Μήπως είναι περισσότερο επικίνδυνο να είσαι ασφαλής;

Εάν το σκεφτούμε καλύτερα, πηγαίνοντας πίσω στην παιδική μας ηλικία, ζούμε με το σκεπτικό να είμαστε ασφαλείς.

Τώρα αν πάμε ακόμα πιο πίσω, ο εγκέφαλος μας είναι ένα όργανο, ένα λογισμικό, ένα πρόγραμμα αν θέλεις, το οποίο χρονολογείται γύρω στα 2.000.000 χρόνια και ο σκοπός του είναι να είμαστε ασφαλείς.

Ας μην το πάμε όμως τόσο πίσω, ας έρθουμε στο εδώ και τώρα.

Σε όλη μας τη ζωή λοιπόν, από τότε που μπαίνουμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, τι μαθαίνουμε; Μαθαίνουμε να ζούμε σε κουτάκια. Η κριτική σκέψη παύει να υπάρχει. Σου λένε “Θα κάνεις αυτό, για εκείνον, εκείνον κι εκείνον το λόγο αλλά δεν θα κάνεις εκείνο για το άλλο, για το άλλο, για το άλλο”. 


Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως αρχίζουμε να περιορίζουμε τον εαυτό μας, να τον βάζουμε μέσα σε κουτιά, είτε αυτό το κουτί μπορεί να είναι ένα σπίτι, μπορεί να είναι ένα κινητό είτε μπορεί να είναι ο τρόπος σκέψης, με αποτέλεσμα μη γνωρίζοντας πολλά πράγματα, μην έχοντας άλλες εμπειρίες αρχίζουμε να βιώνουμε τα πράγματα ως “επικίνδυνα” πάρα πολύ εύκολα.

Για παράδειγμα, αν δεν γυμνάζεσαι τότε μπορεί να φτάσεις σε ένα σημείο, να σηκώσεις ένα λίτρο νερό και να είναι βαρύ. Εάν όμως γυμνάζεσαι, ένα λίτρο νερό δεν είναι τίποτα να το σηκώσεις.

Αλληγορικά λοιπόν μιλώντας που θέλω να καταλήξω; Χτίζουμε ένα μοτίβο προκειμένου να μην πληγωθούμε συναισθηματικά, προκειμένου να μην μας απορρίψουν, προκειμένου να μην αποτύχουμε, προκειμένου να μην στενοχωρηθούμε, προκειμένου να μην φοβηθούμε, προκειμένου να μην θυμώσουμε, και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Να θυμώνουμε περισσότερο, να φοβόμαστε περισσότερο, να στενοχωριόμαστε περισσότερο, κ.ο.

Ανακάλυψε Τον Κώδικα του Μυαλού:
Πολλαπλασίασε τα επίπεδα χαράς και μεγιστοποίησε τα μετρήσιμα αποτελέσματά σου έως και 88% ώστε να μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής χωρίς άγχος, φόβο & απογοήτευση σε 90 ημέρες.


Ο λόγος που συμβαίνει είναι γιατί στο σύμπαν υπάρχει ένας νόμοςΕίναι ο νόμος της εξέλιξης. 

Όσο παραμένουμε στάσιμοι, σε οποιοδήποτε επίπεδο παραμένουμε στάσιμοι, τότε αρχίζει η φθορά μας. 

Έτσι λοιπόν θέλω να σκεφτείς το εξής: Όσο παραμένεις σε μια “ζώνη άνεσης”, είτε είναι να μιλήσεις σε μια γυναίκα ή έναν άντρα, είτε είναι να μιλήσεις σε έναν δικό σου άνθρωπο και να εκφράσεις αυτό που θέλεις, είτε να πας να διεκδικήσεις μια αύξηση, είτε να αλλάξεις μια δουλειά, είτε να ανοίξεις δικιά σου επιχείρηση, είτε να σταματήσεις μια επιχείρηση, είτε να βγεις από μια σχέση, είτε να μπεις σε μία σχέση, είτε να κάνεις κάτι που αγαπάς, είτε να σταματήσεις κάτι που δεν αγαπάς, και ότι μπορεί να είναι αυτό..


Εάν λοιπόν παραμένεις σε μια τέτοια κατάσταση, είσαι σίγουρος ότι είσαι σε μια ασφαλή περιοχή; Κοίταξε λίγο μπροστά.. Όσο παραμένεις εσύ στάσιμος συγκριτικά σε μια ζωή που τρέχει με ιλιγγιώδης ρυθμούς πόσο ασφαλής είσαι; Πόσο ασφαλής θα ήσουν αν ήσουν μέσα σε ένα αμάξι στάσιμος, κι αυτό ήταν σε κίνηση; Θα έπεφτες πίσω.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν εξελίσσονται, μένουν στα ίδια πράγματα, στην ίδια σχέση ή χωρίς σχέση. Στην ίδια δουλειά ή χωρίς δουλειά. Στην ίδια κατάθλιψη ή κατάσταση απλά γιατί το έχουν συνηθίσει. Γιατί ο εγκέφαλος τι κάνει; Τείνει στο  ίδιο, το γνώριμο, να το θεωρεί κάτι που είναι ασφαλές.

Αλλά εγώ θέλω να σε ρωτήσω το εξής: Έστω λοιπόν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τα έχει όλα έτοιμα από την παιδική του ηλικία. Και υπάρχει και άλλος ένας άνθρωπος που διεκδικεί τη ζωή του από πολύ μικρή ηλικία γιατί δεν είχε την τύχη να του τα δώσουν. Και μεγαλώνουν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Στα 30,40,50 αν βρεθούν και οι δύο μπροστά σε ένα απρόοπτο, ποιος από τους δύο μπορεί να το διαχειριστεί και να επιβιώσει; Να διαχειριστεί την κατάσταση και να επιβιώσει.. Αυτός που τα είχε όλα έτοιμα και ποτέ δεν έκανε τίποτα; Που ήταν πάντα στην ζώνη άνεσης του; Ή αυτός που ήταν έξω από την ζώνη άνεσης του γιατί αναγκάστηκε να το κάνει;


Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως αν έχεις την ευλογία όλα στη ζωή σου να είναι καλά, ή αν έχεις πέσει σε μια παγίδα που η ζωή σου είναι πάρα πολύ δύσκολη, γιατί δεν έχεις κάνει το κάτι παραπάνω, που θα έπρεπε να κάνεις για να γυμνάσεις τον εαυτό σου, τότε βγες έξω από την ζώνη άνεσης σου ,γιατί όσο παραμένεις σε μια λίμνη να θυμάσαι ότι βαλτώνεις, αναπτύσσονται μικρόβια και μπορεί να πεθάνεις. Μόνο το κινούμενο νερό είναι υγιές νερό και μπορείς να πιεις. Τόσο απλά.

Βγες έξω από την ζώνη άνεσης σου, όσο και αν είναι παράξενο και περίεργο για το σώμα σου, και τον εγκέφαλο σου αυτή την στιγμή, αλλά πίστεψε με σε 6 μήνες από τώρα η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Ούτε σε προσωπικό, ούτε σε συναισθηματικό, ούτε σε οικονομικό επίπεδο. Τόσο απλά.

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου.

Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο  έχει αξία για σένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Ποιοι είναι οι #4 τρόποι για να αυξήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου nlp μανωλης ισχακης holistic result coaching

Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο &
το όνειρό σου πραγματικότητα !

www.manolisischakis.gr

Το παραπάνω άρθρο υπάρχει και σε μορφή video από τον Μανώλη στο Youtube. Όλα τα videos που διαθέτει ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί, όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας, που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές υψηλής απόδοσης, είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ

 

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

beach

Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο &
το όνειρό σου πραγματικότητα !

www.manolisischakis.gr

Σταμάτα να σκέφτεσαι
ποιος παίρνει τον έπαινο!
Είναι επληκτικό αυτό που μπορείς
να πετύχεις εαν σταματήσει να
σε ενδιαφέρει!

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!