Hsyxia

Μέσα από την ησυχία.. μπορείς να ακούσεις περισσότερα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ζούμε σε έναν θορυβώδη κόσμο. Θορυβώδη από πολλές απόψεις. Και από τον φυσικό ήχο του περιβάλλοντος μας αλλά και από τον καταιγισμό όλων αυτών των πληροφοριών. Όλων αυτών των ενημερώσεων, απόψεων που εκφράζονται από όλο τον κόσμο πλέον.

Ειδικότερα η άνοδος των κοινωνικών μέσων έδωσε σε όλους μας ένα βήμα να εκφραστούμε. Να εκφράσουμε όλα όσα σκεφτόμαστε και όλα όσα αισθανόμαστε. Κάποιες φορές μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Σίγουρα τα κοινωνικά μέσα και το διαδίκτυο γενικότερα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Μας δίνει την δυνατότητα να μπορούμε να μιλήσουμε με ανθρώπους που βρίσκονται μίλια μακριά μας και που πολλές φορές δεν τους έχουμε γνωρίσει προσωπικά, για οποιοδήποτε θέμα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει ένα blog, να γράψει άρθρα και να συνεισφέρει με τις γνώσεις τους σε διάφορες συζητήσεις και forum του διαδικτύου.

Αυτό από μόνο του προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες συλλογής πληροφοριών και γνώσεων για τον κόσμο, επικοινωνία και δημιουργία σχέσεων (επαγγελματικών, φιλικών, ερωτικών κλπ) με ανθρώπους που δεν θα μπορούσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία κάποια χρόνια πριν, καθώς φυσικά και πολλών ευκαιριών.

efta vimata epityxias

Στον αντίποδα κινδυνεύουμε από την υπερπληροφόρηση. Ζούμε σε μια εποχή που επικεντρώνεται στην έκφραση, γνώμη, άποψη του κάθε ανθρώπου προς όλους τους άλλους. Εύκολα γίνεται αντιληπτή η ανάγκη και η σημασία της ησυχίας.. Αλλά και των λίγο πιο αργών ρυθμών στους ξέφρενους αυτούς ρυθμούς της εποχής μας.

Ας δούμε ποια είναι αυτά τα ξεχωριστά πλεονεκτήματα:

Η δύναμη της σιωπής (ησυχία)

Όταν επιλέγεις συνειδητά να ζήσεις την ζωή σου με χαμηλότερο όγκο πληροφοριών και λιγότερο “θόρυβο”, αρχίζεις να επωφελείσαι, τόσο εσύ όσο και οι γύρω σου, με απίστευτους και απροσδόκητους τρόπους.

Καταρχήν νιώθεις περισσότερο ήρεμος και γαλήνιος όταν παίρνεις μια πιο ήσυχη άποψη της ζωής. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα στους γύρω σου και δεν χρειάζεται όλοι οι φίλοι σου, η οικογένεια σου, οι συνάδελφοι σου αλλά και πόσοι άγνωστοι σε εσένα να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια της προσωπικής σου ζωής. Αυτό σε βοηθάει να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις την πίεση που μπορεί να αισθάνεσαι από τα πρότυπα των άλλων.

Να θυμάσαι πως αυτοί που ξέρουν να φέρνουν τον εαυτό τους σε ηρεμία, αρμονία και ησυχία είναι πολύ πιο πιθανό να βρουν έμπνευση από απίστευτες πηγές. Για παράδειγμα μια ήρεμη βόλτα για περπάτημα σου δίνει ανεκτίμητο χρόνο και χώρο σκέψης που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη συγκέντρωση και σαφήνεια ώστε να βρεις την λύση ή την απάντηση σε ένα δύσκολο πρόβλημα που σε απασχολεί.

Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Πολύ απλά.. Άφησε τους άλλους να κατευθύνουν μια συζήτηση. Aφέσου στην ησυχία των δικών σου σκέψεων, κάνοντας ένα βήμα πίσω συνειδητά και δες τον κόσμο σου να αλλάζει.

Οι εμπειρίες των άλλων και αυτά που θέλουν αν μοιραστούν μπορούν να σε διδάξουν πολλά. Αρκεί να μπορείς να τους ακούσεις προσεκτικά χωρίς να χάνεσαι στις δικές σου σκέψεις. Να θυμάσαι επίσης πως το να παρακολουθείς αυτά που σου λέει ο συνομιλητής σου δείχνει τον σεβασμό σου προς αυτόν. Ίσως μάλιστα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις γι’ αυτόν. Να του δώσεις χρόνο να τον ακούσεις.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αισθάνονται αγχωμένοι, υποτιμημένοι και ανήσυχοι μέσα στην προσπάθεια τους να ανταποκριθούν στα διάφορα πρότυπα που τους επιβάλλουν τα κοινωνικά μέσα και τα μέσα ενημέρωσης γενικότερα. Όταν τους προσφέρεις χρόνο και χώρο στον οποίο μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις τους αισθάνονται πως κάποιος είναι εκεί γι’ αυτούς ίσως για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου;

#5 αρνητικές σκέψεις που σε εμποδίζουν από το πλήρες δυναμικό σου

#8 Τρόποι Για Να Αναπτύξεις Αυτοέλεγχο Στην Ζωή Σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ
anakaliptontas

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις