Διώξε την αμφιβολία από τη ζωή σου

Διώξε την αμφιβολία από τη ζωή σου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

[video_player type=”youtube” youtube_remove_logo=”Y” style=”1″ dimensions=”560×315″ width=”560″ height=”315″ align=”center” margin_top=”0″ margin_bottom=”20″ ipad_color=”black”]aHR0cHM6Ly95b3V0dS5iZS8tTXZtOHZ5UVk2aw==[/video_player]

[button_1 text=”%CE%95%CE%AC%CE%BD%20%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%20.mp3%20%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%20%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BA%20%CE%B5%CE%B4%CF%8E” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#188691″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://soundcloud.com/manolis-ischakis/ypmutt85cydn” new_window=”Y”/]

[divider style=”8″]

Διώξε την αμφιβολία από τη ζωή σου

Μπορεί να μην σε ξέρω, μπορεί και να σε ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να ξέρεις πως αυτό που θέλεις, αυτό που πας να ξεκινήσεις να πετύχεις είναι σίγουρο ότι θα το πετύχεις. Ο #1 εχθρός των πάντων είναι η αμφιβολία. Οι άνθρωποι ξεκινάμε την μέρα μας, ίσως και στον ύπνο μας και αμφιβάλουμε για τα πάντα. Ποια όμως πάντα; Τα πάντα που θέλουμε.

Ξέρεις λοιπόν ποιο είναι το παράδοξο της υπόθεσης; Ότι είμαστε απόλυτα σίγουροι για ότι κακό μπορεί να συμβεί αλλά έχουμε πάρα πολλές αμφιβολίες για ότι καλό μπορεί να συμβεί.

Έχω πάρα πολλούς ανθρώπους που μετά την πρώτη-δεύτερη συνεδρία αλλάζουν πράγματα που προσπαθούσαν χρόνια να πετύχουν και το πρώτο πράγμα το οποίο λένε ξέρεις τι είναι; “Θα κρατήσει για πάντα;” Στην ουσία τι κάνουν; Αμφιβάλουν γι’ αυτό που έχουν πετύχει.

Τώρα έχω αλλάξει;”

Άλλη ερώτηση που ακούω συχνά: “Τώρα έχω αλλάξει;”. Και το νιώθουν. Το βλέπεις στην φυσιολογία τους, το ξέρουν οι ίδιοι, το βιώνουν οι ίδιοι.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ πριν πάρα πολύ καιρό, είχε έρθει μία πολύ μεγάλη γυναίκα, ήταν 70 plus. Είχε έρθει για να κόψει το κάπνισμα. Σε μία συνεδρία λοιπόν, τελειώνουμε και μου λέει “Δεν μπορώ, σιχαίνομαι το κάπνισμα”. “Πολύ ωραία” της λέω. Φεύγει λοιπόν, παίρνει την επόμενη μέρα τηλέφωνο και μου λέει “Βρε παιδάκι μου τι μου έκανες; Βάζω το τσιγάρο στο στόμα και δεν μπορώ.”. “Ωραία” της λέω “και ποιο είναι το πρόβλημα; Άστο το τσιγάρο. Δεν πειράζει. Αφού γι’ αυτό ήρθες.”.. “Εντάξει, εντάξει παιδάκι μου” μου λέει.

Με παίρνει πάλι την επόμενη μέρα και μου λέει “Βρε παιδάκι μου πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Κάθομαι εκεί στον καναπέ και πίνω το κρασάκι μου και δεν μπορώ να καπνίσω. Μα είναι δυνατόν;” Να μην στα πολυλογώ μετά από 5-6 φορές, με παίρνει πάλι και μου λέει “Μα θα τρελαθώ.. Έχω πάει στην ταράτσα, σε αυτό το αγαπημένο μου μέρος, μετά από τόσα χρόνια κάπνισμα και τώρα δεν μπορώ να καπνίσω; Είναι δυνατόν; Αμφιβάλλω ότι το έχω καταφέρει να κόψω το κάπνισμα τόσο γρήγορα. Δεν γίνεται..”. Περνάνε 21 μέρες και με ξαναπαίρνει και μου λέει “Εντάξει, τα κατάφερα”. Της λέω “Τι γιαγιά;”.. “Κάπνισα”

Στην ουσία τι έκανε; Αμφέβαλε γι’ αυτό το οποίο είχε καταφέρει. Η αμφιβολία λοιπόν είναι εχθρός.

Είναι εχθρός για όταν ξεκινάς κάτι..

Είναι εχθρός όταν είσαι στην διαδικασία για να πετύχεις κάτι..

Είναι εχθρός ακόμα και όταν έχεις τελειώσει και έχεις καταφέρει αυτό το κάτι..

[button_1 text=”%CE%98%CE%AD%CE%BB%CF%89%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CF%89%20%CF%84%CE%BF%CE%BD%20%CE%9A%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%9C%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%20%CE%BC%CE%BF%CF%85″ text_size=”21″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”Y” subtext=”%CE%94%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD%20%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7″ subtext_size=”19″ subtext_color=”#ffffff” subtext_letter_spacing=”0″ text_shadow_panel=”N” styling_width=”100″ styling_height=”21″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#2A8BF2″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.manolisischakis.gr/vimata-epityxias-nlp-4/” new_window=”Y”/]

Σταμάτα να εστιάζεις στην αμφιβολία

Πολύ λίγοι άνθρωποι θα φτάσουν στην επιτυχία όταν αμφιβάλουν. Γιατί; Γιατί αν σου πω να μην σκεφτείς ένα κατακόκκινο, υπέροχο, μυρωδάτο όμορφο τριαντάφυλλο τι θα σκεφτείς; Τριαντάφυλλο θα σκεφτείς. Κι αυτό γιατί;  Γιατί εκεί εστίασες το μυαλό σου

Άρα λοιπόν όταν εστιάζεις στην αμφιβολία τι θα πάρεις στην ζωή σου; Την αμφιβολία. Και το ωραίο της υπόθεσης ποιο είναι; “Το ήξερα εγώ από πριν, καλά αμφέβαλα”. Και δικαιώνουμε τον εαυτό μας κιόλας. Γιατί; Για κάτι το οποίο δημιουργούσαμε υποσυνείδητα. Άρα λοιπόν μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να έχει αμφιβολία γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που κάνεις, γι’ αυτό που θέλεις..

Αμφιβάλλεις εσύ ή αμφιβάλλουν οι άλλοι;

Μιλούσα τις προάλλες με μια κοπέλα που ζει χρόνια στην Αγγλία και μου λέει “Εγώ ξέρω τι θέλω. Θέλω αυτό. Και όλοι οι άλλοι άνθρωποι γύρω μου μου λένε να κάνω κάτι άλλο γιατί αυτό δεν είναι για εμένα.” Και αμφιβάλει γι’ αυτό που θέλει γιατί της το λένε οι άλλοι. Δεν ξέρω αν μπορείς να το διανοηθείς. Για εμένα είναι τρελό αυτό. Και ξέρεις γιατί είναι τρελό; Έβλεπα μια υπέροχη κοπέλα η οποία έχει πάρα πολλά ταλέντα, πάρα πολλές δεξιότητες, και έβλεπες μέσα της μια βαθιά θλίψη.

Και λες γιατί; Γιατί αυτή η κοπέλα έχει κάνει πραγματικότητα δική της την αμφιβολία των άλλων; Οι άλλοι φοβούνται να κάνουν τα πράγματα που θέλουν. Οι άλλοι δεν θέλουν να κάνουν αυτά που αυτή η κοπέλα θέλει. Και υιοθετώντας την γνώμη των άλλων ανθρώπων αμφιβάλει αυτή γι’ αυτό που θέλει. Και τι κάνει; Μπαίνει σε μία κατάσταση επειδή αμφιβάλει. Για τι όμως αμφιβάλει; Για τον ίδιο της τον εαυτό. Πάρα πολλές φορές θα ακούσουμε ανθρώπους να λένε “Αυτός πιστεύει σε εμένα”, “Αυτός δεν πιστεύει σε εμένα”, κλπ

Ένας άλλος άνθρωπος από την Γερμανία μου λέει “Δεν πιστεύουν οι άλλοι σε εμένα”. Ωραία.. Και; Είναι δικιά μας υποχρέωση να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Είσαι “άσφαλτος” ή “χώμα”;

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το τι λένε οι άλλοι άνθρωποι. Γιατί; Γιατί αν πετάξω έναν σπόρο στην άσφαλτο δεν θα φυτρώσει. Εάν όμως τον πετάξω στο χώμα και τον ποτίσω κιόλας το πιο πιθανό είναι να φυτρώσει.

Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Ότι αυτό που λένε οι άλλοι στην ουσία είναι σαν να πετάνε έναν σπόρο. Εσύ λοιπόν σε αυτόν τον σπόρο τι γίνεσαι; Άσφαλτος ή χώμα; Και μετά με την σκέψη σου και την καθημερινότητα σου, τον τρέφεις, τον ποτίζεις, του βάζεις και μπόλικο λίπασμα και το κάνεις ολόκληρο δάσος. Και είναι το δάσος της αμφιβολίας που σου απαγορεύει να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Αν είσαι απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που θέλεις, γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που κάνεις στην ζωή σου πίστεψε με η αμφιβολία δεν θα έχει θέση.

Σκέψου λοιπόν το εξής: Αν συνεχίσεις να αμφιβάλλεις τι κόστος θα έχει αυτό για την ζωή σου;

Για τα συναισθήματα σου..

Για τα οικονομικά σου..

Για την σχέση σου..

Για όλο σου το είναι, για όλη σου την ζωή.

Και θέλω να σκεφτείς κάτι ακόμη: Αυτή η αμφιβολία είναι πραγματικά δική σου; Και θα μου πεις είναι οι σκέψεις σου, ok. Αλλά είναι δικές σου οι σκέψεις; Η’ απλώς ακούς ακούς ακούς τους λάθος ανθρώπους και αυτές οι σκέψεις κάνουν την δική σου πραγματικότητα και την δική σου ζωή δύσκολη;

Αφού λοιπόν πρώτα αποκτήσεις αυτόν τον βαθμό της κατανόησης, γιατί για να αλλάξεις κάτι οριστικά και όχι προσωρινά πρέπει να το κατανοήσεις, τότε θα μπορείς να ξεχωρίσεις αν είναι δική σου η αμφιβολία ή αν είναι της κοινωνίας, της οικογένειας, των φίλων..

Άλλαξε κοινό

Ένας υπέροχος φίλος μου από την Τυνησία μου είπε κάποια στιγμή: “Να σου πω κάτι Μάνο, όταν εγώ τους μιλούσα γι’ αυτά τα υπέροχα πράγματα εκεί με κοιτούσαν χωρίς να με καταλαβαίνουν και κατάλαβα ένα πράγμα. Ότι όταν την μουσική που σου αρέσει να παίζεις δεν μπορεί να την ακούσει το κοινό για οποιονδήποτε λόγο τότε αλλάζεις κοινό.”

Σε ποιους ανθρώπους λοιπόν προσπαθείς να παίξεις την μουσική των ονείρων σου, των θέλω σου, των επιθυμιών σου;

vimata_epityxias

Τα #3 πράγματα για να αντιμετωπίσεις την αμφιβολία

Κατανοώντας αυτό πάμε να προχωρήσουμε σε #3 απλά πράγματα που αν κάνεις θα αρχίσεις να δουλεύεις το κομμάτι της αμφιβολίας και την αμφιβολία να την κάνεις πίστη, να την κάνεις δύναμη, και να την κάνεις μια εξαιρετική ζωή.

#1 – Κάνε ερωτήσεις στον εαυτό σου

Το #1 λοιπόν που χρειάζεται να κάνεις είναι πολλές ερωτήσεις στον εαυτό σου. Θέλω να θυμάσαι πως όσο πιο πολύ ρωτάμε τον εαυτό μας τόσο πιο πολύ αμφιβάλουμε. Δηλαδή αν έχεις μια συγκεκριμένη πεποίθηση για κάτι κι εγώ αρχίσω να σε βομβαρδίζω με ερωτήσεις πχ “Είσαι σίγουρος γι’ αυτό;”, “Θυμάσαι τι έπαθε ο τάδε που το έκανε;”, “Είσαι σίγουρος πως αυτή είναι η κατάλληλη στρατηγική για να πετύχεις;”, “Εσύ γιατί πιστεύεις ότι θα πετύχεις όταν πολλοί άλλοι αποτυγχάνουν;”..

Αν λοιπόν εγώ σε έχω για μισή ώρα και σε αμφισβητώ, σκορπώ την αμφιβολία και τι δημιουργώ; Είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα αρχίσεις να αμφιβάλλεις. Και τι είναι αυτό που σου λέω τώρα; Πάμε να το γυρίσουμε. Γιατί πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Πρέπει να δουλεύουμε απλά. Αυτό λοιπόν που σου προτείνω είναι να κάνεις το εξής: Άρχισε να αμφιβάλλεις για την αμφιβολία σου. Άρχισε να βομβαρδίζεις με ερωτήσεις την ίδια την αμφιβολία. Τις σκέψεις που σε κάνουν να αμφιβάλλεις. Τα επιχειρήματα στην αμφιβολία σου άρχισε να τα ρωτάς. Και άρχισε να δημιουργείς μια τέτοια ποιότητα εσωτερικής συζήτησης με τον εαυτό σου.

#2 – Χτίσε την αυτοπεποίθηση σου

Το #2 πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις πολλά μικρά βήματα για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου, την δύναμη σου, την πίστη σου, και να αφήσεις πίσω την αμφιβολία. Τώρα ποια είναι αυτά τα βήματα; Ανάλογα με το τι θέλεις.

Θέλεις για παράδειγμα να κάνεις μία σχέση; Ποιο είναι το πρώτο βήμα; Το πρώτο βήμα δεν είναι να πας έξω στον δρόμο και να αρχίσεις να μιλάς σε αγνώστους. Το καταλαβαίνω. Το πρώτο βήμα τι είναι; Είναι να αρχίσεις να μιλάς λίγο περισσότερο, να αναλαμβάνεις λίγο πιο ενεργό ρόλο σε μια συζήτηση με τους ανθρώπους. Και όταν κάνεις αυτό το βήμα πήγαινε στο παρακάτω, στο παρακάτω, στο παρακάτω. Άρα λοιπόν χτίζεις τα πάντα με τρόπο.

Θέλεις για παράδειγμα να βελτιώσεις την διατροφή σου και αμφιβάλλεις ότι μπορείς να διατηρήσεις την διατροφή σου με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ok, κανένα πρόβλημα. Κάνε μικρά μικρά βήματα. Τα μικρά βήματα μπορείς να τα κάνεις πολύ πιο εύκολα.

Το ίδιο και με την επιχείρηση. Μπορεί να θέλεις να κάνεις μια επιχείρηση ή να αλλάξεις καριέρα ή να θέλεις να πάρεις προαγωγή. Τι χρειάζεται να κάνεις; Χτίσε το σταδιακά. Αφού πρώτα αρχίσεις να αμφιβάλλεις για την αμφιβολία σου, ξεκίνησε να κάνεις μικρά βήματα, στρατηγικά βήματα που θα σου χτίζουν την πίστη και την δύναμη. Δηλαδή τι κάνουμε; Αφαιρούμε αμφιβολία, προσθέτουμε δύναμη-πίστη. Η αναλογία είναι πολλαπλάσια εάν το καταλάβεις.

[button_1 text=”Επαναπρογραμμάτισε Το Μυαλό Σου..
Ενεργοποίησε Τη Ζωή Σου &
Ζήσε Ευτυχισμένος!!” text_size=”20″ text_color=”#FDF7EA” text_letter_spacing=”0″ subtext_panel=”N” text_shadow_panel=”N” styling_width=”80″ styling_height=”15″ styling_border_size=”1″ styling_border_radius=”0″ styling_border_opacity=”100″ styling_gradient_start_color=”#00BDD0″ drop_shadow_panel=”N” inset_shadow_panel=”N” align=”center” href=”https://www.manolisischakis.gr/coaching-online-course-10-2/” new_window=”Y”/]

#3 – Άρχισε να σου μιλάς όμορφα

Και το #3 κομμάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι να αρχίσεις να σου μιλάς όμορφα. Γιατί ξέρεις τι γίνεται; Αν το παρατηρήσεις, μέσα μας οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μία φωνή που λέει συνέχεια “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Είμαι άχρηστος”, “Αποκλείεται”, “Απέτυχα τότε..”, “Ότι κι αν κάνω δεν δουλεύει”.. Και βομβαρδίζουμε τον εαυτό μας.

Άρχισε να σου μιλάς όμορφα. Να σου μιλάς όπως θα ήθελες οι άλλοι άνθρωποι να σου μιλάνε. Άρχισε να μιλάς στον εαυτό σου πιο ζεστά, πιο γλυκά, πιο ποιοτικά. Άρχισε να μιλάς στον εαυτό σου σαν τον μοναδικό άνθρωπο στον κόσμο γιατί αν το σκεφτείς είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη Γη που ήσουν, είσαι και θα είσαι για πάντα. Όλοι οι άλλοι θα έρθουν και θα φύγουν από εσένα. Οφείλεις να σε σέβεσαι και να σε αγαπάς.

Ανακεφαλαιώνοντας

Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι αυτό που χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να διώξεις την αμφιβολία σου και να χτίσεις την πίστη σου, την δύναμη για την ζωή που θέλεις και ονειρεύεσαι.

Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσεις αν αυτή η αμφιβολία πραγματικά είναι δική σου ή απλά χωρίς να το καταλάβεις κάποια στιγμή την υιοθέτησες γιατί δεν το φίλτραρες με έναν τρόπο μη λειτουργικό τότε για εσένα. Υπολόγισε το. Δες τι κόστος είναι; Αμέσως μετά αυτό που θέλω να κάνεις είναι να αρχίσεις να αμφιβάλλεις την αμφιβολία σου κάνοντας ερωτήσεις. Βομβάρδισε την, πέθανε την, διέγραψε την τώρα με ερωτήσεις.

Το δεύτερο βήμα είναι να κάνεις μικρά βήματα που θα σου χτίσουν την δύναμη και την αυτοπεποίθηση.

Και το τρίτο και τελευταίο βήμα είναι να αρχίσεις να σου μιλάς όμορφα.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος.

Συμπληρωματικά άρθρα:

Η #1 Αλήθεια που Πρέπει να Γνωρίζεις!

Η ΕΥΤΥΧΙΑ είναι θέμα απόφασης! Μάθε ΠΩΣ?

Τι φοβάσαι πιο πολύ, την αποτυχία ή την.. Επιτυχία;

Συνειδητότητα: O #1 παράγοντας που καθορίζει την ζωή σου

Πώς μπορεί η ομάδα σου να οδηγηθεί δυναμικά στην επιτυχία

[Ακολούθησε τον Μανώλη στο Instagram για να βάλεις τόνους έμπνευσης στη ζωή σου]

[Παραπάνω βρήκες ολόκληρο το σενάριο από το video του Μανώλη Ισχάκη. Παρακαλώ να σημειώσεις ότι αυτό  το επεισόδιο, όπως όλα τα videos που διαθέτει σε αυτό το blog ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι  δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές  υψηλής απόδοσης είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ]

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις