι μοιάζουν να κρίνουν σιωπηρά τους άλλους.. Όμως μέσα από την σιωπή τους κρύβεται μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ήσυχοι άνθρωποι δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω υποθέσεις, που κάνουν οι άνθρωποι γι’ αυτούς. Αιτία όλων αυτών των παρανοήσεων και παρεξηγήσεων είναι ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας που έχουν οι ήσυχοι άνθρωποι.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Οι ήσυχοι άνθρωποι δεν μιλάνε πολύ, είναι όμως πολύ ομιλητικοί στις σκέψεις τους

Επειδή οι ήσυχοι άνθρωποι πολλές φορές δεν μιλάνε, δεν σημαίνει ότι υπάρχει η ίδια ησυχία και στο μυαλό τους, στις σκέψεις τους. Μάλιστα ο Stephen Hawking είπε κάποτε: “Οι ήσυχοι άνθρωποι έχουν τα πιο δυνατά μυαλά.”.

Για την ακρίβεια στο μυαλό ενός ήσυχου ανθρώπου γίνεται “πάρτι” από σκέψεις και επεξεργασία δεδομένων. Εκεί υπάρχουν όλες οι σκέψεις με βάθος, οι στοχαστικές σκέψεις.. Εκεί υπάρχουν όλες οι σαρκαστικές σκέψεις.. Εκεί υπάρχουν όλες οι εικονικές συνομιλίες που τους βοηθούν να σκεφτούν, να σχεδιάσουν, να αξιολογήσουν και να εκτελέσουν τις ιδέες τους.. Και όλα αυτά οι ήσυχοι άνθρωποι θα τα μοιραστούν και θα τα εκφράσουν αφού έχουν εξετάσει ένα σωρό παράγοντες και παραμέτρους.


Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για τους άλλους, μέσα από την αλληλεπίδραση μαζί τους. Οι ήσυχοι άνθρωποι μαθαίνουν για τους άλλους μέσα από την παρατήρηση της συμπεριφοράς των άλλων, των συναισθημάτων τους, των ενεργειών τους..

Η παρατήρηση γι’ αυτούς είναι τέχνη. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, πώς να αντιληφθούν τι κρύβει μέσα του ένας άλλος άνθρωπος καθώς και οι ίδιοι κρύβουν πολλά.. Πολλές σκέψεις, πολλές ιδέες, κλπ. Όλα αυτά που δεν εξωτερικεύουν όμως ξέρουν να τα αναγνωρίζουν στους άλλους ανθρώπους μέσω της παρατήρησης..

Και τι παρατηρούν; Την εμφάνιση, τους τρόπους, τις ενέργειες, την γλώσσα του σώματος, το βλέμμα και τόσα άλλα πράγματα. Είπαμε.. Η παρατήρηση γι’ αυτούς.. είναι τέχνη!


Πολλοί άνθρωποι λένε ότι οι ήσυχοι άνθρωποι είναι ντροπαλοί, ακόμα και λίγο δειλοί, χωρίς αυτοπεποίθηση να ανοιχτούν στον κόσμο. Όμως αυτό δεν είναι κάτι που καθορίζει τους ήσυχους ανθρώπους.

Πολλοί ηπίων τόνων άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και δεν φοβούνται να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Υπάρχουν ήσυχοι άνθρωποι που στα επαγγελματικά τους βήματα έχουν ακολουθήσει τον χώρο της δημοσιογραφίας, της δικηγορίας ή του καλλιτεχνικού κλάδου (ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς κλπ).

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι οι ήσυχοι άνθρωποι δεν είναι κατ’ ανάγκη ντροπαλοί. Αντιθέτως έχουν έναν δικό τους τρόπο να μοιράζονται τις ιδέες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.


Κάτι που διακρίνει τους ήσυχους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται πάντα πολύ προσεκτικά τι θα πουν και πώς θα το εκφράσουν. Προσέχουν πολύ ώστε να ειπωθεί αυτό που θέλουν να πουν στον σωστό χρόνο, τόπο, άνθρωπο.

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω για κανένα λόγο ότι οι ομιλητικοί άνθρωποι δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν. Ίσα ίσα.. Μου αρέσει πολύ να ακούω ομιλητικούς ανθρώπους, να μοιράζονται τις ιστορίες τους και να γεμίζουν τον χώρο με την παρουσία και την ενέργεια τους.

Αυτό που λέω είναι ότι και οι ήσυχοι άνθρωποι, που δεν είναι πολύ ομιλητικοί, έχουν έναν δικό τους και πολύ ωραίο τρόπο επικοινωνίας, που αξίζει κανείς να μοιραστεί μαζί τους.

Και μην ξεχνάς ότι οι ήσυχοι άνθρωποι είναι αυτοί που διαθέτουν μία πολύ ισχυρή δύναμηΤην ήρεμη δύναμη!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πώς να πετύχεις την καριέρα σου όντας εσωστρεφής;

Καλό ή κακό; Μήπως καθορίζεται από τις σκέψεις σου;

Απορρίπτεις ή απορρίπτεσαι; Η αλήθεια πίσω από την ασθένεια της απόρριψης

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!