σχέση

#4 λόγοι που μπορεί να κάνουν μια σχέση να καταρρεύσει

Ακούμε πολύ συχνά στις μέρες μας σχέσεις να κλυδωνίζονται, σχέσεις να βρίσκονται “πάνω σε τεντωμένο σκοινί”.. Τι έχει αλλάξει; Γιατί είναι τόσο συχνό το φαινόμενο αυτό την σύγχρονη εποχή;

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στην σύγχρονη εποχή που οι ρυθμοί τρέχουν και τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία, οι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν αυτούς τους ρυθμούς, να μην μείνουν πίσω από τις εξελίξεις, να είναι μπροστά..

Αυτός ο “αγώνας δρόμου” όμως δημιουργεί κάποια προβλήματα. Και αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στις σχέσεις των ζευγαριών. Οι σχέσεις παραμελούνται. Οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τον σύντροφο τους. Και οι σχέσεις απλά καταρρέουν..

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που μπορεί να οδηγήσουν μια σχέση στην κατάρρευση;

vimata_epityxias

1. Έλλειψη εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την σταθερότητα των σχέσεων. Χρειάζεται να εμπιστεύεσαι τον σύντροφο σου, να βασίζεσαι σε αυτόν κι αυτός σε εσένα. Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και μπουν στην σχέση σας οι αμφιβολίες, αυτή κλονίζεται. Οι καλές σχέσεις ξεκινούν με μια βαθιά εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι και ακόμα και αν προκύψουν κάποια προβλήματα – που πιθανότατα κάποια στιγμή θα προκύψουν – η εμπιστοσύνη σας θα είναι αρκετά ισχυρή για να σας κρατήσει ενωμένους.

2. Έλλειψη σεβασμού

Λένε ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός σε μία σχέση για να μην καταρρεύσει. Όταν δεν υπάρχει αυτός ο αμοιβαίος σεβασμός η σχέση είναι πιθανό να καταρρεύσει. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό πως σε μια σχέση πρέπει να σέβεται ο ένας τον άλλον ακόμα και τις διαφορές που ενδεχομένως υπάρχουν σε ένα ζευγάρι, και φυσικά είναι λάθος να προσπαθείς ή να αναγκάζεις τον σύντροφο σου να αλλάξει.

3. Έλλειψη ειλικρίνειας

Η ειλικρίνεια σε μία σχέση είναι σημαντική. Για την ακρίβεια είναι απολύτως απαραίτητη. Τι σημαίνει όμως να είσαι ειλικρινής σε μία σχέση; Πρώτα απ’ όλα σημαίνει ειλικρίνεια με τον εαυτό σου και ακολούθως ότι τα λόγια σου συνάδουν με τις πράξεις σου. Άλλωστε για σκέψου, μια σχέση χωρίς ειλικρίνεια πόσο ρεαλιστική μπορεί να είναι; Νομίζω καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοώ..

4. Σκληρά λόγια και αλληλοκατηγορίες

Σύμφωνα με έρευνες πολλά από τα ζευγάρια που οδηγούνται στον χωρισμό αναφέρουν ότι έχει προηγηθεί ένα χρονικό διάστημα που ο σύντροφος τους αλλά και οι ίδιοι κάποιες φορές άρχισαν να γίνονται απότομοι, να μιλάει σκληρά ο ένας στον άλλον και να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Μην το κάνετε αυτό στην σχέση σας. Ακούστε ο ένας τον άλλον, συζητήστε, επικοινωνήστε με ηρεμία και σεβασμό. Αξίζετε κάτι καλύτερο από το να αλληλοκατηγορεί ο ένας τον άλλον και να οδηγηθεί η σχέση σας σε “ελεύθερη πτώση”.

Αυτό που βλέπουμε λοιπόν είναι ότι εξαιτίας των παραπάνω #4 αιτιών, οι σχέσεις κλονίζονται και καταρρέουν. 

Αν λοιπόν αφιερώσεις και δώσεις χρόνο στον σύντροφο και αποφύγεις:

#1 – Την έλλειψη εμπιστοσύνης

#2 – Την έλλειψη σεβασμού

#3 – Την έλλειψη ειλικρίνειας και

#4 – Τα σκληρά λόγια και τις αλληλοκατηγορίες

θα αποφύγεις την πιθανότητα κατάρρευσης της σχέσης σου αλλά όχι μόνο..

Θα δεις την σχέση σου να βελτιώνεται, να μεταμορφώνεται και να αλλάζει με θετικό τρόπο!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Πώς να λύσεις τις συγκρούσεις με τον σύντροφό σου

Τα #8 μικρά μυστικά για να δυναμώσεις την σχέση σου

Οι #8 συνήθειες που χρειάζεται να έχεις για μια πιο ισχυρή και υγιή σχέση

Η ευτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός αλλά κάτι που επιλέγεις μέσα στο μυαλό σου. Δες περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ

pos-na-ziseis

Γράψε τη γνώμη σου

Αφήστε το μήνυμά σας

* Δηλώνει Υποχρεωτικό Πεδίο