#7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος

#7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα σύστημα πεποιθήσεωνΤις πεποιθήσεις αυτές ενός ανθρώπου, τις βλέπουμε να αντανακλώνται μέσα από την συμπεριφορά του και το πώς ξοδεύει τον χρόνο του.

Πώς μας επηρεάζουν όμως εμάς οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων; Μα φυσικά γιατί βρίσκονται στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Κάποιοι είναι γνωστοί μας.. Άλλοι συνάδερφοι, οικογένεια, φίλοι..

Ας επικεντρωθούμε λίγο στην τελευταία κατηγορία. Φίλοι. Οι φίλοι είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Να μπορείς να μοιράζεσαι χαρές, λύπες, προβληματισμούς.. Για να εξασφαλίσεις όμως ένα θετικό κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο θα υποστηρίξει την ευτυχία σου, και θα σε στηρίξει στην απογοήτευση σου, χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι περισσότερο δεν κάνουν τα παρακάτω #7 πράγματα. Γιατί ένας πραγματικός φίλος δεν τα κάνει..


Αν ένας φίλος σου διαδίδει για σένα φήμες ή μοιράζεται μυστικά που του έχεις ζητήσει να μείνουν κρυφά, τότε δεν είναι πραγματικός φίλος άξιος της εμπιστοσύνης σου.


Ένας πραγματικός φίλος, για κανένα λόγο δεν σε βάζει στην διαδικασία να αισθανθείς άσχημα για τον εαυτό σου. Αντιθέτως, λέει ότι έχει να πει με αγάπη και ποτέ με σκληρότητα. Επικεντρώνεται στα κοινά σας στοιχεία και όχι στις διαφορές, ενώ αναφέρεται συχνά στα προτερήματα σου και όχι στα μειονεκτήματα.


Ένας αληθινός φίλος δεν έχει εμμονή με τον εαυτό του. Αντιθέτως ενδιαφέρεται για το πώς νιώθεις εσύ. Μια σωστή και ισορροπημένη φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, χρειάζεται να έχει μια καλή επικοινωνία. Και αυτό σημαίνει, ότι θα μιλάνε και θα ακούγονται και οι δύο πλευρές, και όχι μόνο ο ένας να μιλάει και ο άλλος μόνο να ακούει.


Ένας αληθινός φίλος είναι κοντά σου και σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους στόχους σουΣε βοηθάει και σε υποστηρίζει σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ανάπτυξη και εξέλιξη, και κάποιες φορές είναι αυτός που θα σε ταρακουνήσει, όταν δει ότι παρεκκλίνεις. Είναι αυτός που θα σου προσφέρει εποικοδομητικές και χρήσιμες συμβουλές, που θα σε εμπνεύσουν να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.


Ένας αληθινός φίλος δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν σου και ότι αυτό περιλαμβάνει. Εάν ειδικά είσαι αρκετά θαρραλέος να αποκαλύψεις κάποια μυστικά που αφορούν το παρελθόν σου, και σε πονάνε, ένας αληθινός φίλος, θα πρέπει να σταθεί δίπλα σου, και να σου προσφέρει χρόνο να μιλήσεις και υποστήριξη, εκφράζοντας σου την εκτίμηση του για την προθυμία σου να ανοιχτείς.


Ένας αληθινός φίλος δεν χάνει χρόνο με ζήλιες όταν συμβαίνει κάτι καλό στον φίλο του. Ξέρει ότι είναι πολύ πιο παραγωγικό να χαρεί, με την επιτυχία των άλλων ανθρώπων και κυρίως του φίλου του.


Ένας αληθινός φίλος δεν βλέπει  την φιλία σας βραχυπρόθεσμα αλλά ως μια μακροπρόθεσμη πολύ σημαντική γι’ αυτόν δέσμευση. Ένας φίλος που αξίζει είναι δίπλα σου και όχι απλά κοντά σου. Και είναι δίπλα σου όχι μόνο στην χαρά και στην διασκέδαση, αλλά και στις δύσκολες εποχές που θα έρθουν στη ζωή σου. Ο Will Smith είχε πει σχετικά με το παραπάνω στοιχείο “Αν είστε απόντες κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, μην περιμένετε να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια της επιτυχίας μου”.

Αυτά λοιπόν είναι τα 7 πράγματα που ένας πραγματικός φίλος δεν κάνει.. Εύχομαι να έχεις ήδη στη ζωή σου πραγματικούς φίλους, αλλά επίσης να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Γιατί είναι απαραίτητο να έχουμε στη ζωή μας φίλους;

Οι #6 Απλοί Κανόνες Για Μια Δυνατή και Ισχυρή Φιλία

Ό,τι ελέγχει το μυαλό σου, ελέγχει τη ζωή σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Έχεις το Θάρρος να σταματήσεις να ΜΗΝ Είσαι ο Εαυτός σου;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.
Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

μοιρασου το

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Το δωρο μου που εισαι εδω

holistic result coaching

30' ΔΩΡΕΑΝ COACHING

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης

Διάλεξε Κατηγορία

Σεβασμός και εμπιστοσύνη, απαραίτητες αξίες ενός αποτελεσματικού ηγέτη. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Από μία καινούργια παρέα, μέχρι ένα νέο φλερτ ή ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, οι σκέψεις που θα κάνουμε μετά την πρώτη γνωριμία …

Πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση; Σκέψου αυτά τα 3 πράγματα πρώτα! life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Συμβουλές που θα σε καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση.Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις: -Πόσο σε επηρεάζουν οι …

Επικοινωνούμε ανταλλάσσοντας μηνύματα, ας τα αποκωδικοποιήσουμε. life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Η επικοινωνία είναι μία θεμελιώδης ικανότητα του ανθρώπου.  Χωρίς επικοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Επικοινωνούμε μεταξύ μας με την έννοια του ότι δείχνουμε στάσεις …

Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; life coach μανώλης Ισχάκης nlp holistic result coaching

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα …