Τί είναι η ευκαιρία ζωής; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες;

Έχουμε την ευλογία κάθε μέρα  να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει.  Είμαστε βέβαιοι ότι κάπου σε αυτόν τον κόσμο ένα λουλούδι θα ανθίσει, ένα φύλο θα αλλάξει χρώμα, ότι το κύμα του ωκεανού θα έρθει και θα αποσυρθεί. Είναι μαγικό, και συμβαίνει..

Από την άλλη σε κάποιο άλλο μέρος, σε κάποιο άλλο σημείο, η μητέρα Γη μανιασμένη φανερώνει  ηφαίστεια και σεισμούς, ανοίγει τα σωθικά της και προκαλεί πρόσκαιρο πόνο και πανικό. 

Μια πραγματικότητα που ωθεί την ανθρωπότητα, να ψάχνει καλύτερες συνθήκες επιβίωσης και τρόπους για να ανέβει σε νέα ψηλότερα επίπεδα ύπαρξης.    

Πιστεύω, πως καθημερινά ακολουθείς και εκτελείς, την καθιερωμένη πρωινή σου ρουτίνα (βούρτσισμα δοντιών, πλύσιμο προσώπου, πρωινό γεύμα, καφέ κ.λ.π.), όπως όλοι μας. Έπειτα συνεχίζεις το υπόλοιπο της μέρας ως συνήθως. Έχεις την καθημερινή σου ρουτίνα. Αλλά κάπου εκεί, και ενώ εσύ τρέχεις να ολοκληρώσεις τα όσα έχεις στο πρόγραμμά σου,  συμβαίνουν μερικές φορές, απρόβλεπτα πράγματα. 

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Κάθε μέρα βλέπεις τον ήλιο να ανατέλλει, και αυτό σηματοδοτεί ακόμα μία ευκαιρία στη ζωή σου. Θα πρέπει λοιπόν, να αποφασίσεις πώς θέλεις να χαιρετήσεις αυτό το δώρο του θεού, την ευκαιρία να ζεις. Θα δεχτείς την πρόκληση της μοναδικής αυτής εμπειρίας ή θα υποκύψεις στον φόβο και στο δράμα που κατακλύζει τις αισθήσεις σου και σε σπρώχνει στην αγκαλιά της αγωνίας και της απόγνωσης; 

Θα συνεχίσεις να βλέπεις τον κόσμο ως διαφορετικό (εσύ εναντίον αυτών), ξεκομμένος εγωιστικά, ή θα σμίξεις σε μια κοινωνία αρμονίας και ειρήνης, βοηθώντας  τον άνθρωπο που είναι δίπλα η απέναντι σου; Θα αναζητάς συνεχώς τον ανταγωνισμό ή την συνεργασία σε αυτό το μαγικό ταξίδι;

Κατανοώντας, ότι είναι η φυσική ροή των πραγμάτων να αντιμετωπίζουμε περιόδους δυσκολίας και αναταραχής, αυτό  μπορεί να σε  βοηθήσει να αντέξεις στον πόνο και την δυσαρέσκεια. Και τότε είναι που πρέπει να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου για να βρεις το θάρρος και τη δύναμη, για να αναγεννηθείς από τις στάχτες, όπως ο Φοίνιξ, δυνατότερος, σοφότερος και ομορφότερος.

Ζούμε σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης στην χώρα μας. Όλοι είμαστε μουδιασμένοι, κανείς δεν ξέρει το αύριο τι θα φέρει. Πολλοί έχουν χάσει την δουλειά τους, άλλοι ξεριζώθηκαν και άλλοι έπεσαν στην κατάθλιψη. Όμως, «Κανείς καλύτερος δάσκαλος από την ανάγκη», όπως έγραφε ο Ξενοφώντας. 

Τώρα είναι που πρέπει να μάθεις από τα λάθη σου και από τα λάθη των άλλων. Τώρα είναι που πρέπει να σπουδάσεις και να παραδειγματιστείς, από τους σοφότερους και τους καλύτερους. Τώρα, σε εποχής κρίσης, είναι που ο καθένας μας πρέπει  να ψάξει μέσα του να βρει το θάρρος και το μεγαλείο του ανθρώπου.

Τώρα είναι η στιγμή να αναρωτηθείς αν σου πρέπει  μια ακόμα ευκαιρία. Και πόσο πρόθυμος είσαι αυτή τη φορά για να την αναγνωρίσεις; 


Τι είναι όμως, αυτή η ευκαιρία ζωής, και πως μπορώ να έχω περισσότερες στη ζωή μου; Δίνει η ζωή δεύτερες ευκαιρίες; 

Καλή ερώτηση αυτή και έχει να κάνει με τη στάση που κρατάει ένας άνθρωπος στη ζωή του.

Ίσως το συλλογίζεσαι, και θα συμφωνήσεις  μαζί μου στο ότι οι άνθρωποι που  σκέφτονται έτσι, είναι ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο.

Από την άλλη γνωρίζω, πως υπάρχουν  και εκείνοι  που τέτοιες σκέψεις, ούτε που περνάνε από το μυαλό τους, μιας και έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη, συνέχιζε να διαβάζεις αυτό το άρθρο  γιατί θα σου δώσω μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική προοπτική..

Στο σημερινό μου άρθρο θα ασχοληθώ με το τι θεωρώ “ευκαιρία ζωής” γιατί βλέπω πολλά άτομα να μην το έχουν κατανοήσει σωστά και τζάμπα ταλαιπωρούνται..


Έχω ακούσει πολλές φορές, Μανώλη πως πρέπει να προετοιμαστείς γιατί δε ξέρεις πότε θα σου έρθει η ευκαιρία.. Δε θεωρώ πως είναι κακή συμβουλή, αλλά πρέπει να κατανοούμε πάντα την προοπτική, και πως το εννοεί αυτός που μας τη δίνει.

Όταν άρχισα να ρωτάω τι θεωρείται ευκαιρία ζωής, οι απαντήσεις που έλαβα δε με ικανοποίησαν. Κατά βάση η κοινωνία θεωρεί ευκαιρία ζωής: Πρώτον μια καλή πρόταση για δουλειά και δεύτερον ένα καλό άτομο για παντρειά.

Ναι δε λέω, αυτά τα δύο είναι πολύ σημαντικά ώστε να αποκτήσει κανείς αυτό που λέμε επίπεδο ζωής, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου φιλοσοφία.

30' Δωρεάν Coaching


Για μένα ευκαιρία ζωής είναι το γεγονός ότι σε πρώτο επίπεδο υπάρχω.

Θεωρώ ειλικρινά πως έχω κερδίσει το μεγαλύτερο λαχείο στη ζωή.. Θεωρώ τον εαυτό μου, πως είναι κερδισμένος από τα αποδυτήρια κιόλας.. 

Κάθε φορά που ασχολούμαι με κάτι, δεν κάθομαι να αναλογιστώ, α μήπως δεν είμαι πολύ καλός, α μήπως πρέπει να το παρατήσω.  Δεν υπάρχει ποτέ τέτοιου είδους επιλογή στο μυαλό μου.

Πιστεύω πως είμαι ήδη νικητής και απλά μένει να φανεί στον τομέα που με ενδιαφέρει..  Έχω κερδίσει ήδη και απλά περιμένω το χρόνο να το δείξει..

Τι μεγαλύτερη ευκαιρία να έχω από αυτήν..

Όλα είναι ευκαιρία στη ζωή και οι ευκαιρίες είναι πάντα εκεί για μας. Αρκεί εμείς να φτάσουμε το συγκεκριμένο επίπεδο αντίληψης ώστε να είμαστε σε θέση να τη δούμε! Οι άνθρωποι δίνουν τόσο εύκολα πλέον την προσοχή τους, σε όχι και τόσο ουσιαστικά θέματα, που αυτό τους κάνει να μη μπορούν να δουν καθαρά.. 

Φτάσαμε ως κοινωνία πλέον, σε επίπεδο εξευτελιστικό που απασχολούμε το μυαλό  μας αποκλειστικά για βιοποριστικούς λόγους.. Αλλά δεν ζούμε μόνο για αυτό.

Για την ακρίβεια..

Είμαστε το μόνο ζώο στον πλανήτη Γη που σκέφτεται το ποιος είναι ο σωστός τρόπος του να ζει. Θεωρείς πως η κατσίκα ή ο ελέφαντας κάνει θέμα το πως να ζήσει; Εμείς οι άνθρωποι γιατί το κάναμε τόσο μεγάλο θέμα σε έναν τόσο άφθονο πλανήτη.. Δε σου φαίνεται περίεργο το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο δηλαδή, ή μόνο εμένα απασχολούν τέτοια θέματα;

Αν όλα αυτά που είπα πιο πάνω δε σε ικανοποιούν και ακόμα ψάχνεις την ευκαιρία της ζωής σου, έχω και κάτι ακόμα σου πω..

Δανείζομαι ένα από τα πολλά και αληθινά γνωμικά του Jim Rohn. 

Ο Jim Rohn λοιπόν, είπε πολύ σωστά πως ευκαιρία και επιτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να κυνηγήσουμε, αλλά είναι κάτι που έλκουμε καθώς γινόμαστε ελκυστικά άτομα.. Το αντίθετο δηλαδή. Όλοι βγαίνουν εκεί έξω να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες και την επιτυχία και μετά από κάποια  χρόνια τους βλέπεις σαν τα χάμστερ στο κλουβί με τη ρόδα.

Θα σου πω και το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.. Γιατί οι άνθρωποι θεωρούν πως τα ξέρουν όλα γι’ αυτό και παραβλέπουν τη διαδικασία της Προσωπικής τους Εξέλιξης.

Ειλικρινά ελπίζω εσύ που διαβάζεις τώρα να ταρακουνηθείς λίγο από αυτά που λέω και να κάνεις κάτι ώστε να πάρεις νέες δεξιότητες και να εμπλουτίσεις την εργαλειοθήκη σου..


Σίγουρα πάντα κάτι αλλάζει. Και αντί να μείνεις παθητικός θα πρέπει να ανταποκριθείς στα κελεύσματα των καιρών. Δεν μπορείς ούτε να το αγνοήσεις, αλλά ούτε να αφεθείς στην απόγνωση και την απαισιοδοξία. 

Το να είσαι κριτής των πάντων, θεατής του παραλόγου, δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα. Το να αφήνεις τον καιρό να περνά, χωρίς κατεύθυνση και δράση, σε κάνει να βουλιάζεις ακόμα περισσότερο.

Με το να διαβάζεις απλώς, ή να γράφεις διάφορα  στο διαδίκτυο, χωρίς να μαθαίνεις και χωρίς να κρατάς τίποτα, απλώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, νομίζοντας ότι ασχολείσαι με κάτι σοβαρό. 

Με ποιο τρόπο μπορείς να εμπνεύσεις ή να εμπνευστείς, όταν με το τελείωμα της ανάγνωσης επιστρέφεις στα ίδια και τα ίδια. Στα ίδια λόγια και στις ίδιες πράξεις, που σε έφεραν εδώ και σε κρατάνε στο σκοτάδι.

Πρέπει να δεσμευτείς για  συνεχή βελτίωση και  πάλη για ένα καλύτερο αύριο. 

Να σηκώσεις τα μανίκια και να ξεκουνηθείς. Δεν είναι εύκολο και στην κατάσταση που είσαι ενδεχομένως, τίποτα δεν είναι. Αλλά με το να μένεις αδρανείς, το μόνο σίγουρο είναι, ότι μέρα με τη μέρα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. 

Δεν έχεις την πολυτέλεια να μένεις απαθείς και σε ευχολόγια. Χρειάζεται ανάταση ψυχής και ανελέητη δράση. Οι καλές προθέσεις και οι αποφάσεις επί αποφάσεων δεν φτάνουν αν δεν υλοποιήσεις τίποτα.

Το να μην έχουμε αρκετά ή να μην μπορούμε, είναι θέμα καθημερινών (συνήθως άσκοπων και επαναλαμβανόμενων) συζητήσεων. 


Όπου σταθείς κι’ όπου βρεθείς τα ίδια θα ακούσεις. Σπάνια ακούς κάποιον να λέει «Από σήμερα αλλάζω. Από σήμερα βάζω όλη μου την ενέργεια να βελτιώσω την ζωή μου, να φτιάξω τα οικονομικά μου, να ξανακερδίσω το χαμόγελο και την υγεία μου». Ας βάλουμε προτεραιότητες στην ζωή μας. Τι είναι σημαντικό, τι μετράει, τι θα κυνηγήσω με αποφασιστικότητα. Τι θα εγκαταλείψω, τι θα πετάξω, σε τι θα γυρίσω την πλάτη μου.

Ας έχουμε ένα καθημερινό, εβδομαδιαίο, μηνιαίο πρόγραμμα του τι θα μάθω, του τι θα γίνω και του τι θα κάνω. Ένα πρόγραμμα αυτοβελτίωσης, αναβάθμισης και ανάπτυξης σε όλα τα βασικά σημεία. 

Ας συγκεντρωθούμε στους στόχους μας και με ακλόνητη πίστη και αστείρευτη ενέργεια να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να ξεκολλήσουμε και να ξαναμπούμε σε τροχιά προόδου και δημιουργίας. Ας γεμίσουμε τη ζωή μας με πάθος με θάρρος, με ευγνωμοσύνη και σκοπό. 

Όλοι μπορούμε όταν πραγματικά θέλουμε και κάνουμε αυτά που χρειάζονται. Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ισχυρή θέληση και ασταμάτητη προσπάθεια. Ας κάνουμε την ανατολή της νέας μέρας λαμπερή, αισιόδοξη, παραγωγική. 

Τον κόσμο που θέλουμε, εμείς μπορούμε να τον φτιάξουμε.

Και αν βρέθηκες στο σκοτάδι, δεν ωφελεί το ασταμάτητο αυτομαστίγωμα. Μην παραμένεις σε ενοχές, ντροπές και καταστροφικές αυτοκριτικές. Συγχώρησε τον εαυτού σου  και τους άλλους. Ας επιτρέψεις στον εαυτό σου, να κλείσει τις πληγές. Και ας εστιάσεις, αντ’ αυτού, στη αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο, στην αλλαγή που θέλεις να δεις στη ζωή σου. 

Μην χάσεις την ευκαιρία..

Να θυμάσαι πως είσαι μοναδικός! 

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα:

Τα 6+1 Βήματα για να αναπτύξεις την.. Αυτοπεποίθηση σου

[Ευτυχία] Το Μυστικό για να Είσαι Ευτυχισμένος Ανεξάρτητα τις Δυσκολίες

Τι είναι το NLP και πώς αυτό μπορεί να με βοηθήσει;

Πως να αγαπήσω τον εαυτό μου.

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!