Ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της ζωής σου και θα αγγίξεις την επιτυχία

Είσαι από τους ανθρώπους που παίρνει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη ζωή του, ή ρίχνεις την ευθύνη κατηγορώντας άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις, την οικονομική κρίση, τη μοίρα κλπ;

Μπορεί να πράγματα κάποιες φορές να μην γίνονται όπως τα έχετε σχεδιάσει. Ένα όμως είναι σίγουρο: Δεν πρέπει να πέσεις στην παραπάνω παγίδα, να μεταθέσεις την ευθύνη της ζωής σου σε άλλους ανθρώπους και καταστάσεις.

Γιατί όμως πέφτουμε, όλοι μας, πολλές φορές σε αυτή την παγίδα; Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πιο εύκολο να κατηγορήσουμε κάποιον ή κάτι άλλο, για αυτό που μας συμβαίνει από το να πάρουμε την ευθύνη και να αναλάβουμε δράση, για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας.

Σίγουρα η αυτοβελτίωση δεν είναι εύκολη. Απαιτεί πολύ χρόνο και πρέπει να δείξεις αφοσίωση και δέσμευση στον στόχο σου αυτό για να τον πετύχεις. Όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ευκολότερη και ταχύτερη όταν συνειδητά πάρεις την ευθύνη, και κάνεις κάτι γι’ αυτό! Κάτι για να αλλάξεις, τόσο τον εαυτό σου όσο και τη ζωή σου! Και τότε η επιτυχία θα έρθει!


Ίσως να σου ακούγεται σκληρό ή βαρύγδουπο αλλά είναι αληθές. Αν το σκεφτείς καλύτερα, θα μπορέσεις να διαπιστώσεις αυτές τις αρνητικές σκέψεις, που τρυπώνουν κατά  καιρούς στο μυαλό σου και τον αντίκτυπο που αυτές έχουν.

Αν για παράδειγμα υπάρχει κάποιος άνθρωπος στο εργασιακό σου περιβάλλον, που δεν σου είναι και πολύ συμπαθής.. Τι κάνεις; Δημιουργείς αρνητικές σκέψεις για εκείνον, και κάθε φορά που τον βλέπεις ενεργοποιούνται αυτές οι σκέψεις.. Ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται. Το αποτέλεσμα στην συνεργασία; Πάντα αρνητικό. Γιατί; Γιατί αυτό περιμένεις κάθε φορά, την επιβεβαίωση των σκέψεων και των πεποιθήσεων σου. Περιμένεις από αυτόν το χειρότερο και συνήθως παίρνεις αυτό που περιμένεις. Αποτέλεσμα; Αρνητικό. Επιτυχία συνεργασίας; Καμία.. Για την ακρίβεια αν δεν σπάσεις αυτό το μοτίβο, δεν μπορείς να προχωρήσεις και να εξελίξεις αυτήν την συνεργασία, και να εξελιχθείς κι εσύ ο ίδιος.

Παρατήρησε τον “αντιπαθή” συνεργάτη σου.. Πώς αλληλεπιδρά και συνεργάζεται με κάποιον άλλο στον εργασιακό σας χώρο; Ίσως να εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικό είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Σου θυμίζω ότι αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα. Μπορεί να αντιπαθείς κάποιον στον εργασιακό σου χώρο δίκαια και να υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην συνεργασία σας.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι αρνητικές σκέψεις, σε οδηγούν να βλέπεις τα πράγματα και τους ανθρώπους με αρνητικό πρίσμα και δεν σε βοηθάνε να εξελίξεις τη ζωή σου, την καριέρα σου, τις συνεργασίες σου κλπ, ώστε να φτάσεις στην επιτυχία. Σίγουρα είναι μια αλλαγή που δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη και χρειάζεται δουλειά. Όταν όμως δεις τα πρώτα αποτελέσματα της ζωής σου να αλλάζουν, θα είσαι περισσότερο πρόθυμος να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου, και αν είναι αρνητικές να βρεις έναν τρόπο να  τις μετατρέπεις σε θετικές.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Όλοι έχουμε κάποιους στόχους, κάποια όνειρα, ελπίδες.
. Όμως τι συμβαίνει όταν τίποτα από όλα όσα ονειρευόμαστε δεν έρχεται στη ζωή μας. Τότε απογοητευόμαστε από τη ζωή. Γιατί δεν μας έδωσε όλα αυτά που θέλουμε;

Υπάρχει κάτι που όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Η ζωή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Για να γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά που θέλεις και ζητάς, χρειάζεται να δώσεις ενέργεια.. Για την ακρίβεια να ενεργήσεις, να κάνεις κάτι για όλα αυτά που θέλεις.

Η θετική σκέψη και η οπτικοποίηση ενός καλού αποτελέσματος είναι το πρώτο βήμα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Για να αγγίξεις την επιτυχία απαιτείται κάποια ενέργεια από εσένα. ΔράσηΧωρίς δράση το να ονειρευόμαστε απλά τους στόχους μας καταλήγει να είναι αντιπαραγωγικό.

Ξεκίνα και κάνε μικρές ενέργειες προς τους στόχους σου. Αυτό θα ενισχύσει τα κίνητρα και την ορμή σου και θα σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγαλύτερων προκλήσεων. Σίγουρα δεν θα έχεις επιτυχία σε κάθε ενέργεια και δεν θα παίρνεις πάντα αυτό που θέλεις, αλλά αν κρατήσεις την θετική στάση και δεν παραιτείσαι, στο τέλος θα φτάσεις εκεί που επιθυμείς και η επιτυχία θα είναι στα χέρια σου.

Η ζωή δεν μας χρωστάει τίποτα. Είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότηταΜπες σε δράση, βγάλε τις αρνητικές σκέψεις που σε κρατάνε πίσω και φτάσε την επιτυχία!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Η νοοτροπία αυτοπραγμάτωσης που έχουν οι επιτυχημένοι

Οι #10 Συμβουλές παραγωγικότητας εξαιρετικά πολυάσχολων ανθρώπων

Επίγνωση – Αντίληψη – Επικοινωνία

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!