#4 λόγοι που μπορεί να κάνουν μια σχέση να καταρρεύσει


Ακούμε πολύ συχνά στις μέρες μας σχέσεις να κλυδωνίζονται, σχέσεις να βρίσκονται 
“πάνω σε τεντωμένο σκοινί”.. Τι έχει αλλάξει; Γιατί είναι τόσο συχνό το φαινόμενο αυτό την σύγχρονη εποχή; 

Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι στην σύγχρονη εποχή που οι ρυθμοί τρέχουν και τα πράγματα αλλάζουν ραγδαίαοι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν αυτούς τους ρυθμούς, να μην μείνουν πίσω από τις εξελίξεις, να είναι μπροστά..

Αυτός ο “αγώνας δρόμου” όμως δημιουργεί κάποια προβλήματα. Και αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές, στις σχέσεις των ζευγαριών. Οι σχέσεις παραμελούνται. Οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τον σύντροφο τους. Και οι σχέσεις απλά καταρρέουν..


Η εμπιστοσύνη, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την σταθερότητα των σχέσεων.
 Χρειάζεται να εμπιστεύεσαι τον σύντροφο σου, να βασίζεσαι σε αυτόν κι αυτός σε σένα. Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη, και μπουν στην σχέση σας οι αμφιβολίες, αυτή κλονίζεται. Οι
καλές σχέσεις, ξεκινούν με μια βαθιά  εμπιστοσύνη  ανάμεσα στο ζευγάρι, και ακόμα και αν προκύψουν κάποια προβλήματα – που πιθανότατα κάποια στιγμή θα προκύψουν – η εμπιστοσύνη σας θα είναι αρκετά ισχυρή για να σας κρατήσει ενωμένους.


Λένε ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός σε μία σχέση για να μην καταρρεύσει. Όταν δεν υπάρχει αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός, η σχέση είναι πιθανό να καταρρεύσει. 
Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό, πως σε μια σχέση πρέπει να σέβεται ο ένας τον άλλον ακόμα και τις διαφορές που ενδεχομένως υπάρχουν σε ένα ζευγάρι, και φυσικά είναι λάθος να προσπαθείς ή να αναγκάζεις τον σύντροφο σου να αλλάξει.


Η ειλικρίνεια σε μία σχέση είναι σημαντική. Για την ακρίβεια είναι απολύτως απαραίτητη. Τι σημαίνει όμως να είσαι ειλικρινής σε μία σχέση; Πρώτα απ’ όλα σημαίνει ειλικρίνεια με τον εαυτό σου, και ακολούθως ότι τα λόγια σου συνάδουν με τις πράξεις σου. Άλλωστε για σκέψου, μια σχέση χωρίς ειλικρίνεια πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι; Νομίζω καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ..


Σύμφωνα με έρευνες, πολλά από τα ζευγάρια που οδηγούνται στον χωρισμό, αναφέρουν ότι έχει προηγηθεί ένα χρονικό διάστημα ,που ο σύντροφος τους αλλά και οι ίδιοι κάποιες φορές άρχισαν να γίνονται απότομοι, να μιλάει σκληρά ο ένας στον άλλον και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Μην το κάνετε αυτό στην σχέση σας. Ακούστε ο ένας τον άλλον, συζητήστε, επικοινωνήστε με ηρεμία και σεβασμό. Αξίζετε κάτι καλύτερο από το να αλληλοκατηγορεί ο ένας τον άλλον και να οδηγηθεί η σχέση σας σε “ελεύθερη πτώση”.

Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι ότι εξαιτίας των παραπάνω #4 αιτιών, οι σχέσεις κλονίζονται και καταρρέουν. 

αυτοπεποίθηση στόχοι ακλόνητος μανώλης ισχάκης life coach

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας
είναι οτι εγκαταλείπουμε.
Πάντα να δοκιμάζεις
τουλάχιστον άλλη μια φορά! Η Επιτυχία είναι στο δρόμο!

Θα αποφύγεις την πιθανότητα κατάρρευσης της σχέσης σου αλλά όχι μόνο..

Θα δεις την σχέση σου να βελτιώνεται, να μεταμορφώνεται και να αλλάζει με θετικό τρόπο!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Συμπληρωματικά άρθρα :

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου

Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!