Βρίσκεις την Αγάπη.. όταν σταματάς να την κυνηγάς

Αγάπη ένα περίεργο πράγμα..

‘Ένα είναι σίγουρο! [Και] Σήμερα θα μιλήσουμε για την Αγάπη..

Αγάπη λοιπόν.. Ένα μυστήριο πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι την αναζητούμε. Και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον εάν είσαι γυναίκα ή άντρας.

Είναι πολλές οι φορές, που έχω βρεθεί σε συναντήσεις, φιλικές παρέες, συνεδρίες και σε πολλές περιπτώσεις, το “θέμα” συζήτησης είναι αυτή η αναζήτηση.. η αναζήτηση της Αγάπης, του Έρωτα, της Συντροφικότητας. Αυτή η ανάγκη όμως (και σε αρκετές περιπτώσεις η απόγνωση και η έντονη διάθεση), στο να βρούμε την αγάπη, δείχνει και το πόσο “ευαίσθητοι” είμαστε απέναντι σε αυτήν.. Και εδώ είναι που παρουσιάζεται ένας προβληματισμός..

Η ανάγκη και η.. απόγνωση δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Τι είναι αυτά λοιπόν που κάνουμε ή δεν (πρέπει) να κάνουμε αναζητώντας την αγάπη..

[Κάποιες φορές το να ΜΗΝ κάνεις μπορεί να είναι καλύτερο].

Ας δούμε τα.. Ναι & ‘Όχι σημεία σχετικά με το θέμα:


‘Έχω έναν φίλο ο οποίος πραγματικά θέλει να βρει τον “άνθρωπο της ζωής του”. Θέλει να ηρεμήσει και να.. νοικοκυρευτεί (όπως λέει κι ο ίδιος). Κάθε, (μα κάθε όμως) φορά που τον συναντώ πάντα θα μου πει, ότι γνώρισε την μέλλουσα σύζυγό του! Πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό (και το ίδιο αποτέλεσμα..)Κάποια στιγμή όμως αισθάνθηκα την ανάγκη να του πω.. ”Μάριε.. εύχομαι να μην δείχνεις τόσο.. απεγνωσμένα – απελπισμένος όταν θα βγείτε ραντεβού..”.

Οι άνθρωποι μπορούμε να αισθανθούμε αυτή την απόγνωση. Και πραγματικά δεν είναι και ότι καλύτερο να εκφράζεται από το πρώτο κιόλας ραντεβούΔεν είναι ωραίο για τον άλλον να αισθάνεται ότι περνά από εξεταστική επιτροπή..


Η έντονη ανάγκη για συντροφικότητα (σε βαθμό απόγνωσης), μπορεί να θεωρηθεί ως σημείο αδυναμίας και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Αυτό μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει τελείως αρνητικά από αυτό που θέλουμε.. Όταν ένα άνθρωπος δείχνει απελπισμένος στο να βρει έναν σύντροφο, μπορεί να μην συνειδητοποιεί ότι τέτοιου είδους κουβέντες, τόσο άμεσες και ανοιχτές για πρώτη συνάντηση και τόσο σύντομα, ίσως να μην είναι και οι πιο κατάλληλες συζητήσεις. Δεν χρειάζεται να πείτε την ιστορία της ζωής σας και τα προσωπικά σας στοιχεία από την πρώτη φορά που συναντάτε κάποιον.

Μέρος της γοητείας, του φλερτ, της συνάντησης, του ραντεβού, της συντροφικότητας είναι και αυτό το.. “μυστήριο” που υπάρχει γύρω από την άνθρωπο που σε ενδιαφέρει.. (είναι το ίδιο ακριβώς μυστήριο που μπορείς να έχεις κι εσύ).


Που καιρός για έρωτες και αγάπες..” αυτή ήταν η έκφραση του κουμπάρου μου, έναν χρόνο πριν τον παντρέψω με την υπέροχη γυναίκα του. Τότε οι προτεραιότητες του και το μυαλό του ήταν, (τελείως) αλλού. Και σε καμία περίπτωση, δεν έψαχνε όχι μόνο να παντρευτεί αλλά να βρίσκεται και σε σχέση. Την ίδια εποχή όμως οι “επιτυχίες” του ως προς το αντίθετο φύλλο ήταν αρκετές..

Όταν δεν ψάχνεις/κυνηγάς κάποιον για να αγαπήσεις, τότε είναι που εμφανίζονται άνθρωποι στη ζωή σου. Το γεγονός της επικέντρωσης και της εστίασης σε άλλες επιδιώξεις και προτεραιότητες στη ζωή σου, εκπέμπει έναν αέρα εμπιστοσύνης στους άλλους, προσδίδοντας έναν τόνο γοητείας και μυστηρίου μαζί. Η εστίαση στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ζωής σου, όχι μόνο σε κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο, αλλά σου δίνει και έναν χαρακτηρισμό.. του ιδανικού συντρόφου ζωής. Αποπνέεται από την προσωπικότητα σου η οποία εκπέμπει αυτή την ελκυστική εμπιστοσύνη..


Καρμικός Έρωτας.. Καρμική Αγάπη..
 Έρωτας από το πουθενά.. Ούτε που το περίμενα.. και τόσες ακόμα εκφράσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς για ζευγάρια. Εκφράσεις που προέκυψαν από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.. (ίσως ούτε και οι ίδιοι).

Το να προκύψει αγάπη και έρωτας εξαιτίας της.. “μοίρας” και της τύχης έχει και αυτό τη γοητεία του.. Το να επιτρέψεις να μπει στη ζωή σου ένα πρόσωπο από τύχη είναι λιγότερο εξαντλητικό από το να βλέπουμε τον κάθε πιθανό (ή απίθανο), άνθρωπο ως τον Ένα/την Μία.

Αφήνοντας την αγάπη να μας βρει, κάνει την όλη διαδικασία λιγότερο αγχωτική, και περισσότερο “καρμική”, και παραμυθένια.. παρά κάτι που είναι στημένο και κάτω από πίεση.


Η συνεχής αναζήτηση, για το ιδανικό ταίρι της αγάπης μπορεί να μειώσει την ικανότητά σου, στο να είσαι αντικειμενικός με τους ανθρώπους που συναντάς. Αν αυτή η αντικειμενικότητα εξασθενεί συνεχώς, πώς μπορείς να διακρίνεις ποιος μπορεί να είναι σωστός για σένα;

Κάποια στιγμή, ο καθένας θα φαίνεται σαν να είναι ο κατάλληλος γιατί απλά.. θέλουμε να είναι αυτός/ή να είναι ο/η κατάλληλος/η. Έχω δει άντρες και γυναίκες να κάνουν αυτό το λάθος, και να χάνουν την ικανότητά τους στο να κάνουν σωστές κρίσεις, για τον χαρακτήρα του άλλου.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


“Όμοιος στον.. Όμοιο”
 έλεγαν οι παλαιότεροι.. και βέβαια εδώ θα μου πείτε.. πως τα ετερώνυμα έλκονται”.. Συμφωνώ και στα δυο!

Αλλά στη προκειμένη περίπτωση, ο Νόμος Της Έλξης, μπορεί να εφαρμοστεί και αφορά την αγάπη, τον έρωτα και την συντροφικότητα σαν σύνολο.. Έλξη Της Αγάπης.

Η ενέργεια που δίνεις στο να έλξεις την Αγάπη και τον Έρωτα, (και όχι απαραίτητα το άτομο..).

Όταν αισθάνεσαι ήρεμος και κατασταλαγμένος, έλκεις αυτό που (πραγματικά) αναζητάς..


Αφήνοντας την αγάπη απλά να.. συμβεί ίσως να επιταχύνει (και) την εύρεση (και) του σωστού ατόμου. Είναι υπέροχα – ρομαντικό το να αναζητάμε την πριγκίπισσα και τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, απλά να μας χτυπήσουν απροσδόκητα την πόρτα. Και.. έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..

Αλλά νομίζω ότι είναι εξίσου όμορφο και ρομαντικό, όταν κάποιος/α να θέλει να είναι μαζί σου.. μόνο και μόνο επειδή.. θέλει να είναι μαζί σου και στο δείχνει.

Η αναζήτηση και τελικά το να βρεις την αγάπη δεν πρέπει να είναι κάτι που θα σε επιβαρύνει, αλλά πρέπει να σε “διασκεδάζει”.


[και μην αναρωτηθείς.. πόση ακόμα].
 Τις περισσότερες φορές, όταν αναζητάμε απεγνωσμένα την αγάπη, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να συναντήσουμε τον/την (τελικά) πιο ακατάλληλο/λη για να ζήσουμε αυτήν την αγάπη..

Η υπομονή παίζει σημαντικό ρόλο, και μπορεί να γίνει το κλειδί για να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος, να σε βρει η Αγάπη και ο Έρωτας..

Αυτή η βιασύνη στο να βρεθεί αυτός ο κάποιος ή η κάποια, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος επιλογή. Στην επιλογή ενός ανθρώπου που απλά.. δεν θέλετε τα ίδια πράγματα σε αυτή τη στιγμή της ζωής σας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείς έξω με τους φίλους σου, με τους κολλητούς σου, χαλάρωσε, πάρε μια βαθιά αναπνοή, διασκέδασε και απλά να είσαι ο εαυτός σου. Μην προσπαθείς τόσο σκληρά να κάνεις κάποιον να σε.. ερωτευτεί. Άφησε την αγάπη να ανθίσει φυσικά.

Στην Αγάπη σου λοιπόν..

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, κάνε share και βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου, να Ζεις Δυνατά και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Πως να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Πώς θα ανακαλύψεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα

Όνειρα ή Όνειρο.. | Πολλά ή Ένα.. | Μεγάλα ή Μικρά..

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου… Διάβασε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!