Πώς λειτουργεί άραγε ο εγκέφαλος; Ας το ανακαλύψουμε..

Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος;

Ο εγκέφαλος είναι υπολογιστής. Αν δεν μάθεις να τον παίζεις, θα σε παίζει. Το κακό όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι σου δόθηκε δωρεάν και δεν το εκτίμησες, δεν αφιέρωσες τον αντίστοιχο χρόνο που χρειάζεται, προκειμένου να μάθεις να τον αξιοποιείς και να απολαμβάνεις το παιχνίδι της ζωής.

Ο εγκέφαλος είναι ένας υπέρ υπολογιστής, που πραγματικά δεν μπορούμε να φανταστούμε οι άνθρωποι. Χρησιμοποιούμε ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι του εγκεφάλου μας, και αυτό το κομμάτι που χρησιμοποιούμε, δεν το χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Σε αυτό το άρθρο αυτό που θα ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις, δεν είναι τόσο το να ενεργοποιήσεις περισσότερο τμήμα, από το κομμάτι του εγκεφάλου σου, αυτό είναι ένα άλλο θέμα . Αυτό που θέλω να σου πω  μέσα από αυτό το άρθρο, είναι πως θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις αυτό το ίδιο κομμάτι που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος σου. Αλλά για να το κάνεις αυτό, πρέπει να πάρεις το manual του εγκεφάλου σου.

Ας το δούμε ιστορικά...


Πάμε λιγάκι πίσω για να συνειδητοποιήσουμε μερικά πράγματα. Πες μου σε παρακαλώ, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο σχολείο γενικά, στην κοινωνία, στα βιβλία,  οπουδήποτε.. 

Ποιος μίλησε για τον εγκέφαλο; Ποιος μίλησε για το πως να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο; Μας έδωσαν λοιπόν ένα εργαλείο, ένα υπέρ εργαλείο και δεν μας είπε κανένας πως να το χρησιμοποιούμε. Γι’ αυτό θέλω να σου πω, πως δεν είναι δικό σου λάθος. Αλλά θα είναι δικό σου λάθος, αν διαβάζοντας  αυτό το άρθρο και μετά, δεν κάνεις κάτι για να μάθεις αυτό το εργαλείο.

Φαντάσου λοιπόν, ότι μπαίνεις σε ένα διαστημόπλοιο και σου λένε ,«Έχεις ότι καλύτερο τεχνολογικά υπάρχει τώρα. Πήγαινε στο φεγγάρι.». Μπορείς να πας; Όχι. Δεν γίνεται. Πρέπει να είμαστε λοιπόν λίγο λογικοί. Όπως ξέρεις, δεν είμαι της θετικής σκέψης, αυτής που λένε «Όλα γίνονται». Πώς μπορείς να το κάνεις; Κάντο.

Χρειάζεται να γνωρίζεις πως λειτουργεί ο εγκέφαλος;


Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, να μάθεις το manual του εγκεφάλου σου. Θα είσαι πολύ πιο ήρεμος. Θα μπορείς να απολαμβάνεις την ζωή σου. Θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος. Και η χαρά ξέρεις δεν είναι απλά να χασκογελάς, και να το παίζεις στους άλλους αυτός ο κάποιος, και να βγάζεις Selfie στο Instagram, στο Facebook κ.ο.

Ευτυχία είναι μια εσωτερική συνειδησιακή κατάσταση, που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα τελείως διαφορετικά. Το άλλο κομμάτι που θα μάθεις , είναι πως  να μπορείς να ξεπερνάς όλες τις προκλήσεις, που ενδεχομένως να αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή.

Online Πρόγραμμα 14+ Εβδομάδων.. Ξεκλείδωσε το μυαλό και απόλαυσε ότι εσύ δημιουργείς!

Άνθρωποι λοιπόν κάθονται και κλαίγονται καθημερινά λέγοντας, «Μου συμβαίνει αυτό, αυτό, αυτό και αυτό». Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, γιατί η ζωή έτσι είναι. Έτσι είναι οι προκλήσεις. 

Είναι σαν να θέλεις να φας μακαρόνια αλλά να μην σου αρέσουν τα μακαρόνια. Κουλό. Αυτή είναι η ζωή. Με τις προκλήσεις της. Και αυτό ομορφαίνει την ζωή. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι προκλήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις πως να τις ξεπερνάς.

Αλλά για να τις ξεπεράσεις χρειάζεσαι ένα πράγμα: Χρειάζεται να ξέρεις πως να αξιοποιείς τον εγκέφαλο. Γιατί; Γιατί ο εγκέφαλος είναι αυτός, που θα σου δώσει τις λύσεις που χρειάζεσαι εκεί που πρέπει. Βγάζει νόημα όλο αυτό για εσένα; 

Αν βγάζει νόημα τότε θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Τελικά πώς μπορώ να μάθω το πως δουλεύει ο εγκέφαλος; Αν μάθω το πώς δουλεύει ο εγκέφαλος τι θα σημαίνει αυτό για την ζωή μου; Τι θα σημαίνει για την ζωή σου; Τι θα σημαίνει για τα αποτελέσματα σου;

Για ποιον λόγο λοιπόν, χρειάζεται αυτή την στιγμή να βάλεις ένα pause, να σταματήσεις ότι ενδεχομένως έκανες μέχρι τώρα στην ζωή σου, να κάνεις ένα βήμα πίσω, γιατί αν θέλεις να τρέξεις μπροστά, αν θέλεις να κάνεις ένα άλμα μπροστά, χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω, και δύο αν χρειαστεί, και να πάρεις φόρα για να πετύχεις μπροστά. Και να μάθεις να χρησιμοποιείς τον εγκέφαλο. Γιατί;

Τροφή για σκέψη

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Έχεις ένα αποτέλεσμα; Τέλεια. Ήρθε από μία συμπεριφορά; Υπέροχα. Η συμπεριφορά αυτή προκλήθηκε από ένα συναίσθημα το οποίο ένιωσες; Σαφώς. Το συναίσθημα αυτό πώς προέκυψε; Τι είναι συναίσθημα; Τροφή για σκέψη.

Ένας λοιπόν από τους λόγους αυτούς που πυροδοτούν το συναίσθημα σου, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, προέρχεται από το πως ακριβώς δουλεύει ο εγκέφαλος σου. Άρα λοιπόν χρειάζεται να μάθεις αυτό. Εάν  πιστεύεις πως δεν χρειάζεται αυτό, μην έχεις απαιτήσεις από τον εαυτό σου, μην έχεις παράπονα, μην θυμώνεις, μην κάνεις τίποτα.

Δεν έχει σημασία αν έχεις πολλά λεφτά ή όχι, αν έχεις σχέση ή όχι, αν έχεις καλές σχέσεις με τους συνεργάτες σου ή όχι.. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που χρειάζεσαι. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να μάθεις το πως δουλεύει ο εγκέφαλος.

Ένα από αυτά που χρειάζεται να κάνεις για να μάθεις πως δουλεύει ο εγκέφαλος είναι να εκπαιδεύεσαι συνεχώς. Και ξέρεις τι άλλο; Να μην τσιγκουνεύεσαι τα λεφτά όταν αφορά την γνώση.

Δεν χρειάζεται να περάσεις αυτά που πέρασα


Το έκανα πολλά χρόνια αυτό, και η ζωή μου πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Από την στιγμή που άρχισα να γίνομαι κιμπάρης , όσον αφορά το κομμάτι των εκπαιδεύσεων, η ζωή μου άρχισε να αλλάζει. Αλλά ξέρεις τι; Δεν συνέβη μόνο σε εμένα. Συνέβη σε πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη Γη. 

Γιατί η γνώση θα σε βοηθήσει να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τον εγκέφαλο. Η καλύτερη χρήση του εγκεφάλου θα σου δώσει πιο δυνατό συναίσθημα. Το πιο δυνατό συναίσθημα θα σου δώσει την συμπεριφορά που θέλεις. Ή θα σε βοηθήσει να εφαρμόσεις αυτό που ξέρεις.

Συνδέσου μαζί μου για καθημερινή έμπνευση!

Γιατί πόσοι άνθρωποι, πραγματικά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν; Δεν μπορούν γιατί; Γιατί δεν μπορούν να έχουν το συναίσθημα που θέλουν

Γιατί; Γιατί δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλο με τον κατάλληλο τρόπο. Έχοντας τώρα  την συμπεριφορά που θέλεις, το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, για να βιώσει το αποτέλεσμα στην πραγματικότητα σου.

Έτσι λοιπόν μάθε ότι ο εγκέφαλος σου είναι ότι πιο σημαντικό έχεις.Μάθε να τον χειρίζεσαι και πάρε τον έλεγχο της ζωής στα χέρια σου.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:


Η #1 Αλήθεια που Πρέπει να Γνωρίζεις! 

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ! 

Τι φοβάσαι πιο πολύ, την αποτυχία ή την.. Επιτυχία; 

Συνειδητότητα: O #1 παράγοντας που καθορίζει τη ζωή σου 

Κατανόηση λειτουργείας του Εγκεφάλου

Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης