Ποια είναι τα #8 μυστικά για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου

Αισθάνεσαι συχνά ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου;  

Νιώθεις ότι οι άνθρωποι κάποιες φορές αδιαφορούν για σένα ή δεν σε εκτιμούν; 

Αισθάνεσαι ότι περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια χωρίς να έχει κάποιους στόχους που θα ήθελες να πετύχεις;  

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε νιώσει όλα τα ανωτέρω κάποια στιγμή στη ζωή μας. 

Πολλές φορές η ζωή, μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που δεν μας αρέσουν. Που περιορίζουν την ελευθερία μας και μας κάνουν να νιώθουμε παγιδευμένοι. Μπορεί να κάνουμε μια δουλειά που δεν μας αρέσει. Μπορεί να μην έχουμε αρκετά χρήματα, ή να έχουμε πολλές ευθύνες. Όλα αυτά μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι  περιορίζεται η ελευθερία μας. 

Ένας άνθρωπος που ζει κάτω από άσχημες συνθήκες, μπορεί να μην έχει τον έλεγχο της ζωής του. Ένας άνθρωπος που ζει μια άνετη ζωή μπορεί επίσης να μην έχει τον έλεγχο της ζωής του. Ακόμη και ένας πλούσιος άνθρωπος, ο οποίος έχει πολλά χρήματα, μπορεί να βρεθεί σε καταστάσεις που δεν μπορεί να ελέγξει. 

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να μάθουμε να αλλάζουμε αυτήν την κατάσταση και να έχουμε περισσότερο έλεγχο της ζωής μας. Μπορείς να αρχίσεις να αποκτάς τον έλεγχο της ζωής σου και να κάνεις θετικές αλλαγές. Αυτό θα σου φέρει χαρά,  ευτυχία και δύναμη στη ζωή σου. Μπορείς να αρχίσεις να αποκτάς τον έλεγχο της ζωής σου και να το κάνεις τώρα, αντί να αφήσεις τα πάντα στο έλεος των περιστάσεων ή σε άλλους ανθρώπους. 

Τι είναι όμως αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να το πετύχεις;  

Έχω να σου προτείνω μερικές συμβουλές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικές από αυτές άμεσα, ενώ για κάποιες ίσως χρειαστείς λίγη εκπαίδευση πρώτα. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν άμεσες λύσεις. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Χρειάζεται χρόνος για να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και εξαρτάται από σένα, πόσο αγωνίζεσαι, πόσο χρόνο επενδύεις και πόση προσπάθεια ώστε να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. 


Αν αναπτύξεις την εσωτερική σου δύναμη, θα αποκτήσεις εμπιστοσύνη και  αυτοπεποίθηση, ώστε να αντιμετωπίσεις όλες τις δύσκολες καταστάσεις που θα βρεθούν στη ζωή σου, καθώς επίσης και όλους τους δύσκολους ανθρώπους. Πώς μπορείς να το πετύχεις; Με το να ενισχύσεις την θέληση και την αυτοπειθαρχία σου. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο και δυσάρεστο, αλλά κάνεις λάθος. Θα μπορούσε να είναι μια απλή και ευχάριστη δραστηριότητα, και δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ιδιαίτερο χρόνο για αυτό, επειδή μπορείς να μετατρέψεις πολλές από τις καθημερινές σου δραστηριότητες, σε ασκήσεις για να ενισχύσεις την εσωτερική σου δύναμη. 


Η εστίαση
 και η συγκέντρωση, είναι πολύ σημαντικές δεξιότητες και μπορούν να σε βοηθήσουν να στρέφεις την προσοχή σου στους στόχους σου, αντί να αφήσεις το μυαλό σου να παρασύρεται οπουδήποτε άσκοπα. Υπάρχουν πολλές πρακτικές συγκέντρωσης που μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη της σκέψης σου, και με αυτό τον τρόπο να έχεις καλύτερο έλεγχο των σκέψεων σου, των ενεργειών σου και της ζωής σου. 


Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατόν να συμβεί και είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορώ να σου δώσω. Να θυμάσαι ότι δεν είναι πάντα για σένα όλα όσα λένε οι άνθρωποι. Μερικές φορές, δεν εννοούν αυτό που λένε, εννοούν κάτι άλλο, ή λένε κάποια πράγματα στα πλαίσια ενός καλοπροαίρετου αστείου. Δεν χρειάζεται να τα παίρνεις όλα όσα λένε στα σοβαρά. Όταν σταματήσεις να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, θα σταματήσεις να πληγώνεσαι εύκολα και να θυμώνεις. Και όταν το καταφέρεις αυτό και πετύχεις να έχεις ηρεμία στη ζωή σου, τότε θα έχεις καλύτερο έλεγχο της ζωής σου. 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!


Να αντικαθιστάς πάντα τις αρνητικές σου σκέψεις με θετικές. Όταν αποτραβήξεις τον εαυτό σου από τις αρνητικές σκέψεις, τότε θα στρέψεις την προσοχή σου άμεσα στις θετικές σκέψεις. Θα χρειαστεί να το κάνεις συχνά, μέχρι να γίνει αυτό συνήθεια. 


Οι θετικές δηλώσεις, πρέπει να επαναλαμβάνονται συχνά, ώστε να ριζώσουν στο μυαλό σου και να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και δράσης σου. Οι λέξεις που χρησιμοποιείς στις θετικές δηλώσεις σου ενισχύουν την εσωτερική σου δύναμη, σου δίνουν έμπνευση, σε παρακινούν και σε βοηθούν να αλλάξεις την στάση, την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις σου. 

Σου δίνω δύο παραδείγματα θετικών δηλώσεων:  

«Είμαι δυνατός και μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου». 

“Έχω στόχους, ενέργεια και όνειρα που θα αναλάβω να πραγματοποιήσω στη ζωή μου”.


Ίσως να σου ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά η απεικόνιση είναι μια ισχυρή τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ώστε να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου και να κάνεις  τις αλλαγές που θέλεις. Απεικόνιση σημαίνει, ότι χρησιμοποιείς την φαντασία σου για να δημιουργήσεις ένα εσωτερικό σενάριο, ή εικόνες των καταστάσεων ή περιστάσεων που θέλεις. Η εστίαση σε αυτό το σενάριο ή την εικόνα τείνει να την προσελκύσει στη ζωή σου. Η ομορφιά αυτής της τεχνικής είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να την μάθει και να την χρησιμοποιεί. Αυτή η τεχνική θα σε βοηθήσει να πάρεις καλύτερα τον έλεγχο της ζωής σου, να πετύχεις τους στόχους σου και να ζήσεις τη ζωή που επιθυμείς και αξίζεις. 


Όταν το μυαλό σου είναι ήρεμο, έχεις καλύτερο έλεγχο στη ζωή σου και μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά. Όταν το μυαλό σου βρίσκεται σε εσωτερική γαλήνη, δεν έχεις ούτε ανησυχίες, ούτε φόβους και, ως εκ τούτου, αισθάνεσαι πιο σίγουρος και δυνατός. Ένα ήρεμο μυαλό, σου δίνει την δυνατότητα να χειρίζεσαι αποτελεσματικότερα τις καθημερινές υποθέσεις της ζωής σου, και να αντιμετωπίζεις με ηρεμία οποιαδήποτε δυσάρεστη ή δύσκολη κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσεις. 


Μπορεί να αισθάνεσαι αδύναμος, ντροπαλός ή ανίσχυρος. Αυτό συμβαίνει λόγω αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό σου,  και σε κάνει να πιστεύεις ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι ισχυρότεροι και σημαντικότεροι από σένα. Όμως αυτό είναι λάθος και πρέπει να αλλάξεις αυτή την αρνητική εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Κάθε φορά που νιώθεις αδύναμος σκέψου πως είσαι δυνατός. 

Αυτές είναι μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Προσπάθησε να τις ακολουθήσεις και να τις εφαρμόσεις και θα δεις τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο. 

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!