Ποιο Είναι το Μεγαλύτερο Ψέμα που Λέμε στον Εαυτό μας;

Έχεις διαβάσει τα καινούργια νέα της Νευροεπιστήμης;

Θα ήθελα να ταξιδέψουμε πίσω, στο παρελθόν, σε εκείνη την χρονική στιγμή της ζωής σου, όταν ήσουν μικρό παιδί. Όταν ονειρευόσουν. Όταν σκεφτόσουν τη ζωή σου να είναι έτσι ή αλλιώς.

Πάμε λοιπόν τώρα να ταξιδέψουμε μαζί πίσω, σε εκείνη την χρονική στιγμή, και θα ήθελα να σκεφτείς, να νιώσεις, να δεις, ποιο είναι αυτό το #1 πράγμα, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό;

Ίσως να είσαι από αυτούς τους ανθρώπους, που δεν σκέφτονται τίποτα. Ίσως να το έχεις ξεχάσει. Ίσως να το έχεις διαγράψει. Αλλά θέλω να θυμάσαι πως αυτό είναι μέσα στο μυαλό σου. Είναι μέσα στην καρδιά σου. Όλο το άλλο δεν είσαι εσύ.

Έτσι λοιπόν, αν για κάποιον λόγο αυτή την στιγμή δεν μπορείς να συνδεθείς, με αυτό που πραγματικά έχεις μέσα στην καρδιά σου δεν πειράζει. Κάνε λοιπόν λίγο πίσω και δώσε χρόνο στον εαυτό σου, να νιώσεις ασφάλεια μαζί σου, έτσι ώστε να σου δώσει και πάλι αυτή την βαθιά επιθυμία ,που έχεις μέσα στην καρδιά σου.


Ίσως, αυτό που έχεις μέσα στην καρδιά σου τώρα, να είναι διαφορετικό από αυτό που είχες στην καρδιά σου τότε. Κανένα πρόβλημα. Που θέλω όμως να καταλήξω, και αυτό είναι και το σημαντικό: Ότι κι αν έχεις μέσα στην καρδιά σου, ότι και να θέλεις να πετύχεις, μπορείς να το κατακτήσεις, αρκεί να σταματήσεις να λες το #1 ψέμα που λένε οι περισσότεροι άνθρωποι.

Και λέω λένε γιατί κάποτε το έλεγα κι εγώ. Κάποτε κορόιδευα τον εαυτό μου, λέγοντας μου αυτό το ψέμα. Όμως προτού σου ζητήσω να πάρεις διαζύγιο σήμερα από αυτό το ψέμα, θα ήθελα να σκεφτείς τι είναι αυτό που θέλεις;

Θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος;

Ναι, είναι δυνατόν και μπορείς να τα καταφέρεις.

Θέλεις να κάνεις μια σχέση πάθους;

Ναι, είναι δυνατόν και μπορείς να την δημιουργήσεις.

Θέλεις να ανοίξεις μια επιχείρηση;

Ναι, είναι δυνατόν και μπορείς να το κάνεις.

Θέλεις να σταματήσεις μια επιχείρηση;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να βγεις από μία σχέση;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να αποκτήσεις το σώμα που θέλεις;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να απελευθερωθείς από τις κρίσεις πανικού;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να αποκτήσεις ένα πολύ ωραίο σώμα;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να έχεις περισσότερη ενέργεια;

Ναι, είναι εφικτό.

Θέλεις να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο;

Ναι, είναι εφικτό.

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως ότι και να θέλεις στη ζωή σου, είναι εφικτό. Μπορείς να το καταφέρεις. Ο λόγος που ίσως νομίζεις ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις, εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, είναι γιατί είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που λένε αυτό το ψέμα μέσα τους.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Σκέψου λοιπόν, τι είναι αυτό το οποίο εσύ δεν έχεις, το οποίο έχουν όλοι οι άλλοι άνθρωποι που έχουν καταφέρει αυτό που εσύ θέλεις, το οποίο σε εμποδίζει από το να πετύχεις αυτό που πραγματικά εσύ θέλεις;

Είναι οι γνώσεις;

It’s ok! Μπορείς να τις αποκτήσεις.

Είναι η εμπειρία;

It’s ok! Μπορείς να την αποκτήσεις.

Είναι κάποιοι άνθρωποι;

It’s ok! Μπορείς να τους γνωρίσεις.

Είναι το μέρος που μένεις;

It’s ok! Μπορείς να ταξιδέψεις.

 


Άρα λοιπόν, η ερώτηση που θέλω να απαντήσεις είναι η εξής:

Θέλεις τόσο πολύ να πετύχεις αυτό που έχεις μέσα στην καρδιά σου; 

Ή απλά έχεις κάτι μέσα στην καρδιά σου, για να σε ταλαιπωρήσει και να λες, “Α! Εγώ θα ήθελα να έχω αυτό ,αλλά δεν μπορώ να το έχω.”;

Πρόσεξε τι γίνεται: Πολλές φορές αυτό που μας χωρίζει από τον ίδιο μας τον εαυτό, αυτό που μας χωρίζει από την αλήθεια μας, αυτό που μας χωρίζει από το να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν, είναι ένα πράγμα: Είναι κάτι πολύ απλό. Και αυτό ξέρεις τι είναι; Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα ψέμα.


Οι περισσότεροι άνθρωποι, μου ζητούν να κάνουμε 
personal coaching, και πολλές φορές είναι απογοητευμένοι, λέγοντας μου “Ρε συ Μάνο, δεν μπορώ να τα καταφέρω. Είναι δύσκολο αυτό που θέλω. Τα έχω δοκιμάσει όλα.”

Και τους ρωτάω “Αλήθεια; Τα έχεις δοκιμάσει όλα;”

Ναι” μου λένε.

Και δεν έχει δουλέψει τίποτα;”

Βεβαίως” μου λένε

Ναι, αλλά εμείς έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί προσωπικά;”

Μου λένε “Όχι”

Άρα τα έχεις δοκιμάσει όλα; Γνωρίζεις τα πάντα που χρειάζεται να γνωρίζεις;”

Όχι” μου λένε.

Άρα πώς τα έχεις δοκιμάσει όλα;”

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέμε οι άνθρωποι στη ζωή μας:

Τα έχω δοκιμάσει όλα”

Πίστεψε με, όταν φτάσεις να δοκιμάσεις τα πάντα, από αυτό που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου, τότε θα το έχεις πετύχει. Όλο το στοίχημα ξέρεις ποιο είναι; Από όλες τις προσπάθειες που κάνεις, αν αυτό που κάνεις, το σωστό πράγμα, το κάνεις στην αρχή ή το κάνεις μετά από καιρό.


Τώρα, εάν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να χάσεις χρόνο, να χάσεις χρήματα, για να βρεις το κατάλληλο πράγμα, χρειάζεται να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, ο οποίος γνωρίζει. Ο οποίος το έχει κάνει. Που έχει βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν μόνοι τους. Αλλά αυτό που δεν σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι τίποτα δεν έχουν καταφέρει μόνοι τους. Ακόμη και το ότι περπατάμε, συνέβη γιατί είδαμε κάποιους ανθρώπους να περπατούν. Και ξέρεις τι γίνεται; Αυτό ενδεχομένως να είναι το “εύκολο”, γιατί όλοι οι άνθρωποι περπατούν. Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν πετυχαίνουν αυτά που θέλουν. Άρα λοιπόν ποιους θα δούμε για να μάθουμε; Σκέψου το λοιπόν.

Σκέψου τι θέλεις. Σκέψου πώς το θέλεις. Σκέψου , αν αξίζει να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις για σένα,  στη ζωή σου, και αφού τα κάνεις όλα αυτά, θέλω να σκεφτείς το εξής: Έχεις δοκιμάσει τα πάντα ή έχεις δοκιμάσει μερικά; 


Και συνήθως ξέρεις τι γίνεται;
 Οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν έχουν κάνει  πολλές διαφορετικές προσπάθειες. Προσπαθούν πολύ με τον ίδιο τρόπο. Άρα δεν προσπαθούν. Γιατί , αν εγώ ακολουθώ έναν δρόμο και με οδηγεί σε αδιέξοδο, είναι μάταιο να ακολουθώ τον ίδιο δρόμο, για να πάω σε έναν διαφορετικό προορισμό. Έτσι δεν είναι;

Δεν θυμάμαι ποιος, νομίζω ο Αϊνστάιν αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, έλεγε πως είναι ηλίθιο να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας το ίδιο πράγμα. Επειδή όμως εσύ, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είσαι πολύ έξυπνος, γιατί αν δεν ήσουν έξυπνος δεν θα έψαχνες και δεν θα παρακολουθούσες videos σαν κι αυτά. Και πάνω απ’ όλα δεν θα ήσουν εδώ μέχρι τώρα να παρακολουθείς αυτό το video – αυτό λοιπόν δείχνει μια μορφή νοημοσύνης και σε καλώ να την εκμεταλλευτείς – έτσι λοιπόν εάν νομίζεις ότι έχεις κάνει τα πάντα, θέλω να σου πω ότι σφάλεις. Γιατί όταν κάνεις τα πάντα θα έχεις πετύχει. Άρα λοιπόν ψάξε εκείνους τους άλλους τρόπους που θα σε φέρουν στο αποτέλεσμα το οποίο θέλεις.

Ζήσε με Πάθος, Μανώλης!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!