apistia
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Γιατί οι Άνθρωποι Οδηγούνται στην Απιστία;

[video_player type=”youtube” youtube_remove_logo=”Y” style=”1″ dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS9GLTNuS2s2blY1cw==[/video_player]

 

[button_1 text=”%CE%95%CE%AC%CE%BD%20%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%20.mp3%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%20%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BA%20%CE%B5%CE%B4%CF%8E” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://soundcloud.com/manolis-ischakis/czobhat1jf9c/s-sbtwo” new_window=”Y”/]

 

Γιατί οι Άνθρωποι Οδηγούνται στην Απιστία;

 [ TN IN ] Η απιστία δεν είναι προϊόν έλλειψης αγάπης.

Και αν η απιστία δεν είναι προϊόν έλλειψης αγάπης από που προέρχεται;

Θα ήθελα να μείνουμε για λίγο με αυτό μέσα στο μυαλό μας. Τροφή για σκέψη.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, καλώς ή κακώς, και είναι κάτι το οποίο συμβαίνει πραγματικά σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα ξενοδοχεία το μεσημέρι – και εννοώ εκείνα τα ξενοδοχεία που μπορείς να νοικιάσεις ένα δωμάτιο με την ώρα είναι sold out. Για ποιον λόγο πάρα πολλά ζευγάρια επιλέγουν τις εξωσυζυγικές σχέσεις;

Θυμάμαι κάποια στιγμή, ήμουν σε μια γιορτή μιας φίλης, η οποία ήταν ακόμα έγκυος και χόρευε με τον άντρα της. Έχω λοιπόν εκεί την εικόνα της φίλης μου που είναι έγκυος, με τον άντρα της, χαρές, πανηγύρια, όλα τέλεια! Μια στιγμή μοναδική. Από την άλλη. στα αριστερά μου είχα την αδερφή του άντρα της φίλης μου με το παιδάκι της δίπλα.. Χωρισμένη. Και από τα δεξιά μου είχα ένα παράνομο ζευγάρι.

Και λέω μέσα μου «Κοίταξε πώς τα φέρνει η ζωή». Πώς γίνεται; Αν βγάλουμε τα πρόσωπα, θα μπορούσε αυτό να είναι το story μιας ταινίας. Ένα ζευγάρι ξεκινάει την κοινή του ζωή και είναι γεμάτο έρωτα, όνειρα, σχέδια, όλα αυτά τα ωραία πράγματα που κάνουν τα ζευγάρια.. Και μετά από λίγο χρονικό διάστημα ο ένας από τους δύο, ή και οι δύο κάποιες φορές, να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.. Και από εκεί και πέρα κάποιοι συνεχίζουν έτσι για όλη τους την ζωή ή κάποιοι χωρίζουν. Εντάξει υπάρχει και το σενάριο να χωρίσουν χωρίς την εξωσυζυγική σχέση. Όμως σήμερα το θέμα μας είναι γιατί οι άνθρωποι οδηγούνται στην απιστία.

Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει τους ανθρώπους να απιστούν;

Όταν ξεκινάμε μια σχέση με τα καλύτερα σχέδια, με όνειρα, με όρεξη, με πάθος, αφήνουμε τους φίλους μας, αφήνουμε τις δουλειές μας, μπαίνουμε σε αυτό.. Και μιλάω για τους ανθρώπους που ερωτεύονται, όχι γι’ αυτούς που απλά κάνουν μια σχέση για να έχουν μια παρέα.. Αλλά και αυτοί οι άνθρωποι που επιλέγουν να έχουν μια σχέση γιατί σε κάτι τους εξυπηρετεί, τι είναι αυτό που θα τους οδηγήσει κάποια στιγμή να απιστήσουν, να μην είναι δίπλα στον σύντροφο τους ή να είναι με κάποιον άλλον;

 

[button_1 text=”%CE%98%CE%AD%CE%BB%CF%89%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CF%89%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9C%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%20%CE%BC%CE%BF%CF%85″ text_size=”21″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD%20%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7″ subtext_size=”19″ subtext_color=”#ffffff” subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”21″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#2A8BF2″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.manolisischakis.gr/vimata-epityxias-nlp-4/” new_window=”Y”/]

 

Γιατί η απιστία είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα;

Ξέρεις την απιστία την θεωρώ ένα από τα χειρότερα πράγματα για έναν λόγο. Δεν είναι τόσο η απιστία σαν απιστία, από ένα σημείο κι έπειτα ίσως να έχει γίνει και ένα big deal στην σημερινή κοινωνία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα στην απιστία είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι δεν προσέχουν και είναι πρόβλημα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία πρώην κοπέλα μου που είναι γιατρός, είχε έρθει λιωμένη συναισθηματικά, γιατί νοσήλευε μια κοπέλα η οποία ήταν 26-27 χρονών, είχε AIDS. Πέθαινε, έλιωνε το κοριτσάκι, και ο λόγος ήταν γιατί ο βλαμμένος ο σύντροφος της την κεράτωσε, ήταν άπιστος μαζί της, και δεν πήρε προφυλάξεις. Δεν φταίει αυτή η κοπέλα ρε. Θέλεις να κάνεις αυτό που κάνεις; Κάν’το. Πάρε τουλάχιστον μια προφύλαξη. Αυτό για εμένα είναι το χειρότερο μέρος της απιστίας.

Το άλλο το ηθικό, θα ξεπεραστεί. Αυτό όμως, γι’ αυτή την κοπέλα, ήταν τελειωτικό. Δεν ξέρω αν είσαι άπιστος ή αν ο σύντροφος σου μπορεί να είναι άπιστος μαζί σου, αλλά πραγματικά μια θερμή συμβουλή προτού συνεχίσω: Αν είναι να κάνεις κάτι, πάρε προφυλάξεις. Δεν σου φταίει σε τίποτα ο άλλος. Σεβασμός!

Πώς φτάνει κάποιος στο σημείο να απιστήσει;

Το να φτάσει ένας άνθρωπος να απιστήσει και να έχει μια εξωσυζυγική σχέση ή μια εξωσυζυγική ξεπέτα, είναι ένα προϊόν που χτίζεται σε βάθος χρόνου. Εντάξει, υπάρχουν και κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που οι άνθρωποι το έχουν στο «DNA» τους. Που ξεκινάνε και είτε είναι ερωτευμένοι, είτε δεν είναι ερωτευμένοι, θέλουν να έχουν 5-10 παράλληλες σχέσεις. Αυτό είναι κάτι άλλο όμως.

Μιλάω λοιπόν για την απιστία που αφορά τους ανθρώπους που μπαίνουν σε μία σχέση και ενώ θεωρητικά όλα είναι καλά κάποια στιγμή φτάνει ο ένας από τους δύο να είναι άπιστος.

Θέλω να σε ρωτήσω όμως, πιστεύεις ότι έφτασε να απιστήσει ο ένας στον άλλον ξαφνικά; Ή συμφωνείς κι εσύ μαζί μου ότι αυτό χτίστηκε, αλλά λόγω έλλειψης επίγνωσης δεν έδωσε την κατάλληλη σημασία;

 Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία μέρα που ήρθε ένας άνθρωπος και μου είπε «Η κοπέλα μου πηγαίνει με άλλον. Τώρα μου είπε ότι πρέπει να χωρίσουμε». Τον ρωτάω λοιπόν «Έγινε τώρα αυτό;». Με τα πολλά, κατάλαβε ότι είχε παραμελήσει την γυναίκα του πάρα πολλά χρόνια. Το έχτισε για να συμβεί. Δεν είναι για να εξετάσουμε το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Το ζήτημα είναι να εξετάσουμε τι μπορείς να κάνεις εσύ από εδώ και πέρα ώστε να μην σου συμβεί και εσένα αυτό. Αυτό είναι το ζήτημα. Να μην σου συμβεί.

Να μην σου συμβεί γιατί είναι πάρα πολύ όμορφο να έχεις μια ωραία σχέση. Γιατί πίστεψε με, το να βρεις έναν κατάλληλο σύντροφο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη Γη. Αλλά αν τον βρεις αξίζει να μην τον χάσεις. Και αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα γίνω δούλος, θύμα, θα τρέχω, θα γίνω σκυλάκι για να μην τον χάσω. Αλλά σημαίνει ότι θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είμαι δίπλα του.

 

vimata_epityxias

Ποιος είναι ο #1 λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία;

Το πρώτο πράγμα είναι το εξής: Ο πρώτος λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία είναι το βόλεμα. Μπαίνουν σε μια σχέση, εξασφαλίζουν το sex , εξασφαλίζουν την παρέα τους, εξασφαλίζουν το ταξίδι τους, εξασφαλίζουν και τα έξοδα της καθημερινότητας, να είναι μισά μισά, γιατί το ακούω πάρα πολύ αυτό και τρελαίνομαι.. Ζευγάρια να συμπεριφέρονται σαν να είναι συνεργάτες. Και αφού βολεύονται, ναι μεν αναπτύσσουν το συναίσθημα της ασφάλειας, αλλά καθώς περνάει ο καιρός αρχίζει και χάνεται το ενδιαφέρον τους. Κι όσο χάνεται το ενδιαφέρον αρχίζει και χάνεται και η σεξουαλική ορμή.

Όμως η σεξουαλικότητα μας και η σεξουαλική ορμή είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ θεμελιακό στους ανθρώπους και ειδικά στις σεξουαλικές μας σχέσεις. Έτσι λοιπόν τι γίνεται; Επειδή πάντα το καινούργιο παιχνίδι είναι πιο εύκολα πιο όμορφο, γιατί είναι καινούργιο, και το όμορφο για το μυαλό είναι το καινούργιο, δεν είναι το παλιό. Το παλιό είναι το βαρετό. Είναι η ασφάλεια. Άρα το παλιό δίνει ασφάλεια. Το καινούργιο δίνει ομορφιά.

Όταν λοιπόν εγώ στην σχέση μου βολεύομαι μέσα στην καθημερινότητα μου, τότε αυτός είναι ο #1 λόγος που θα βάλω τον εαυτό μου σε μια κατάσταση, κάποια στιγμή θα αρχίσει να παίζει το ματάκι μου και είναι θέμα χρόνου να κάνω κάτι. Ή να αρχίσει να παίζει το ματάκι του συντρόφου μου.

Ποιος είναι ο #2 λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία;

Το #2 πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχει έλλειψη ενσυναίσθησης. Δηλαδή οι άνθρωποι εστιάζουν πάρα πολύ στον εαυτό τους, δεν εστιάζουν τόσο στον άλλον. Εστιάζουν στο πώς θα περάσουν καλά, πώς θα ευχαριστηθούν αυτοί το sex, κλπ.                    Και το τονίζω το sex γιατί η σεξουαλική επαφή στην σχέση είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι κάτι πάρα πολύ θεμελιακό.

Υπάρχει ικανοποίηση στο κομμάτι της σεξουαλικότητας; Και όταν λέω ικανοποίηση είναι πάρα πολύ σημαντικό στο να δούμε αν και ο άλλος είναι ευχαριστημένος. Πώς είναι ευχαριστημένος ο άλλος; Στην καθημερινότητα κοιτάμε μόνο την πάρτη μας; Εμείς να είμαστε καλά;

Ο #2 λοιπόν λόγος της απιστίας είναι να μην δίνω σημασία στον άλλον, να εστιάζω στον εαυτό μου, και να μην μπαίνω καν στην διαδικασία να νιώσω τι συμβαίνει στον άλλον.

Ποιος είναι ο #3 λόγος που οδηγεί τους ανθρώπους στην απιστία;

Το #3 όμως για εμένα και το πιο σημαντικό απ’ όλα και είναι η βάση για μια σχέση πιστή είναι η έλλειψη πάθους. Οι σχέσεις δεν πάσχουν από έλλειψη αγάπης, πάσχουν από έλλειψη πάθους.

 Προσωπικά προτιμώ να μην έχω σχέση από το να μπω σε μία σχέση που δεν υπάρχει πάθος. Είναι μάταιο για εμένα.

Κάποιοι λένε «Μα το πάθος φεύγει μετά από μερικούς μήνες». Δεύτερο ψέμα.

Το πάθος δεν φεύγει ποτέ εάν εγώ δεν θέλω να φύγει.

Γιατί ούτε το πάθος έρχεται, ούτε το πάθος φεύγει.

Ούτε το πρόβλημα έρχεται, ούτε το πρόβλημα φεύγει.

Ούτε η ενσυναίσθηση έρχεται, ούτε η ενσυναίσθηση φεύγει.

Ούτε η απιστία έρχεται, ούτε η απιστία φεύγει.

Εγώ πάω και τα κάνω. Εγώ τα χτίζω αυτά.

 

[button_1 text=”Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου..
Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου &
Ζήσε Ευτυχισμένος!!” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”80″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#00BDD0″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.manolisischakis.gr/coaching-online-course-10-2/” new_window=”Y”/]

 

Τι χρειάζεται να κάνεις για να έχεις μια υπέροχη σχέση που δεν την αγγίζει η απιστία;

Πάμε λοιπόν να δούμε, γνωρίζοντας ποια είναι αυτά τα #3 πράγματα που πρέπει να εστιάσεις προκειμένου να έχεις μια σχέση όμορφη μια σχέση πάθους, μια σχέση αγάπης, και να αποφύγεις το κομμάτι της απιστίας.

Χρειάζεται να σηκωθείς από την πολυθρόνα, να αρχίσεις να εστιάζεις στον άλλον άνθρωπο και να δεις πώς να φέρεις το πάθος μέσα στην σχέση σου.

Τι χρειάζεσαι για να σηκωθείς από την πολυθρόνα; Εννοώ να σηκωθείς από το βόλεμα σου, να φύγεις. Αν θέλεις να έχεις μια ωραία σχέση. Αν θέλεις να μην σε κερατώσει ο σύντροφος σου. Αν θέλεις να μην είναι άπιστος ο σύντροφος σου μαζί σου. Τι χρειάζεται για να σηκωθείς και να το συνειδητοποιήσεις;

 Από εσένα εξαρτάται. Πως θα το χτίσεις. Τι θα κάνεις. Ούτε εσύ θα γίνεις άπιστος σε μία μέρα ούτε ο σύντροφος σου θα γίνει άπιστος σε μία μέρα. Άρα λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνεις; Αν για σένα αυτή η σχέση μετράει, χρειάζεται να βγεις από το βόλεμα σου, εστίασε στον άλλον, δες ποιες είναι οι ανάγκες του, τι θέλει, τι τον κάνει ευτυχισμένο, τι τον κάνει χαρούμενο, και δες πώς θα φέρεις το πάθος. Μην περιμένεις από τον άλλον.

Κι αν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται;

Τώρα έχω τις εξής ερωτήσεις: «Ναι Μάνο, εγώ όμως τα κάνω και εκείνος δεν ανταποκρίνεται». Κάνε τα όλα αυτά, ακριβώς όμως, και μετά έλα να μου πεις αν ανταποκρίνεται.

Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι είσαι εκπληκτικός και ο άλλος δεν ανταποκρίνεται τότε.. χώρισε. Πρέπει να απιστήσεις ή να απιστήσει;

Και δεν αναφέρομαι στις ελεύθερες σχέσεις στις οποίες το ζευγάρι έχει συμφωνήσει πως είναι ελεύθερος ο καθένας τους να είναι και με άλλους συντρόφους. Αυτό είναι άλλη κατηγορία. Είναι ξεκάθαροι μεταξύ τους.

Στις άλλες περιπτώσεις όμως, όταν μπαίνεις σε μία σχέση θέλεις να είσαι σε μία σχέση και να είσαι ξεκάθαρος και ντόμπρος. Ακόμα και γυναίκα να είσαι να είσαι ντόμπρα. Έχεις σχέση; Να είσαι πιστή. Κι αν είσαι άντρας να είσαι πιστός. Να μην είσαι ψεύτης.

Τώρα αν πιστεύεις πως εσύ είσαι ο τέλειος και για κάποιον λόγο δεν κολλάει το γυαλί, άστο. Χώρισε. Βρες άλλη σύντροφο. Μην οδηγήσεις όμως τον εαυτό σου στην κατάντια να είσαι άπιστος και ψεύτης. Όπως και η γυναίκα αντίστοιχα.

«Έγινε.. Τι κάνω τώρα;»

Τώρα ας έρθουμε στο άλλο κομμάτι: «Έγινε. Από εδώ και πέρα τι κάνω;» Αν για εσένα η σχέση αυτή είναι σημαντική και αν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το ξεπεράσεις και να το διαχειριστείς κάνε όλα αυτά που είπαμε:

  • Ξεβολέψου, ξεκόλλα από το να θεωρείς τον σύντροφο σου συνήθεια, καθημερινότητα. Κάθε φορά να το βλέπεις σαν να είναι η πρώτη μέρα.
  • Άρχισε να εστιάζεις στον σύντροφο σου, τι θέλει, τι χρειάζεται.
  • Σκέψου, γίνε δημιουργικός, πώς μπορείς να φέρεις το πάθος στην σχέση σου. Ξεκίνα από την σεξουαλική επαφή που είναι πάρα πολύ σημαντική και βάλτο στην καθημερινότητα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε 3-5 λεπτά να κάνουμε την διαφορά στην ζωή του άλλου ανθρώπου.

Είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! [ TN OUT ]

 

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η #1 Αλήθεια που Πρέπει να Γνωρίζεις!

Πώς να Διαβάζεις Πρακτικά τους Ανθρώπους

Πώς να αντιμετωπίσεις όσους σε πληγώνουν;

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ?

Ενσυναίσθηση και πώς επηρεάζει την επικοινωνία

 

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

[Παραπάνω βρήκες ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ]

 

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Διάλεξε Κατηγορια

[ TN IN ] Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί και να σε ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις τα …

Όσον αφορά την οικονομική ανεξαρτησία οι περισσότεροι άνθρωποι απλά τη φαντάζονται και το μόνο που κάνουν είναι να αγοράζουν κανένα λαχείο. Μια …

Προσφατα Άρθρα

ΣΚΟΝΑΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

#9 Steps Manolis