Ζήσε τη ζωή σου με πάθος.!


Τρόποι πολλοί και διαφορετικοί λόγοι, 
 να ζει κανείς τη ζωή του και  δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο καθένας από εμάς  ζει τη ζωή του όπως αυτός θέλει και μπορεί. Πόσοι όμως ακολουθούν το πάθος τους;

Γιατί το να ζεις με πάθος είναι στάση ζωής, είναι ένα ταλέντο που χρειάζεται εξάσκηση, αλλά μπορεί να δώσει ενέργεια σε κάθε πτυχή της ζωής σου , στο γάμο σου , στη δουλειά σου , στις κοινωνικές σου σχέσεις, στη δημιουργικότητά σου.

Έχεις ορίσει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να νιώσεις ευτυχισμένος; 

Για να ζήσεις με πάθος;

Τι έχεις τώρα, και τι επιπλέον χρειάζεσαι για να νιώσεις τώρα ευτυχισμένος ή να αρχίσεις να ζεις με πάθος;

Τι θ’ αλλάξει στο μέλλον και πιστεύεις ότι τότε θα μπορείς να νιώθεις ευτυχισμένος;

Ποιες όμως είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να έχεις για να ζήσεις μια ζωή με πάθος;

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Αν δεν δεσμευτείς
σε ένα σκοπό, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη ζωή σου. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό, από το να προσηλωθείς σε αυτά που θέλεις στη ζωή σου, στον εκάστοτε στόχο σου στην επιτυχία και στην ευτυχία

Γιατί κάθε μέρα, κάτι έκτακτο θα διεκδικεί την προσοχή και το χρόνο σου, και θα προσπαθεί να σε κάνει να βάλεις για λίγο στην άκρη όλα όσα αγαπάς. Όμως, πρέπει να μάθεις να λες ευγενικά “όχι” και να ακολουθείς το πάθος σου.


Όταν ξέρεις
τι ψάχνεις στη ζωή σου, αργά ή γρήγορα θα το βρεις. Όσο πιο καλά γνωρίζεις τι θέλεις, τόσο πιο γρήγορα θα το βρεις και δεν θα αναλωθείς σε λάθος πράγματα. 

Κάνε την εσωτερική σου αναζήτηση και ξεκαθάρισε τους προσωπικούς σου στόχους, τους οποίους σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να επανεξετάζεις και αν είναι ανάγκη, να αναθεωρείς. 

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κάνεις ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία και την ευτυχία


Εστίασε όλη σου την προσοχή
στα σημαντικά κομμάτια της ζωής σου. Πρόσεχε κάθε ώρα, κάθε λεπτό σε ποια πράγματα δίνεις προσοχή. 

Με αυτό τον τρόπο θα συναντήσεις ανθρώπους, θα γνωρίσεις μέρη και θα ανακαλύψεις πράγματα που θα σου χρειαστούν για να πετύχεις το στόχο σου.


Κάποιες φορές αυτό που πιστεύεις ότι είναι
ο σκοπός της ζωής σου, μπορεί να αποδειχθεί λάθος. Όταν είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες, σε νέες ιδέες, σε νέους ανθρώπους, τότε μπορείς να κρίνεις καλύτερα τι είναι καλό για σένα. 

Επίσης, το να είσαι ανοιχτόμυαλος στη ζωή σου, είναι το κλειδί για να ξεπερνάς εμπόδια που σου παρουσιάζονται και να μεταμορφώνεις κάθε αναποδιά σε ευκαιρία. Ευκαιρία που θα σε οδηγήσει στο πολυπόθητο αποτέλεσμα, την επίτευξη του στόχου σου, και στην επιτυχία και την ευτυχία.


Πάντα
να είσαι ειλικρινής απέναντι στους άλλους και, κυρίως, απέναντι στον εαυτό σου. Όταν δεσμεύεσαι για κάτι στους άλλους, φρόντισε να συμφωνεί με τους στόχους που έχεις θέσει στη ζωή σου. 

Και εφόσον δεσμευτείς για κάτι, φρόντισε να το τηρήσεις. Ακόμα κι αν δυσκολεύεσαι. Αν φυσικά προκύψει κάτι έκτακτο ή οι συνθήκες αλλάξουν, διαπραγματεύσου με τον άλλο κάποιες αλλαγές. Αν δεν συμφωνεί, τήρησε την αρχική σου δέσμευση. Το ίδιο ισχύει και για τον εαυτό σου. Αν δεσμευτείς στον εαυτό σου για κάτι, τήρησε το με ευλάβεια.

Σκέψου που είσαι τώρα και που θέλεις να είσαι στο μέλλον.

Έπειτα, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Τι μπορείς  να κάνεις για ώρες χωρίς να συνειδητοποιήσεις ότι έχει περάσει ο χρόνος;

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου χόμπι ως παιδί;

Για ποιο επίτευγμα είσαι πιο περήφανος; Ποιο είναι το ένα πράγμα, που δεν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτό; 

Κατέγραψε τις ικανότητες και τα δυνατά σου σημεία. 


Πολλοί ξεκινάνε αυτό
το ταξίδι ζωής, αλλά μόνο αυτοί που το τελειώνουν απολαμβάνουν την επιτυχία και την ολοκλήρωση στη ζωή τους. Όταν στη ζωή ακολουθείς το πάθος σου, όλα φαίνονται ευκολότερα. 

Δεν μπορείς να σταματήσεις, ακόμα κι αν το θέλεις. Υπάρχει μια εσωτερική δύναμη που οδηγεί τα βήματά σου προς την ολοκλήρωση του ονείρου σου.


Όταν δεν μπορείς
να καταλάβεις ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσεις, σταμάτησε και άκου τι σου λέει το ένστικτό σου. Όταν νιώθεις ότι έχεις χαθεί, ακολούθησε την καρδιά σου, όχι το μυαλό σου. Κάνε αυτό που αγαπάς, αυτό που σε γεμίζει, αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και σου δίνει μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση, και ο δρόμος για την ολοκλήρωσή σου θα ξεδιπλωθεί ορθάνοιχτος μπροστά σου..

Σχεδίασε ένα πλάνο για το ιδανικό σου μέλλον. Φαντάσου ότι δεν έχεις περιορισμούς και αγνόησε τυχόν φόβους που έρχονται στο μυαλό σου για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Ξεκίνα ρωτώντας τον εαυτό σου, πώς οραματίστηκε  την ενήλικη ζωή σου ως παιδί; Ποια ήταν τα όνειρά σου για το μέλλον εκείνη την εποχή; Ταιριάζουν με το πού βρίσκεστε τώρα, ή πού θα ήθελες  να είσαι;

Να είσαι συγκεκριμένος ώστε να μπορείς να απεικονίσεις αυτόν τον μελλοντικό εαυτό σου. Πιστεύοντας ότι μπορείς να επιτύχεις  έναν στόχο είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της επίτευξής του. Ο Χένρι Φορντ είπε κάποτε, “Είτε νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις είτε δεν μπορείς, πιθανότατα έχεις δίκιο.”

Δημιούργησε μια δήλωση αποστολής και ένα σχέδιο δράσης. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να βεβαιωθείς, ότι η δήλωσή σου αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά πιστεύεις, και τι θέλεις για τον εαυτό σου. Θέσε στόχους που μπορείς να πετύχεις σχετικά γρήγορα. Μόλις το κάνεις αυτό, θα ξέρεις αν αντιπροσωπεύουν το αληθινό σου πάθος.


Κατά τη διάρκεια
της ανάπτυξης του πάθους σου, έχεις αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης. Συνέχισε να ακολουθείς με συνέπεια αυτό το σχέδιο.

Έλεγξε αν το σχέδιό σου αποτελείται από μια σειρά μικρότερων στόχων που μπορούν να επιτευχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακολούθησε την πρόοδο και τα επιτεύγματά σου σε ένα ημερολόγιο. 

Σημείωσε πώς πήγε κάθε βήμα, τι έμαθες και τι θα χρειαστεί να αλλάξεις  στις μελλοντικές σου ενέργειες.

Οραματίσου την επιτυχία σου. Εκτός από την εκτίμηση του παρόντος, θα πρέπει επίσης να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως επιτυχημένο στο μέλλον. Φαντάσου πώς θα ήταν να έχεις πετύχει τους στόχους σου, και πώς θα μοιάζει η ζωή σου σε αυτό το σημείο.

Κάνε τα πάντα με πάθος.!

Φτάσε τις δυνατότητες σου στα όρια. 

Νους , σώμα και ψυχή ανύψωσε τα στη κορυφή.

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Κυνηγώντας την επιτυχία.

Ιστορίες επιτυχίας και εγώ.

Ανέπτυξε ακλόνητη αυτοπεποίθηση.

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης