Πώς να πετύχεις την καριέρα σου όντας εσωστρεφής;

Πώς να πετύχεις την καριέρα σου όντας εσωστρεφής;

Όπως θα ξέρεις ήδη, όταν ένας άνθρωπος είναι εσωστρεφής είναι δύσκολο να ανέλθει επαγγελματικά. Η επαγγελματική του εξέλιξη και επιτυχία φαντάζει να είναι ένας δρόμος γεμάτος εμπόδια και δυσκολίες που χρειάζεται να ξεπεράσει.

Είναι αλήθεια ότι οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν πολλές δυνατότητες και είναι πολύ αποτελεσματικοί στην δουλειά τους. Λόγω, όμως, του χαμηλού τους προφίλ όλα αυτά τα χαρίσματα τις περισσότερες φορές επισκιάζονται.

Αντιθέτως, οι εξωστρεφείς άνθρωποι βγαίνουν μπροστά γεμάτοι αυτοπεποίθηση, εκτόπισμα, καλές δημόσιες σχέσεις και κοινωνικές δεξιότητες. Αποτέλεσμα; Αυτοί οι άνθρωποι να ανέρχονται γρήγορα επαγγελματικά και να έχουν μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Παρόλο που ένας εσωστρεφής δεν μπορεί να αλλάξει και από την μια στιγμή στην άλλη και να γίνει εξωστρεφής – δεν χρειάζεται κιόλας – αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσαρμόσει κάποια από τα χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας που τον διακατέχει.. Γιατί; Γιατί έτσι θα μπορέσει να απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό του στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ας δούμε όμως παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να φτάσει η καριέρα σου στο επίπεδο που ονειρεύεσαι και αξίζεις. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας την δύναμη της εσωστρεφούς προσωπικότητας σου.

webinar_online

1. Μην αφήσεις το άγχος να σε κυριεύσει

Θα έχεις παρατηρήσει πώς όταν ασχολείσαι με πολλές και αγχωτικές εργασίες μπορεί να διαταραχθεί η ηρεμία σου και να αναστατωθείς. Κάποιες φορές όλο αυτό το άγχος μπορεί να νιώθεις να σε γεμίζει τρόμο και πανικό. Κάθε νέα αρχή φαντάζει μια νέα πρόκληση σχεδόν αδύνατον να ξεπεραστεί.

Και κυρίως αν είσαι άνθρωπος εσωστρεφής. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις μια ανησυχία όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο αλλά όταν αφήνεις αυτή την κατάσταση να σε επηρεάσει τότε γίνεται προβληματική. Αν αναγνωρίσεις και αντιμετωπίσεις συνειδητά το άγχος σου μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να μην επιτρέψεις στους φόβους και στις ανησυχίες σου να σταθούν εμπόδιο στην επιτυχία σου.

2. Γνώρισε τους συναδέλφους σου

Ένας άνθρωπος εσωστρεφής έχει συνήθως έναν πολύ περιορισμένο, και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτο, κύκλο φίλων και ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι ένας εσωστρεφής μισεί ή αντιπαθεί τους άλλους ανθρώπους και γι’ αυτό δεν έχει φίλους και επαφές. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι απλά δεν εκδηλώνει εύκολα τα συναισθήματα του και δεν μοιράζεται εύκολα τις σκέψεις του με τους γύρω του.

Φαντάσου τώρα τι συμβαίνει όταν ένας εσωστρεφής μπαίνει σε ένα γραφείο γεμάτο ανθρώπους, φασαρία, τηλέφωνα να χτυπούν, κουδούνια.. Για τον εσωστρεφή αυτό είναι χάος! Ένας εφιάλτης!

Ακόμα κι αν όντας εσωστρεφής η ιδανική δουλειά για εσένα δεν συνεπάγεται καμία κοινωνική αλληλεπίδραση, δεν γίνεται να απομονωθείς από ολόκληρο τον κόσμο. Εξάλλου, όπως έχουμε πει και σε άλλο άρθρο αυτό που κάνει μια εταιρία πετυχημένη είναι η ομαδική εργασία των ανθρώπων που την στελεχώνουν. Οι δεξιότητές σου σίγουρα θα αναδειχτούν και θα κάνουν τη διαφορά αν ανοιχτείς κι εσύ λίγο στην επικοινωνία σου με τους συναδέλφους σου.

Και δεν είναι απαραίτητο να τους γνωρίσεις όλους, να συνεργάζεσαι με όλους και να έχεις επικοινωνία με όλους, αλλά η ανάπτυξη καλών σχέσεων με τους συναδέρφους σου μέσα στην επιχείρηση που εργάζεσαι μπορεί να σου ανοίξει νέους ορίζοντες, νέες προοπτικές και νέες δυνατότητες.

Κάνε μία δοκιμή και επικοινώνησε με κάθε συνάδερφο σου ξεχωριστά. Γιατί ξεχωριστά; Γιατί είναι στην φύση ενός εσωστρεφούς ανθρώπου να δυσκολεύεται όταν θα χρειαστεί να μιλήσει με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα, οπότε σίγουρα θα σου είναι πιο εύκολο. Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς με τα κοινά που θα διαπιστώσεις ότι έχεις με τους συναδέρφους σου. Ίσως να έχουν τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια άγχη, τα ίδια όνειρα, τις ίδιες ανάγκες.. Μίλησε μαζί τους.. Άνοιξε έναν δίαυλο επικοινωνίας και θα δεις πως όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και απλά.

3. Αποδέξου ότι είσαι άνθρωπος και θα κάνεις λάθη

Ο εσωστρεφής τείνει να είναι τελειομανής και όταν γίνονται λάθη αισθάνεται φοβισμένος ή ανήσυχος. Είναι φυσιολογικό, κανείς δεν θέλει να κάνει λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει.

Χρειάζεται να δεχτούμε ότι είμαστε άνθρωποι και ως εκ τούτου πρέπει να αγκαλιάσουμε τα λάθη μας. Και να θυμάσαι ότι όταν κάτι μπορεί να διορθωθεί, και λάθος να είναι, έχει κάτι να σου προσφέρει. Είναι μια εμπειρία από την οποία θα μάθεις και θα βελτιωθείς.

4. Βρες κίνητρα

Είναι σημαντικό να θυμάσαι τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησες μια εργασία, μια δραστηριότητα, και τον κύριο στόχο αυτής. Να θυμάσαι το κίνητρο σου. Τα κίνητρα μπορεί να μην προέρχονται πάντοτε από εξωτερικούς παράγοντες.. Μπορεί να είναι μια εσωτερική ανάγκη..

Αν θέλεις λοιπόν να πετύχεις επαγγελματική εξέλιξη χρειάζεται να έχεις δυνατά κίνητρα. Ανακάλυψε τα! Ένας εσωστρεφής άνθρωπος χωρίς κίνητρα συνήθως χάνει πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του και οδηγείται σε εσωτερική παραίτηση. Τα κίνητρα σου είναι η δυναμική σου και η ώθηση σου.

Να θυμάσαι πως είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

#4 Συμβουλές για να πετύχεις στα επαγγελματικά σου βήματα

Τα #2 επίπεδα επικοινωνίας που θα σε γλιτώσουν από μπελάδες

Πώς να κάνεις το άγχος ένα δημιουργικό εργαλείο για την επιτυχία σου

 

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

 

anakaliptontas

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο