Πώς να ξεπεράσεις το άγχος της σχέσης ώστε να την απολαύσεις


Το άγχος της σχέσης, είναι ένα συναίσθημα που βασανίζει πολλούς ανθρώπους.
 Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές, που οι άνθρωποι που το βιώνουν δεν το αντιλαμβάνονται έγκαιρα, ώστε να το αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να δυστυχούν στην σχέση τους, ή ακόμα και να απογοητεύονται ή και να χωρίζουν. 

Το άγχος της σχέσης μπορεί να έχει πολλές μορφές. Μπορεί κάποιος να αγχώνεται να μην χάσει τον άνθρωπο του και την σχέση τους. Κάποιος άλλος μπορεί να αγχώνεται για την εξέλιξη της σχέσης. Ενώ κάποιος άλλος μπορεί να αγχώνεται πως θα έρθει κάποια στιγμή, που ο σύντροφος του θα πάψει να τον αγαπάει.

Το σίγουρο είναι ότι το άγχος της σχέσης, δεν δημιουργεί υγιείς σχέσεις, και παρεμποδίζει την πορεία και την εξέλιξη μιας σχέσης.

Εάν υποφέρεις κι εσύ από το άγχος της σχέσης, είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις. Αν δεν το κάνεις δεν θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις, θέτοντας την σχέση σου σε κίνδυνο. Να θυμάσαι, είναι δική σου ευθύνη να το αντιμετωπίσεις, έτσι ώστε να διασφαλίσεις ότι η σχέση σου, δεν οικοδομείται πάνω σε  αρνητικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα είναι ο φόβος.

> Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές, ώστε να μειώσεις το άγχος της σχέσης σου, και να καλλιεργήσεις τα συναισθήματα ευτυχίας και εκπλήρωσης.


Όπως είδαμε και παραπάνω, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις το πρόβλημα. Αυτό θα σε βοηθήσει να το εξετάσεις και να το διορθώσεις.


Εξέτασε την ποιότητα του άγχους σου. Τι είναι αυτό που το επηρεάζει; Ποια είναι η ένταση του; Προκάλεσε τον εαυτό σου μέσα από την σχέση, ώστε να μπορέσεις να το κατανοήσεις, να το εξετάσεις, να το μελετήσεις.


Όταν έχεις το άγχος της σχέσης, η εστίαση σου είναι αποκλειστικά πάνω στον σύντροφο σου. Αναρωτιέσαι ποια είναι τα αισθήματα του, οι σκέψεις του. Παρατηρείς την κάθε του κίνηση. Ανησυχείς μήπως κάτι αλλάξει και σταματήσει να σε αγαπάει, να σε θέλει.. Τρέμεις μήπως σε αφήσει. 

Είναι καλό να δίνεις σημασία στα συναισθήματα του συντρόφου σου, στις σκέψεις και στα θέλω του. Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν λέω το αντίθετο. Αυτό που λέω, είναι ότι πρέπει να γίνεται σε μια υγιή βάση, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις την σχέση σου, και να γεμίζει η ζωή σου με χαρά.

Να θυμάσαι πως όσο πιο πολύ μπαίνεις στην σχέση και αφήνεσαι, και ανοίγεσαι, τόσο πιο ευτυχισμένος και πλήρης θα νιώθεις. Ξεκίνα τώρα να παρατηρείς τι είναι αυτό που σε αγχώνει, σε ποια μορφή, σε ποια ένταση και αντιμετώπισε το.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Διεκδίκησε Το Όνειρο Σου Και Μην Τα Παρατάς Μέχρι Να Πετύχεις

Εσύ πως ξεπερνάς τα εμπόδια;


Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!