#5 απλοί τρόποι για να αποτύχεις.. Εγγυημένη αποτυχία

Κάθε χρόνο χιλιάδες βιβλία και άρθρα γράφονται με κεντρικό θέμα την επιτυχία. Χιλιάδες quotes γράφουν για το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι επιτυχημένος. Συμβουλές, τρόποι, συνήθειες, κόλπα… Και παρόλο που διαβάζονται, κάποιοι πετυχαίνουν και κάποιοι άλλοι όχι.

Φυσικά, όπως ήδη θα έχεις διαπιστώσει, κι εγώ έχω γράψει πολλά άρθρα τέτοιου είδους! Ξέρω ξέρω, σου ακούγεται αστείο! Για την ακρίβεια.. οξύμωρο.

Γιατί θα μου πεις “Μάνο τι μου λες τώρα; Δηλαδή τι; Όλα αυτά που γράφεις και λες δηλαδή δεν βοηθάνε;”

Φυσικά και βοηθάνε, και μάλιστα πολύ, και στην προσωπική ζωή κάθε ανθρώπου αλλά και στην επαγγελματική του ανάπτυξη και πορεία.

Αλλά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής..

Αν ήξερες #5 τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κάποιος να οδηγηθεί σε σίγουρη αποτυχία, πόσο χρήσιμο θα ήταν για σένα;

Για να σε βοηθήσω, φαντάσου  ότι γνωρίζεις #5 τρόπους οι οποίοι θα σε οδηγήσουν guarantee στην αποτυχία.. και τους αποφεύγεις.. που θα βρίσκεσαι σε σχέση με την αποτυχία; Και που θα βρίσκεσαι σε σχέση με την επιτυχία;

Νομίζω πως έχεις ήδη καταλάβει που το πάω, και τι θέλω να πω!!


Η εστίαση και η συζήτηση των προβλημάτων τις περισσότερες φορές το μόνο που κάνει είναι να φέρνει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα ,(θλίψη, άγχος, θυμό, κλπ) ,που σε κρατάνε μακριά από την λύση και από την προοπτική να βρεθεί λύση. Γιατί; Γιατί γεμίζει το μυαλό και οι σκέψεις σου με το πρόβλημα, και δεν επιτρέπεις χώρο στην σκέψη για την αντιμετώπιση του.

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: Καλεί κάποιος στο τηλέφωνο του γραφείου. Θέλεις να κρατήσεις μια σημείωση για όλα όσα λέτε αλλά το στυλό σου μόλις τελείωσε και δεν γράφει. Αντί να εστιάζεις στο πρόβλημα (στο στυλό που δεν γράφει), αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εστιάσεις στην λύση.. Η λύση είναι ότι μπορείς να γράψεις με κάποιο μολύβι αν έχεις εκεί κοντά, ή να κρατήσεις μια σημείωση στο κινητό ή στον υπολογιστή σου, οτιδήποτε!

Φαντάσου να μην το κάνεις.. Και να εστιάσεις στο στυλό.. Σίγουρη αποτυχία, έτσι δεν είναι; Για να μην μιλήσουμε για το άγχος και τον εκνευρισμό..

Αν θέλεις να έχεις καλά αποτελέσματα λοιπόν, μην εστιάζεις στο πρόβλημα. Εστίασε στην λύση.


Το να είσαι ανοιχτός σε νέες ιδέες, ακόμα και αν συγκρούονται με την δική σου, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την δική σου ανάπτυξη όσο και για τα επαγγελματικά σου βήματα. Να θυμάσαι ότι η ζωή αλλά και οι επιχειρήσεις χρειάζονται αυτό που λέμε “ευελιξία”

Οι άνθρωποι που σταματούν να μαθαίνουν νέους τρόπους και συστήματα, γιατί αρκούνται σε αυτά που ξέρουν και στις μέχρι τώρα δεξιότητες που έχουν αποκτήσει ,είναι πολύ πιθανόν να μείνουν πίσω ,απέναντι στις αλλαγές που έρχονται χρόνο με τον χρόνο.

Οι πληροφορίες είναι πολλές και κινούνται πολύ γρήγορα στην εποχή μας,  προβλέπεται να είναι ακόμα περισσότερες και ταχύτερες την εποχή που ακολουθεί. Χρειάζεται να είσαι ευέλικτος ώστε να ακολουθήσεις τις εξελίξεις και να συμβαδίσεις με τις αλλαγές που έρχονται. Χρειάζεται να είσαι μπροστά.

Να θυμάσαι: Η μη ευελιξία = αποτυχία

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Είναι κάτι που συμβαίνει και έχει ως αφετηρία τον φόβο. Οι άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν λάθη, καταναλώνουν πολύ μεγάλη ενέργεια για να αποφύγουν τα λάθη ή για να κρύψουν τα λάθη.

Μπορείς όμως να αποφύγεις τα λάθη και γενικότερα μια αποτυχία; Όχι είναι αναπόφευκτο.. Κάποια στιγμή θα κάνεις κάποιο λάθος. Κάποια στιγμή θα έχεις κάποια αποτυχία.. Εύχομαι βέβαια να είναι η πιο ανώδυνη.

Όπως και να έχει αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όλη αυτή η ενέργεια που αφιερώνει κάποιος στην προσπάθεια του να αποφύγει κάτι αναπόφευκτο – γιατί λάθη που έχουν συμβεί , συμβαίνουν και θα συμβαίνουν – τελικά χάνεται.

Τι θα συνέβαινε όμως αν σταματούσες να φοβάσαι για τα λάθη που θα έκανες; Μπορεί να έκανες περισσότερα λάθη.. Και μετά;

Μετά θα πρέπει να θυμάσαι το εξής: Αν αποτύχεις αλλά μάθεις από αυτό δεν είναι αποτυχία, είναι ανάπτυξη.

Οι άνθρωποι που αφιερώνουν πολύ χρόνο για να αποφύγουν τυχόν λάθη, δεν επιτρέπουν στους εαυτούς τους να φτάσουν στις ευκαιρίες, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους και στην επιτυχία τους!


Αν αρκείσαι σε μια άμεση ανταμοιβή, για παράδειγμα να βγάλεις γρήγορα χρήματα, να γίνεις γρήγορα διάσημος κ.ο., υποτιμάς τις προσπάθειες που χρειάζεται να γίνουν για να φτάσεις στην επιτυχία.

Η άμεση ανταμοιβή είναι σχεδόν πάντα, εις βάρος των μελλοντικών σου ευκαιριών

Ας το δούμε όμως μέσα από ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι σου πρότεινα να σου δώσω 500 € σήμερα ή να σου δώσω 5.000 € σε 2 χρόνια. Τι θα έκανες; Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα διάλεγαν την πρώτη προσφορά, παρόλο που θα μπορούσαν να πάρουν πολύ περισσότερα αν περίμεναν. Ίσως επηρεασμένοι και από αυτό που λέει ο σοφός λαός “Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι”

Είναι πάντα όμως σωστό; Σκέψου κάτι: Η επίτευξη των στόχων συνεπάγεται και με  κάποια μακροπρόθεσμη προσπάθεια, κάποιο μακροπρόθεσμο στόχο ή πλάνο.

Μην αρκείσαι λοιπόν στο σήμερα, αλλά διαμόρφωσε ένα πλάνο και προοπτικές και για το μακροπρόθεσμο μέλλον. Είναι αυτό που σε κινητοποιεί να συνεχίσεις!

 
Οι άνθρωποι που ζουν στο παρελθόν, επικεντρώνονται σε αυτά που έχουν κάνει ή θα μπορούσαν να έχουν κάνει στο παρελθόνΚατηγορούν τον εαυτό τους για τα λάθη του τότε. Ή μιλάνε συνέχεια για τα μεγαλεία και τις επιτυχίες που κάποτε είχαν και έκαναν.

Στον αντίποδα, οι άνθρωποι που ζουν με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, βασίζονται στο μέλλον αυτό, για να γίνουν καλύτεροι. Για να οδηγηθούν στην αυτοπραγμάτωση τους. Μιλούν για όσα μπορούν να πετύχουν με ένα σωστό χρονοδιάγραμμα και με τις σωστές ευκαιρίες..

Εσύ που θέλεις να ζεις; Στις αναμνήσεις; Ή στα όνειρα;

Είδαμε λοιπόν παραπάνω ότι με το:

Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου.. Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου & Ζήσε Ευτυχισμένος!!! Διαφορετικά…


… οδηγείσαι guarantee στην αποτυχία.

Είναι κατά κάποιον τρόπο την black list της επιτυχίας.

Απέφυγε λοιπόν όλα τα παραπάνω, και θα έχεις βρεθεί πιο κοντά στην επιτυχία απ’ όσο μπορείς να φανταστείς!

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Κατανόησε καλύτερα τον εαυτό σου και κάνε τη διαφορά στη δουλειά σου.

Υπομονή: Η αρετή που μου άλλαξε δραστικά τη ζωή

Πώς μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου;

Εάν θέλεις να μάθεις τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού ~ NLP όπως διδάσκονται στο American board of NLP τότε κάνε κλικ εδώ

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!