Ανέπτυξε ακλόνητη αυτοπεποίθηση

Παντού τριγύρω ακούς για τον τεράστιο ρόλο που παίζει η αυτοπεποίθηση σε κάθε τομέα της ζωής σου. Είτε είναι στα ερωτικά σου, είτε είναι στα επαγγελματικά, ακόμα και στην σχέση που αναπτύσσεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πολλοί από τους πιο σπουδαίους, σοφούς και πετυχημένους ανθρώπους του κόσμου, έχουν τονίσει την τεράστια σημασία που έχει η αυτοπεποίθηση στην ευτυχισμένη ζωή και την επιτυχημένη πορεία ενός ανθρώπου.

Δεν είναι τυχαία τα τόσα αποφθέγματα και γνωμικά που υπάρχουν γύρω από την αναγκαιότητα της αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθηση και η πίστη στον εαυτό σου, είναι κάτι που επηρεάζει πρακτικά κάθε τομέα της ζωής σου. Σε βοηθάει να μιλήσεις σε αυτό το άτομο που σου αρέσει και ντρέπεσαι να προσεγγίσεις, να κυνηγήσεις τους στόχους σου, να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να νιώσεις ολοκληρωμένος και πετυχημένος.

Όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στην ζωή μας, πως παλεύουμε να βρούμε την χαμένη μας  αυτοπεποίθηση. Πολλοί άνθρωποι περνάνε μάλιστα, ολόκληρη την ζωή τους, αναζητώντας την.

Συνηθίζεις να αναβάλλεις να κάνεις πράγματα μέχρι να «νιώσεις πιο έτοιμος;»

Νιώθεις συχνά ντροπή και νευρικότητα σε συγκεκριμένες περιστάσεις;

Νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου;

Σου συμβαίνει συχνά να είσαι αδρανής ή αναβλητικός εξαιτίας μιας αρνητικής εικόνας που έχεις για τον εαυτό σου;

Νιώθεις άβολα και αμήχανα όταν χρειάζεται να διαφωνήσεις με κάποιον;

Καθυστερείς να πάρεις καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή σου εξαιτίας του φόβου σου μήπως αποτύχεις;

Αν η απάντηση είναι «ναι» σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα, να ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος να μάθεις να νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου!

Αν είσαι κι εσύ ένας από τους ανθρώπους που σκέφτονται: ‘Μου λείπει η αυτοπεποίθηση και απλά πρέπει να το αποδεχτώ’, τότε σκέφτεσαι με εντελώς λάθος τρόπο.


Κανείς δε γεννιέται με ακλόνητη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Οποιοσδήποτε κατέχει αυτό το γνώρισμα το έχει γιατί έχει δουλέψει για να το χτίσει.

Αν δεν πιστεύεις στην ικανότητα σου να ξεπερνάς τα εμπόδια που έχεις μπροστά σου, τότε θα σε κυριεύει ο φόβος και θα  παραδίνεσαι με το παραμικρό σημάδι δυσκολίας. Ακόμα όμως και αν είσαι μελανιασμένος από ένα χτύπημα, δεν είσαι ακόμα ηττημένος.

Η ψυχική σου δύναμη είναι αυτή που σου επιτρέπει να δεχτείς το χτύπημα και να συνεχίσεις.

Ο καθένας μπορεί να δυναμώσει την αυτοπεποίθηση του. Η ερώτηση είναι πως εξασκείς το να έχεις αυτοπεποίθηση όταν νιώθεις πως δεν έχεις κανένα λόγο να νιώθεις αυτοπεποίθηση.

Στην πραγματικότητα όλοι μας έχουμε στιγμές που αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κυριευτεί από τα αρνητικά συναισθήματα

Το να είσαι επιτυχημένος στη ζωή έχει να κάνει με το να αναπτύσσεις και να διατηρείς θετικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Θα πρέπει να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι περισσότερο τον εαυτό σου και να ξέρεις πως είσαι καλύτερος από όσα σου λέει ο εσωτερικός κριτής. Και όταν τύχει η αναποδιά άκου τον εσωτερικό κριτή αλλά αξιοποίησε τα όσα λέει για να βρεις λύσεις και όχι να πέσεις στον καιάδα.


Μα αυτό δεν αναρωτιόσουν  πιο πάνω; Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν περιμένουν να τους χτυπήσουν ένα ωραίο πρωινό την πόρτα και να τους πουν ‘‘Γειά σας, εσάς ψάχναμε!’’. Σκέψου όλα τα όνειρα σου, τις επιθυμίες σου, 
θέσε στόχους προς υλοποίηση και ανέλαβε δράση τώρα. Ξεκίνα από μικρούς στόχους για αρχή και δες την επίτευξη τους! 


Ο φόβος είναι ένα από τα
μεγαλύτερα εμπόδια της αυτοπεποίθησης. Η ζωή μας είναι απρόβλεπτη και πολλά πράγματα δεν είναι στο χέρι μας ώστε να τα ελέγξουμε. Αυτό όμως που μπορούμε να ελέγξουμε είναι οι φόβοι μας. Αντιμετώπισε τους με τη σκέψη πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις, αντιθέτως όσο τους κρατάς κοντά σου υψώνουν τοίχο στο να κερδίσεις!


«Είμαι μοναδική/ός!!!» Μία έκφραση που μπορείς να την τοποθετήσεις  στο χώρο σου ώστε να την βλέπεις καθημερινά και την υπενθυμίζεις στον εαυτό σου. 

Η εμφάνιση είναι κάτι που μας δόθηκε σαν δώρο και αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να την καλλιεργήσουμε είναι να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Η αποδοχή της εμφάνισης σου είναι το άλφα και το ωμέγα της αυτοπεποίθησης.  

Πόσες φορές βρέθηκες σε χώρο που κάποιο άτομο μπαίνοντας τράβηξε τα βλέμματα επάνω του μόνο και μόνο από την ενέργεια του; Και ναι αυτή η ενέργεια ήταν η αυτοπεποίθηση του!


Το πως βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε οι ίδιοι
τον εαυτό μας γίνεται εμφανές από τη στάση του σώματος μας. Πόσες φορές βρέθηκες σε ένα χώρο είτε κοινωνικής συναναστροφής, είτε εργασιακό, οικογενειακό κλπ. που από αμηχανία δεν ήξερες τι να κάνεις τα χέρια σου,  καθόσουν άβολα με το σώμα μαζεμένο και καμπουριασμένο, έπαιζες με τα μαλλιά σου ή τα γένια σου, κοιτούσες την πιθανή έξοδο διαφυγής

Αν έστω και μία φορά έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση σκέψου πως θα είναι το ακριβώς αντίθετο. Δες θετικά τον εαυτό σου, ίσιωσε τους ώμους, περπάτα με σιγουριά και νιώσε την αυτοπεποίθηση σου να ανεβαίνει. To status που εκπέμπει ο καθένας μας έχει να κάνει με το πόσο υψηλά ή χαμηλά τοποθετεί τον εαυτό του. 

Παίξε το παιχνίδι των status με χαμηλότερο το 1 και υψηλότερο το 10 και παρατήρησε τον εαυτό σου καθημερινά σε ποιον αριθμό κυμαίνεται. Είναι ένας τρόπος ώστε να τονώνεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κινείται σε χαμηλό αριθμό.


Ο καθένας μας έχει
ικανότητες και δεξιότητες οι οποίες χρειάζεται πρώτα να ανακαλυφθούν και έπειτα να αναπτυχθούν. Βρες τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις πως τα καταφέρνεις καλύτερα και αξιοποίησε το είτε σαν δουλειά είτε σαν χόμπι. 

Μόλις αρχίσεις να καταπιάνεσαι με το αντικείμενο και να επιτυγχάνεις τον πρώτο σου στόχο θα νιώσεις αυτομάτως την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη. Και θα είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τον επόμενο στόχο.

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές όλων μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, προκαλώντας:


Όταν όλα πάνε στραβά,
εύκολα παρασύρεσαι και επιρρίπτεις ευθύνες στον κόσμο για τα προβλήματα σου. Ωστόσο αυτή η νοοτροπία του, “είμαι εδώ που είμαι εξαιτίας των άλλων”, το μόνο που κάνει είναι να σε αποδυναμώνει.

Αν σκέφτεσαι πως σου συμβαίνουν πάντα άσχημα πράγματα, η ζωή θα μοιάζει συνεχώς σαν μια μόνιμη πάλη. Και δε μπορείς να περιμένεις να έρθει κάποιος άλλος και να κάνει τη ζωή σου καλύτερη.

Όσο στραβά και αν είναι τα πράγματα έχεις τη δύναμη να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου και των επιλογών σου. Και αυτό περιλαμβάνει και τα καλά, αλλά και τα άσχημα.

Κανένα όνειρο και κανένας στόχος δεν θα σε σώσει αν πρώτα δεν αποδεχτείς πως είναι δική σου ευθύνη να σώσεις τον εαυτό σου. Όσο πιο σύντομα αποδεχτείς την αλήθεια αυτή, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου.


Οι δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν ωστόσο δεν είναι μόνιμες. Μάλιστα κάποιες φορές τα χτυπήματα που μας
δίνει η ζωή είναι αναγκαία και απαραίτητα.

Χρειάζεται καμιά φορά να χτυπήσεις στον πάτο του βαρελιού πριν αποφασίσεις πως είσαι έτοιμος να αλλάξεις τη ζωή σου.

Υπάρχουν συμβάντα που αν και μοιάζουν με χτυπήματα κάτω από τη μέση, λειτουργούν σαν καταλύτης για την προσωπική μεταμόρφωση σου και σου δίνουν τη βάση να ξαναχτίσεις τη ζωή σου.

Κάθε πρόβλημα κρύβει ένα πλεονέκτημα για σένα και ένα μάθημα. Από σένα εξαρτάται το αν θα το βρεις. Όταν αρχίσεις να κάνεις αυτό θα δέχεσαι τις προκλήσεις με την νοοτροπία ενός νικητή. Όπως είχε πει και ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε “Ότι δε σε  σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”.

 Όλα τα παραπάνω αποτελούν κάποια από τα στοιχεία που υιοθετούν τα άτομα με αυτοπεποίθηση ως στάση ζωής. Είναι η δύναμη του εαυτού τους και της επιτυχίας τους την οποία τονώνουν και ανανεώνουν καθημερινά, χωρίς να ξεχνούν ποιοι είναι πραγματικά, ποιες είναι οι επιθυμίες και τα θέλω τους.

Οι επιθυμίες άλλωστε αποτελούν την κινητήρια δύναμη!

Γιατί λοιπόν  να μην είσαι και εσύ ένας από αυτούς;

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Τα 6+1 Βήματα για να αναπτύξεις την.. Αυτοπεποίθηση σου

Πως να αγαπήσω τον εαυτό μου.

Πόσο σημαντική είναι μια δεύτερη ευκαιρία για σένα;

Πώς να κάνεις άμεσα θετικές αλλαγές στην ζωή σου

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης