#7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος

“Η Εικόνα ενδέχεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα”

Ένα Blog σχεδιασμένο με τη βοήθεια του Freepik

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα σύστημα πεποιθήσεωνΤις πεποιθήσεις αυτές ενός ανθρώπου, τις βλέπουμε να αντανακλώνται μέσα από την συμπεριφορά του και το πώς ξοδεύει τον χρόνο του.

Πώς μας επηρεάζουν όμως εμάς οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων; Μα φυσικά γιατί βρίσκονται στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Κάποιοι είναι γνωστοί μας.. Άλλοι συνάδερφοι, οικογένεια, φίλοι..

Ας επικεντρωθούμε λίγο στην τελευταία κατηγορία. Φίλοι. Οι φίλοι είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Να μπορείς να μοιράζεσαι χαρές, λύπες, προβληματισμούς.. Για να εξασφαλίσεις όμως ένα θετικό κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο θα υποστηρίξει την ευτυχία σου, και θα σε στηρίξει στην απογοήτευση σου, χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι περισσότερο δεν κάνουν τα παρακάτω #7 πράγματα. Γιατί ένας πραγματικός φίλος δεν τα κάνει..


Αν ένας φίλος σου διαδίδει για σένα φήμες ή μοιράζεται μυστικά που του έχεις ζητήσει να μείνουν κρυφά, τότε δεν είναι πραγματικός φίλος άξιος της εμπιστοσύνης σου.


Ένας πραγματικός φίλος, για κανένα λόγο δεν σε βάζει στην διαδικασία να αισθανθείς άσχημα για τον εαυτό σου. Αντιθέτως, λέει ότι έχει να πει με αγάπη και ποτέ με σκληρότητα. Επικεντρώνεται στα κοινά σας στοιχεία και όχι στις διαφορές, ενώ αναφέρεται συχνά στα προτερήματα σου και όχι στα μειονεκτήματα.


Ένας αληθινός φίλος δεν έχει εμμονή με τον εαυτό του. Αντιθέτως ενδιαφέρεται για το πώς νιώθεις εσύ. Μια σωστή και ισορροπημένη φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, χρειάζεται να έχει μια καλή επικοινωνία. Και αυτό σημαίνει, ότι θα μιλάνε και θα ακούγονται και οι δύο πλευρές, και όχι μόνο ο ένας να μιλάει και ο άλλος μόνο να ακούει.


Ένας αληθινός φίλος είναι κοντά σου και σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους στόχους σουΣε βοηθάει και σε υποστηρίζει σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ανάπτυξη και εξέλιξη, και κάποιες φορές είναι αυτός που θα σε ταρακουνήσει, όταν δει ότι παρεκκλίνεις. Είναι αυτός που θα σου προσφέρει εποικοδομητικές και χρήσιμες συμβουλές, που θα σε εμπνεύσουν να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.


Ένας αληθινός φίλος δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν σου και ότι αυτό περιλαμβάνει. Εάν ειδικά είσαι αρκετά θαρραλέος να αποκαλύψεις κάποια μυστικά που αφορούν το παρελθόν σου, και σε πονάνε, ένας αληθινός φίλος, θα πρέπει να σταθεί δίπλα σου, και να σου προσφέρει χρόνο να μιλήσεις και υποστήριξη, εκφράζοντας σου την εκτίμηση του για την προθυμία σου να ανοιχτείς.


Ένας αληθινός φίλος δεν χάνει χρόνο με ζήλιες όταν συμβαίνει κάτι καλό στον φίλο του. Ξέρει ότι είναι πολύ πιο παραγωγικό να χαρεί, με την επιτυχία των άλλων ανθρώπων και κυρίως του φίλου του.


Ένας αληθινός φίλος δεν βλέπει  την φιλία σας βραχυπρόθεσμα αλλά ως μια μακροπρόθεσμη πολύ σημαντική γι’ αυτόν δέσμευση. Ένας φίλος που αξίζει είναι δίπλα σου και όχι απλά κοντά σου. Και είναι δίπλα σου όχι μόνο στην χαρά και στην διασκέδαση, αλλά και στις δύσκολες εποχές που θα έρθουν στη ζωή σου. Ο Will Smith είχε πει σχετικά με το παραπάνω στοιχείο “Αν είστε απόντες κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, μην περιμένετε να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια της επιτυχίας μου”.

Αυτά λοιπόν είναι τα 7 πράγματα που ένας πραγματικός φίλος δεν κάνει.. Εύχομαι να έχεις ήδη στη ζωή σου πραγματικούς φίλους, αλλά επίσης να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Γιατί είναι απαραίτητο να έχουμε στη ζωή μας φίλους;

Οι #6 Απλοί Κανόνες Για Μια Δυνατή και Ισχυρή Φιλία

Ό,τι ελέγχει το μυαλό σου, ελέγχει τη ζωή σου

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP και να γίνεις ο coach του εαυτού σου τότε κάνε κλικ εδώ

Έχεις το Θάρρος να σταματήσεις να ΜΗΝ Είσαι ο Εαυτός σου;

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!