Ο Αληθινός Έρωτας Έρχεται την Κατάλληλη Στιγμή

Όλοι οι άνθρωποι αναζητούν μία όμορφη σχέση. Αναζητούν να ζήσουν αυτό που λέμε: Αληθινός Έρωτας! Η ερώτηση όμως είναι, πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους, μπορούν στην πορεία της ζωής τους, να βρουν αυτό που λέμε “το άλλο τους μισό”; Εσύ έχεις βρει το άλλο σου μισό;  Έχεις το άλλο σου μισό τώρα δίπλα σου; Πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις το άλλο σου μισό; Υπάρχει ο αληθινός έρωτας; Αν γυρίσεις πίσω στο παρελθόν είχες νιώσει ποτέ ότι βρήκες το άλλο σου μισό, αλλά για κάποιο λόγο αυτή η σχέση δεν προχώρησε;

Γράψε μου από κάτω την γνώμη σου. Τι συμβαίνει σ’ εσένα; Πόσο τοις εκατό των ανθρώπων συναντούν το άλλο τους μισό; Η επόμενη ερώτηση που έχω να σου κάνω είναι η εξής: Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως αν υπήρχε, θα σε βοηθούσε  να βρεις το άλλο σου μισό;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον. Αυτό σημαίνει ότι μας αρέσει να βρισκόμαστε σε ομάδες. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνουμε ότι είναι τελείως διαφορετικό η ομάδα που βρίσκομαι, να έχει να κάνει με την φιλία, με την οικογένεια, με το εργασιακό περιβάλλον, και τελείως διαφορετικό να έχει να κάνει με την ερωτική σχέση. Η ερωτική σχέση είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να δημιουργήσει κάποιος.

Γιατί;;


Φίλους μπορεί να έχεις πολλούς, συνεργάτες το ίδιο. Αν τσακωθείς ή στενοχωρηθείς για ένα χρονικό διάστημα με τον φίλο σου, μπορείς να του πεις ότι θέλεις και για 5 μέρες να μην του μιλάς. Όταν ξαναμιλήσετε όμως όλα θα είναι μέλι γάλα. Το ίδιο, αν και όχι τόσο ευέλικτα σε σχέση με τον φίλο, μπορεί να συμβεί και σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον , επειδή δεν επενδύουμε σε αυτό πολύ συναισθηματικά. Άλλωστε έχει λιγότερο πόνο, όταν μιλάμε μόνο γι’ αριθμούς.

Στο ερωτικό κομμάτι όμως, έχεις ένα σύντροφο, ότι και να συμβεί με αυτόν τον άνθρωπο, δεν μπορείς να το καλύψεις με κάποιον άλλον γιατί αυτό λέγεται απιστία. Δεν έχεις το περιθώριο όταν τσακωθείς ν’ απομακρυνθείς για 6 εβδομάδες , να αποφορτιστείς και να γυρίσεις πίσω. Θα φάτε μαζί, θα κοιμηθείτε μαζί, θα συνυπάρξετε σ’ ένα χώρο, αν μιλάμε για συγκατοίκηση. Αν δεν μιλάμε για συγκατοίκηση θα πρέπει πάλι να είστε μαζί για 4-5 μέρες. Δεν υπάρχει το “Α! Δεν του μιλάω τώρα!”. Αυτό φυσικά και δεν υφίσταται. Αυτά τα κάναμε στο δημοτικό. Άρα καταλαβαίνουμε ότι μια ερωτική σχέση, συν του ότι υπάρχει ερωτική επαφή, πολλαπλασιάζει τη δυναμική της, σχετικά με οποιαδήποτε άλλη σχέση. Αυτό την κάνει αρκετά πιο δύσκολη, σε σχέση με όλες τις άλλες. Κι όμως βλέπουμε πως πολλοί άνθρωποι, επενδύουν σε όλους τους άλλους τομείς, εκτός από τις προσωπικές σχέσεις. Ειδικά οι άντρες.

Αληθινός έρωτας: Πως μπορείς να βρεις τον άνθρωπο που πραγματικά θέλεις;


Ειδικά οι γυναίκες, έρχονται και μου λένε “Θέλω να ερωτευτώ, θέλω να κάνω μια ωραία σχέση, θέλω να κάνω οικογένεια, θέλω να έχω έναν σύντροφο, θέλω να μοιραστώ.. Τι να κάνω;” Ακόμη κι ένα μικρό ποσοστό αντρών. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις για να βρεις τον ιδανικό άνθρωπο; Πιστεύεις ότι υπάρχει ο ιδανικός άνθρωπος; Εκεί έξω αν κοιτάξεις, πιστεύεις ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που σου ταιριάζει; Το άλλο σου μισό; Κι αν πιστεύεις ότι υπάρχει, για ποιο λόγο δεν έχει εμφανιστεί;

Αν όμως είσαι  από τους τυχερούς ανθρώπους που τον έχεις βρει, που έχετε ταιριάξει, που είστε μαζί, που περνάτε σούπερ, που έχετε μια σχέση γεμάτη έρωτα, που είστε πολλά χρόνια μαζί, που είστε πιστοί, που έχετε ένα κοινό όραμα για τη ζωή σαςγράψε από κάτω τι έκανες γιατί θα βοηθήσεις χιλιάδες ανθρώπους

Αν δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί μου. Τι πιστεύεις ότι ευθύνεται, ή τι θα μπορούσες να κάνεις προκειμένου να έρθει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή σου; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να βρίσκεται ήδη στη ζωή σου.

#1 Αύξησε τη συνειδητότητα σου και παρατήρησε τον εαυτό σου


Χρειάζεται να δούμε αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε,
 να μπορούμε να κατανοήσουμε,  αυτό που δεν μπορούμε  να διανοηθούμε. Όταν καταλάβεις  αυτό, τότε θα μπορέσεις  να κάνεις  και τα επόμενα βήματα, που θα σε φέρουν πιο κοντά στον άνθρωπο σου. Τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να διευρύνουμε την αντίληψη μας; Αυτό λοιπόν, είναι η παρατήρηση. Αυτό που θα ήθελα να κάνεις, είναι να παρατηρείς την συναναστροφή σου με τους άλλους ανθρώπους. Θέλω να παρατηρήσεις την σκέψη σου, τι λες στον εαυτό σου, το πως κάθεσαι, το πως κινείσαι, το τι κάνεις όταν βρίσκεσαι μπροστά σε άλλους ανθρώπους,  τι δεν κάνεις όταν βρίσκεσαι με αυτούς τους ανθρώπους. Πως συμπεριφέρεσαι όταν είσαι μπροστά σ’ έναν άνθρωπο που σου κάνει κλικ, και πώς όταν είσαι μπροστά σ’ έναν άλλο που δεν σου κάνει κλικ.

Αν συνθέσεις όλες αυτές τις πληροφορίες, θα μπορείς να προβείς σε πολύ ωραία και δυνατά συμπεράσματα για τη ζωή  και το μέλλον σου, σε συνάρτηση  με τη συντροφική σου σχέση. Τι χρειάζεται συγκεκριμένα να κάνεις, προκειμένου να δημιουργήσεις, να έλξεις και να κάνεις τη στιγμή κατάλληλη; Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Κάθε στιγμή είναι ίδια με την προηγούμενη και την επόμενη. Όλες οι Δευτέρες για παράδειγμα, είναι οι ίδιες , επιλέξαμε όμως να κάνουμε μία την Καθαρά Δευτέρα κι εκείνη την Δευτέρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Εγώ όμως είμαι αυτός, εσύ είσαι αυτός, ο καθένας από εμάς είναι αυτός που θα κάνει εκείνη τη στιγμή μοναδική. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, πάρε εσύ την στιγμή και κάνε την κατάλληλη. Ο αληθινός έρωτας είναι εκεί έξω και σε περιμένει.

#2 Οραματίσου τον ιδανικό σύντροφο για εσένα


Προετοιμάσου
Ξέρεις πως θέλεις να είναι ο ιδανικός σύντροφος για σένα; Εάν όχι, ξεκαθάρισε το. Καθώς βλέπεις τον εαυτό σου απ’ έξω, ξέρεις πως πρέπει να είσαι εσύ προκειμένου ο ιδανικός σου σύντροφος, να σε βλέπει και σένα σαν τον ιδανικό σύντροφο;;

#3 Απέβαλλε τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις

Από την στιγμή που τα έχεις κάνει αυτά, τι κάνεις διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έκανες στο παρελθόν, προκειμένου να μπεις στα “ραντάρ” του ιδανικού για σένα, συντρόφου; Να μπεις στην οπτική του γωνία, ώστε να πει κι αυτός: “Αχά! Εδώ κάτι γίνεται!” Αυτό που θα τον εξιτάρει και θα ξεκινήσει κι εκείνος να κάνει κάτι για εσένα. Υπάρχει λοιπόν κατάλληλη στιγμή; Ναι, η στιγμή αυτή είναι τώρα. Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσεις ποιες είναι οι περιοριστικές σου πεποιθήσεις, αυτές που σε κρατούν πίσω. Αν έγραψες λοιπόν ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος και ότι όλοι οι είναι το ίδιο, αυτό είναι που σε κρατάει πίσω από το να βρεις την κατάλληλη στιγμή.

Να φανταστείς ποιος είναι ο ιδανικός σου σύντροφος, και να μπεις στα δικά του παπούτσια για να δεις αν σε φαντάζεται κι εκείνος ως τον ιδανικό του σύντροφο. Μπες στην διαδικασία ν’ αλλάξεις τον τρόπο που κινείσαι, σκέφτεσαι, συμπεριφέρεσαι, ντύνεσαι, φλερτάρεις κι ανταποκρίνεσαι. Δεν είναι εύκολο, ειδικά αν τα στάνταρ σου είναι υψηλά, τόσο πιο πολύ χρόνο κι επένδυση χρειάζεται. Αν πάω στο βουνό να βρω μία πέτρα χρειάζομαι παραπάνω χρόνο απ’ ότι αν ψάχνω να βρω ένα διαμάντι. Αξίζει τον κόπο, αλλά θέλει χρόνο.Αξίζεις όμως να έχεις αυτήν την σχέση, άρα αξίζει και να φέρεις αυτήν την στιγμή όσο πιο κοντά γίνεται στο τώρα. Ο αληθινός έρωτας θέλει χρόνο.

Ανακεφαλαιώνοντας

Σήμερα συζητήσαμε για τον ιδανικό σύντροφο, και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να τον έλξεις στη ζωή σου.

Πρώτο βήμα:

Να δουλέψεις με σένα, αυξάνοντας την παρατήρηση και την συνειδητότητα σου.

Δεύτερο βήμα:

Να βρεις τι ζητάς από έναν σύντροφο , να προσαρμόσεις τη συμπεριφορά σου έτσι ώστε να τον  έλξεις κοντά σου, και να σε θεωρήσει κι εσένα τον ιδανικό σύντροφο για εκείνον. 

Τρίτο βήμα:

Να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου , να ξεχάσεις κάθε πεποίθηση που σε κρατάει πίσω.

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Ν’ αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.

Τα #9 Εγγυημένα βήματα για μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου  σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!