Κινήσεις Mατ Kατά του Άγχους! Ο #1 Τρόπος για να το Αντιμετωπίσεις

Το άγχος είναι μια υποσυνείδητη καθοδήγηση, που μας βοηθάει είτε να είμαστε είτε ασφαλείς, είτε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τη ζωή μας.

Ας το σκεφτούμε λίγο παραπάνω αυτό:

Θέλω να θυμηθείς μία οποιαδήποτε φορά που ένιωσες άγχος..

Τι συνέβαινε στη ζωή σου; Πότε νιώθεις άγχος στη ζωή σου;

Εάν το παρατηρήσεις και γυρίσεις πίσω την ταινία της μνήμης σου, θα δεις ότι το άγχος το βιώνεις είτε όταν κινδυνεύεις, είτε όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και φοβάσαι ότι μπορεί να μην το έχεις,   είτε όταν φοβάσαι ότι μπορεί να αποτύχεις.

Στην ουσία λοιπόν τι γίνεται; Ο ασυνείδητος νους σε πιέζει με κάποιον τρόπο, να εστιάσεις σε αυτό που θέλεις για να μπορείς να το πάρεις.

Παρατήρησε λοιπόν πώς συμπεριφέρεσαι όταν έχεις άγχος. Αυτό που γίνεται είναι το εξής: Αγχώνεσαι τόσο πολύ με κάτι, σκέφτεσαι πως πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, πρέπει να προλάβεις, και τι κάνεις; Είσαι εκεί σε αυτό που θέλεις να πετύχεις. Είναι λειτουργικό; Μπορεί ναι, μπορεί όχι.

Που «χάνουμε την μπάλα» με το άγχος;

Πάμε να δούμε λίγο, που «χάνουμε την μπάλα», και τι είναι αυτό που αν κάνεις όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να διαχειριστείς ή να απελευθερώσεις το άγχος ,αλλά μπορεί να μην χρειάζεται καν να έχεις άγχος. Γιατί; Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.

Θέλω να θυμάσαι το εξής:

Όταν το «θηρίο» είναι μεγάλο είναι δύσκολο να το σκοτώσεις. Όταν το θηρίο όμως είναι πάρα πολύ μακριά και δεν έχει πλησιάσει είναι πολύ εύκολο να εξαφανιστείς.

Να θυμάσαι επίσης ότι το άγχος, όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό. Αν κάτι είναι καλό ή κακό στη ζωή, καθορίζεται από το πώς εμείς θα το διαχειριστούμε.

Το παράδειγμα με το μαχαίρι


Πες ότι έχεις ένα μαχαίρι.

Με το μαχαίρι μπορείς να αλείψεις το βούτυρο στο ψωμί σου, μπορείς να αλείψεις την μαρμελάδα σου, την μερέντα σου, να κόψεις το κρέας σου, τα λαχανικά σου, το ψωμί σου.. Στην Ελλάδα κάποιοι «μάστορες» μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα μαχαίρι για να ξεβιδώσουν κάποια βίδα ή για να την βιδώσουν.. Μπορείς να κόψεις ένα χαρτί, να κόψεις μια κορδέλα.. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλά πράγματα και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Την ίδια στιγμή, όμως, με το μαχαίρι, μπορείς να βλάψεις έναν άνθρωπο, ακόμα και να του στερήσεις τη ζωή.

Σε ρωτώ λοιπόν, το μαχαίρι είναι καλό ή κακό;

 

Το παράδειγμα με το αμάξι


Με το αμάξι μπορείς να μεταφερθείς από το ένα σημείο στο άλλο, μπορείς να πας βόλτα, μπορείς να πας ένα ταξίδι, μπορείς να βοηθήσεις έναν άνθρωπο, μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική και να πας όπου επιθυμείς, στην θάλασσα, στο βουνό, οπουδήποτε.
. Κάποιοι άνθρωποι κάθονται μέσα στο αμάξι τους γιατί τους αρέσει.. Μπορείς να πάρεις τον σύντροφο σου και να περάσετε όμορφα βλέποντας ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.. Μπορείς να κάνεις πολύ ωραία πράγματα.

 Την ίδια στιγμή όμως αν το αμάξι το χρησιμοποιήσεις  με τον λάθος τρόπο μπορεί να στερήσεις τη ζωή τη δικιά σου ή και των άλλων ανθρώπων ή ακόμη μπορεί να μην στερήσεις τη ζωή κάποιου, αλλά να στερήσεις την δυνατότητα να μπορείς να ζήσεις όπως ζούσες προκαλώντας μια μόνιμη βλάβη στο σώμα σου.

Άρα το αμάξι είναι καλό ή κακό;

Το παράδειγμα της χαράς


Η χαρά είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα  ,το οποίο όλοι οι άνθρωποι θα θέλαμε στο τέλος της ημέρας να το βιώνουμε. Και αν το σκεφτείς είτε θέλεις λεφτά, είτε θέλεις αμάξια, είτε θέλεις ταξίδια, είτε θέλεις σύντροφο, είτε θέλεις ένα ωραίο  σώμα, είτε θέλεις την υγεία σου, όλα αυτά τα θέλεις επειδή θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφα, χαρούμενα.

Την ίδια στιγμή όμως η χαρά μπορεί να είναι και κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να σου καταστρέψει την σχέση με τους άλλους ανθρώπους.

Σκέψου για παράδειγμα έναν φίλο σου που μπορεί να μην είναι καθόλου καλά, είναι απογοητευμένος, είναι στενοχωρημένος, η σύντροφος του τον χώρισε, ο εργοδότης του τον απέλυσε, η τράπεζα του έστειλε την επιστολή με τα χρέη του, και είναι χάλια. Φαντάσου λοιπόν τον εαυτό σου να πας κοντά του ή να είσαι εσύ στην θέση του και να έρθει ο άλλος με ένα στυλ «Ε, φιλάρα τι κάνεις; Πάμε σήμερα το βράδυ στο μπαράκι να πιούμε ένα ποτάκι; Έχω ένα πάρτι.».

Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί; Το πιθανότερο είναι πως θα χαλάσει η σχέση σας. Γιατί; Γιατί δεν σε νιώθει κι εσύ δεν νιώθεις αυτόνΔεν μπορείς να συντονιστείς σε αυτό που ο άλλος νιώθει, και το ίδιο κι αυτός με εσένα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι η ευτυχία ή πως εσύ την χρησιμοποιείς;

Που θέλω να καταλήξω με αυτά τα παραδείγματα;

Τίποτα δεν είναι καλό ή κακό. Αυτό που καθορίζει κάτι αν είναι καλό ή κακό ,έχει να κάνει με την δική σου και την δική μου συνειδητότητα, επίγνωση, γνώση που στο τέλος της ημέρας θα χρησιμοποιήσουμε αυτά που είναι να χρησιμοποιήσουμε και πως.

 

Το άγχος είναι καλό ή κακό;


Εάν το άγχος σε βοηθάει να είσαι ασφαλής, 
εάν το άγχος σε βοηθάει να πετύχεις κάποιους στόχους, είναι καλό ή κακό; Και αν το άγχος κάνει αυτά για εσένα, ξέρεις ποια είναι η επόμενη ερώτηση που θέλω να σου κάνω; Για ποιον λόγο οι άνθρωποι πολεμάμε το άγχος;

Πολλοί άνθρωποι μου λένε, «Μάνο, προσπαθώ πάρα πολλά χρόνια να απελευθερωθώ από το άγχος, αλλά δεν μπορώ». Και έτσι προκύπτει μια  ερώτηση που έχω να σου κάνω, εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων: «Πρέπει να το απελευθερώσεις;» Αν δεν έχεις έναν άλλο τρόπο να είσαι ασφαλής πρέπει να διώξεις το άγχος;

Δηλαδή, φαντάσου όταν ένας άνθρωπος κάνει έναν φόνο και τον βάζεις φυλακή, αν δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι κακό να στερείς τη ζωή από τους άλλους ανθρώπους , πρέπει να τον αφήσεις έξω από την φυλακή; Τροφή για σκέψη. Μπορεί ότι σου λέω να είναι λάθος. Σκέψου τα. Αν όμως είναι σωστά και τα κατανοήσεις, όχι με το μυαλό, αλλά με την καρδιά σου, μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου για πάντα.

Ανακάλυψε Τον Κώδικα του Μυαλού

Πολλαπλασίασε τα επίπεδα χαράς και μεγιστοποίησε τα μετρήσιμα αποτελέσματά σου έως και 88% ώστε να μεταμορφώσεις την καθημερινότητά σου σε μια εξαιρετική εμπειρία ζωής χωρίς άγχος, φόβο & απογοήτευση σε 90 ημέρες.

#3 απλά πράγματα ώστε να σταματήσεις να βιώνεις άγχος


Πάμε λοιπόν ,να σου δώσω #3 απλά πράγματα που εάν τηρείς στην καθημερινότητα σου, δεν θα χρειαστεί να βιώνεις άγχος και να το απελευθερώσεις, γιατί δεν θα βιώνεις άγχος.

Και δεν είναι κάτι το οποίο θα το κάνεις σήμερα ή αύριο. Είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να χτίσεις. Αλλά αν το χτίσεις τόσο σύντομα όσο εσύ νιώθεις άνετα, η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα. Στο εγγυώμαι.

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο τρόπος..

#1

Διατροφή


Το #1 κομμάτι που θέλεις να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου από το άγχος είναι η διατροφή σου. Ξέρω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν βάση σε αυτό, και ούτε μπορούν να καταλάβουν την αξία της διατροφής. Νομίζουν ότι η διατροφή είναι κάτι άσχετο από το άγχος τους.

Όμως θα ήθελα να κάνεις το εξής: Θα ήθελα για 10 μέρες να φας ποιοτικά και τις επόμενες 10 μέρες να φας ότι να’ ναι. Τώρα πρόσεξε, αν είσαι  16-30 χρονών, πρέπει να είσαι πάρα πολύ alert για να καταλάβεις τις διαφορές γιατί το σώμα είναι ακόμα πολύ δυνατό, πολύ γερό. Όσο μεγαλώνουμε οι διαφορές είναι πιο αισθητές, πολύ πιο γρήγορα. Θέλω να παρατηρήσεις λοιπόν ότι κάνοντας μια κακή διατροφή ξεκινάς την μέρα σου με άγχος. Γιατί μια κακή διατροφή δημιουργεί άγχος στο σώμα.

Άρα λοιπόν τι είπαμε; Δεν χρειάζεται το «θηρίο», να γίνει τεράστιο για να πας να το πολεμήσεις , γιατί τότε θα χάσεις. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι το εξής: Όταν το «θηρίο», είναι εκεί κάπου μακριά εσύ να εξαφανιστείς. Δηλαδή το άγχος είναι κάπου εκεί στο σύμπαν, δεν σε ακουμπάει. Θα σου έρθει όταν δεν κάνεις ένα από αυτά τα #3 πράγματα που θα σου πω. Και το #1 λοιπόν όπως είπαμε είναι η διατροφή.

Έτσι λοιπόν θα ήθελα να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και θα ήθελα να απαντήσεις με ειλικρίνεια:

Τι τρως καθημερινά;

Πώς ξυπνάς;

Ποιο είναι το μεσημεριανό σου;

Ποιο είναι το δεκατιανό σου;

Ποιο είναι το απογευματινό σου;

Πόσα γεύματα κάνεις;

Πότε είναι το πρώτο σου γεύμα;

Πότε είναι το δεύτερο γεύμα;

Πόσο νερό πίνεις;

Πόσο προσέχεις την ώρα που τρως;

Τι αξία δίνεις σε αυτό;

Για ποιον λόγο τρως;

Έχεις επίγνωση την ώρα που τρως;

Την ώρα που τρως, τρως απλά για να φας;

Τρως απλά για να γεμίσεις την λιγούρα σου;

Ή έχεις τον βαθμό κατανόησης ότι τρως γιατί το σώμα σου χρειάζεται καύσιμα;

Ας δούμε ένα παράδειγμα

Αν στο αμάξι ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης, θα πας και θα του βάλεις οτιδήποτε υγρό υπάρχει εκεί πέρα έξω; Είτε είναι πετρέλαιο, είτε είναι βενζίνη, είτε είναι νοθευμένη βενζίνη, είτε είναι νερό, είτε είναι οινόπνευμα; Όχι βέβαια. Αν λοιπόν δεν το κάνεις στο αμάξι σου, για ποιον λόγο το κάνεις στο στομάχι σου;

Γιατί αν το κάνεις στο αμάξι σου, θα αρχίσει να έχει προβλήματα, να μην παίρνει μπρος, να χαλάσει. Το σώμα; Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα; Τι σημαίνει το δεν παίρνω μπροστά; Σημαίνει πως δεν λειτουργώ σωστά; Αν δεν λειτουργεί σωστά το σώμα σου τότε, πώς θα έχεις ενέργεια να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις; Και αν δεν έχεις την ενέργεια να κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, αν δεν έχεις την διαύγεια να κάνεις αυτά που πρέπει να κάνεις, τότε δεν είναι λογικό να έχεις άγχος;

Ή αν βάζεις στο σώμα σου τοξίνες δεν είναι λογικό το σώμα σου να στρεσαριστεί, γιατί εκείνη την στιγμή δεν δουλεύει ορθά; Άσχετα το ότι έχει προσαρμοστικότητα, έχει ευελιξία, είναι ένας τεράστιος και ευφυέστατος μηχανισμός που θα το ξεπεράσει πολύ πιο εύκολα, δηλαδή αν βάλεις κάτι κακό στο σώμα σου, δεν θα σε αφήσει τόσο γρήγορα όσο θα σε αφήσει το αμάξι σου. Το σώμα κάτι θα κάνει. Μην επαναπαύεσαι όμως σε αυτή την ανεκτικότητα και την καλοσύνη που έχει το σώμα μαζί σου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο video, ένα άλλο σενάριο. Ας μείνουμε στο ότι η κακή διατροφή στρεσάρει.

#2

Οργάνωση της καθημερινότητας

Το #2 πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να οργανώσεις την καθημερινότητα σου. Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια εποχή όπου τα πράγματα τρέχουν με ρυθμούς απίστευτους, εξελίσσονται. Θυμάμαι και στην επιχείρηση, όταν ξεκίνησα είχα ένα Facebook να διαχειριστώ, ήταν απλά τα πράγματα. Τώρα Facebook έχει γίνει μια ολόκληρη επιστήμη μόνο του, το Instagram μία άλλη επιστήμη από μόνο του, το LinkedIn το ίδιο, τα emails το ίδιο, και σε όλα αυτά εκεί που είχες ένα πραγματάκι να κάνεις, τώρα πρέπει να κάνεις πάρα πολλά πράγματα.

Το ίδιο και μία σχέση. Παλιά υπήρχαν άλλες απαιτήσεις. Τώρα έχει αλλάξει ο τρόπος που οι άνθρωποι σχετίζονται, οι απαιτήσεις, τα θέλω, όλα αυτά έχουν αλλάξει. Οπότε χρειάζεται να το διαχειριστούμε λίγο διαφορετικά. Το ίδιο ισχύει και με το σώμα μας.

Άρα λοιπόν αν όλα αυτά τα προσθέσεις, λίγο εδώ, λίγο εκεί, στην καθημερινότητα καλείσαι, να κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Η ερώτηση που έχω να σου κάνω είναι η εξής: Προλαβαίνεις; Είναι εφικτό; Και δεν λέω για ένα χρονικό διάστημα να μην πιέσεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι εάν πρέπει να το κάνεις, γιατί πρέπει να πετύχεις κάτι, πρέπει να συμβεί κάτι ή γιατί έτυχε κάτι και πρέπει να κάνεις κάτι. Ok, είμαστε ρεαλιστές και λογικοί. Αλλά αν αυτό το κάνεις για πάρα πολλά χρόνια μήπως πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που ζεις; Πολλές φορές με όλα αυτά μέσα σε μία καθημερινότητα χανόμαστε. Ζούμε σε κάτι το οποίο είναι ανέφικτο, δεν υπάρχει. Και σε ρωτώ: Είναι λογικό; Πρέπει να το κάνεις; Δεν είναι λογικό να αγχωθείς;

Θα σου δώσω ένα ακραίο παράδειγμα:

Φαντάσου λοιπόν ότι είσαι στην Αθήνα και θέλεις να πας στο Λονδίνο. Η πτήση είναι περίπου 3 ½ ώρες. Κλείνεις λοιπόν ένα ραντεβού με κάποιον και του λες «Εγώ θα είμαι στο Λονδίνο σε μία ώρα. Αν δεν είμαι σε μία ώρα ,υπογράφω συμβόλαιο να μου πάρεις το σπίτι, να μου πάρεις τα πάντα και να μείνω στον δρόμο.». Δεν θα αγχωθείς;

Και όχι, δεν είναι παράλογο το παράδειγμα. Παράλογο είναι αυτό που κάνουμε οι άνθρωποι στην καθημερινότητα. Θα αγχωθείς γιατί στην ουσία υπέγραψες και καθόρισες ένα μέλλον δικό σου, που είναι δεδομένο ότι καταστρέφεις το μέλλον σου, γιατί είναι σίγουρο ότι δεν θα είσαι σε μία ώρα στο Λονδίνο με το αεροπλάνο.

Ακριβώς το ίδιο κάνουμε στην καθημερινότητα. Αποκλείεται να κάνουμε και τα 15 πράγματα που έχουμε να κάνουμε στην καθημερινότητα και ειδικά όταν δεν είμαστε πολύ οργανωμένοι, και το έχουμε πάρα πολύ και αυτό στην Ελλάδα. Μπορεί να δουλεύουμε πολύ αλλά δεν έχουμε καλή σχέση με την οργάνωση. Δεν έχουμε καμία σχέση με την καθημερινότητα. Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά. Και δεν μιλάω σε εσένα προσωπικά γιατί δεν σε ξέρω. Αλλά μιλάω για το πλήθος των ανθρώπων που όπως το βλέπω στην Ελλάδα είναι ένα προβληματάκι. Μεγάλο. Προβληματάρα θα έλεγα. Καλό το χύμα, καλό το ωραίο, αλλά δεν δουλεύει στην καθημερινότητα σου. Δημιουργεί άγχος. Και δεν το θέλεις το άγχος.

Για να απελευθερώσεις το άγχος χρειάζεται να βάλεις πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα όμως το οποίο είναι εφικτό. Είναι υλοποιήσιμο, μπορείς να το κάνεις. Όχι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι στον αέρα.

#3

Ανάπτυξη Εαυτού


Το #3 πράγμα λοιπόν το οποίο είναι πάρα πολύ καλό να κάνεις είναι να δουλεύεις πάνω στον εαυτό σουΝα αναπτύξεις τον εαυτό σου. Να αναπτύξεις την συναισθηματική σου νοημοσύνη. Να αναπτύξεις την δύναμη του μυαλού σου.

Πώς πηγαίνουμε γυμναστική για να γυμνάσουμε το σώμα μας, να έχουμε καλύτερη αντοχή, έτσι ακριβώς χρειάζεται να έχει και το μυαλό καλύτερη αντοχή.

Γιατί καλύτερη αντοχή στο μυαλό σημαίνει πιο δυνατά συναισθηματικός. σημαίνει ότι δεν καταναλώνω πολύ ενέργεια στο να διαχειριστώ τα καθημερινά μου πράγματα.

Όσο δεν χρειάζεται να καταναλώνω ενέργεια για τα καθημερινά μου πράγματα τόσο πιο πολύ ενέργεια έχω.

Όσο πιο πολύ ενέργεια έχω τόσο πιο πολύ δυνατός είμαι.

Όσο πιο δυνατός είμαι μπορώ να φέρνω καλύτερα αποτελέσματα.

Όσο πιο εύκολα μπορώ να φέρνω καλύτερα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να έρχεται ο εαυτός μου και να μου λέει: «Άγχος, κινητοποιήσου», «Άγχος, δραστηριοποιήσου», «Άγχος, εστίασε», «Άγχος», «Άγχος», «Άγχος». Δεν χρειάζεται.

Συνοψίζοντας:

Άρα λοιπόν πάμε να κάνουμε μια σύνοψη. Θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και θέλω να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου:

Τι είναι αυτό που σου προσφέρει το άγχος;

Δύο πράγματα:

  • Σε προστατεύει;
  • Σε βοηθάει να πετυχαίνεις καλύτερα;

Ποια είναι τα #3 πράγματα που αν κάνεις θα βοηθήσεις τον εαυτό σου ώστε να μην σε «αγγίζει» το άγχος;


#1 – Διατροφή;

#2 – Οργάνωση της καθημερινότητας;

#3 – Ανάπτυξη εαυτού;

Αν κάνεις αυτά τα #3 πράγματα στο υπόσχομαι ότι σε 3 μήνες από τώρα η ζωή σου θα είναι τελείως διαφορετική.

Αλλά αυτά που θα κάνεις να έχουν λογική, να έχουν υπόσταση, και να είναι υλοποιήσιμα. Δεν τα κάνεις απλά για να τα κάνεις. Δεν δουλεύει έτσι η ζωή. Αν κάνεις κάτι, κάν’το με την καρδιά σου. Μην το κάνεις μισό. Αν είναι να το κάνεις μισό μην το κάνεις καθόλου.

Να θυμάσαι λοιπόν ότι το άγχος είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις για ποιον λόγο υπάρχει και τι να το κάνεις. Τώρα έμαθες. Είναι δικιά σου ευθύνη τι θα κάνεις με τη ζωή σου. Έτσι δεν είναι;

Να θυμάσαι ότι είσαι υπέροχος!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος! 

Picture of Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Εκμεταλλεύσου αυτήν την πηγή Καθημερινής Έμπνευσης