Δημιουργώντας μια υπέροχη νέα χρονιά, ένα υπέροχο 2022

Xo Xo Xo!

Merry Christmas!

 Υπέροχε άνθρωπε σου εύχομαι να περνάς υπέροχα! Εύχομαι αυτές οι μέρες αγάπης, γιορτής, ζεστασιάς, να γεμίσουν όλο σου το σώμα, όλη σου την καρδιά, όλη σου την ύπαρξη.

Και ξέρω ότι κάθε χρόνο τα ακούς αυτά, αλλά μόλις περάσουν αυτές οι μέρες τι γίνεται; Τι θα γίνει στο τέλος του Γενάρη; Στα μέσα του Φλεβάρη; Στις αρχές του Μάρτη; Τι θα γίνει; Θα συνεχίζεις να έχεις αυτή την αίσθηση μέσα σου;

Ξέρω ότι τα   Χριστούγεννα δεν τα βιώνουν πολλοί άνθρωποι. Και ίσως τα Χριστούγεννα, να είναι πολύ δύσκολη  περίοδος  για πολλούς ανθρώπους γιατί είναι μέρες αγάπης, σύνδεσης, και πάρα πολλοί άνθρωποι είναι μόνοι τους. Είναι μόνοι τους είτε στο σπίτι τους, είτε στην ψυχή τους.

Ο Σαμαράκης έλεγε: “Ποτέ άλλοτε, οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μία στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε, οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα”

Έτσι λοιπόν, αν θα σου ευχόμουν κάτι για αυτή τη νέα χρονιά, θα ήταν να δημιουργήσεις εκείνες τις βάσεις και τις υποδομές, προκειμένου να δημιουργήσεις σχέσεις όμορφες. Σχέσεις αγάπης!


Δεν ξέρω εάν μπορείς να φανταστείς τι δυναμική έχουν 
οι σχέσεις των ανθρώπων.. Με την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας, τον σύντροφο μας, τα παιδιά μας, τα κατοικίδια μας, τους άγνωστους.. με τα πάντα!

Είμαστε κοινωνικά όντα. Είμαστε κοινωνικά όντα, που μέσα στον σύγχρονο ρυθμό της ζωής το ξεχάσαμε. Κλειστήκαμε πίσω από ένα κουτί. Πίσω από ένα κουτί που λέγεται video, υπολογιστής, κινητό..

Κάποια στιγμή έπιασα τον εαυτό μου, να είμαι εξαρτημένος από το κινητό και από το Facebook. Με  μια κοπέλα τότε, είχαμε χωρίσει, και της έκανα σκηνές που μπήκε στο Facebook. Άργησα να το  ανοίξω ξανά και κάποια στιγμή – βέβαια προσωπικά το χρησιμοποιώ μόνο για επαγγελματικούς λόγους πλέον – συνειδητοποίησα πως είμαι εθισμένος, από κάτι και μου κάλυπτε την ανάγκη να συνδέομαι με άλλους ανθρώπους, αλλά κατάλαβα  πως δεν ήταν αληθινές οι σχέσεις.

Ανακάλυψε το κλειδί του μυαλού σου


Είναι εντάξει 
ναι, το δέχομαι και το παραδέχομαι και το αναγνωρίζω και το ευχαριστώ,  είναι σίγουρα ένας καινούργιος τρόπος για να γνωρίζεις ανθρώπους, όμως η προσωπική επαφή δεν θα αλλάξει ποτέ. Γνώρισε έναν άνθρωπο από το Facebook, μάθε τις πληροφορίες που χρειάζεται να μάθεις, είναι ένας καινούργιος τρόπος καλώς ή κακώς, και μετά πήγαινε έξω στη ζωή να τον δεις, να τον ακουμπήσεις, να τον πιάσεις, να αλλάξετε ενέργειες.

Γιατί μάθαμε να ζούμε σε ένα κουτί. Είτε λέγεται σπίτι, είτε λέγεται εργασία, είτε λέγεται να σκεφτόμαστε από αυτό το κουτί. Και επ’ αυτού και  η έκφραση “Think Out Of The Box”.

Έτσι λοιπόν, εάν θέλεις να μην περιμένεις μέχρι τον επόμενο χρόνο, τα επόμενα Χριστούγεννα, τις επόμενες γιορτές, για να σου ευχηθώ εγώ, ένας φίλος σου, κάποιος, χρόνια πολλά, καλή χρονιά, αγάπη, υγεία, ζεστασιά, και θέλεις όλο αυτό να το βιώνεις στην καθημερινότητα σου, φρόντισε λοιπόν αυτές τις μέρες, και αυτή την χρονιά να κάνεις ένα πράγμα ή και ένα πράγμα ακόμα..

Δες με ποιους ανθρώπους, από το στενό σου οικογενειακό περιβάλλον ή τους φίλους σου, έχεις μια πολύ όμορφη σχέση τώρα, δες τι χρειάζεται να κάνεις ώστε να την κάνεις ακόμα πιο ισχυρή, ξεκαθάρισε τις εκκρεμότητες τις οποίες υπάρχουν, που ενδεχομένως ήταν αγκαθάκια σε αυτή την σχέση. Βγες έξω να γνωρίσεις ανθρώπους, είτε είναι σε ένα καφέ, είτε σε ένα εστιατόριο, είτε είναι σε μια σχολή χορού, είτε είναι σε ένα club γυμναστικής, είτε είναι σε ένα event, είτε είναι σε ένα φιλανθρωπικό σύλλογο, είτε είναι σε ένα σεμινάριο..

Αν δεις στα σεμινάρια μου συνήθως, και στα On Sight και στα On Line ένα από αυτά που προσφέρω είναι αυτό το κομμάτι της δικτύωσης, γιατί ξέρω και έχω δει πόσο πολύ βοηθάει.


Έτσι λοιπόν, σκέψου τώρα, μην το αμελήσεις, μόλις τελειώσει αυτό το άρθρο
 ή ακόμα και τώρα αν το έχεις ανάγκη, σταμάτησε το, πάρε ένα στυλό, πάρε ένα χαρτί, δες με πόσους ανθρώπους θα ήσουν χαρούμενος, να ξεκινήσεις να έχεις καλές σχέσεις. Έρευνα έχει δείξει ότι συνήθως δεν έχουμε καλές σχέσεις με πάνω από δύο, τρία, πέντε άτομα. Max. 10. Μην το κάνεις στον εαυτό σου.

Δες λοιπόν πόσους γνωρίζεις, πόσο καλά είσαι συνδεδεμένος με αυτούς, δες πως θα βελτιώσεις την σχέση μαζί τους, βγάλε τα αγκαθάκια που ενδεχομένως υπάρχουν στην μεταξύ σας σχέση, δυνάμωσε την, κάνε την πιο ισχυρή, και άρχισε να βγαίνεις. Και ξέρεις τι; Χρησιμοποίησε και το Internet αν χρειάζεται.

Στην Σουηδία αυτή την στιγμή όλοι οι άνθρωποι, και στο εξωτερικό γενικότερα , γνωρίζονται μέσω Internet. Άλλαξε η εποχή καλώς ή κακώς. Μην μένεις στην παλιά, την κλασική νοοτροπία “Ε, αυτά δεν είναι για εμάς. Αυτά είναι για άλλους.” Όχι! Φύγε από αυτό. Έχει αλλάξει η εποχή. Μπες λοιπόν στο Internet, γνώρισε και να θυμάσαι ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Internet, όπως συμπεριφέρεσαι παντού.

Είναι πραγματική – virtual – αλλά είναι πραγματική ζωή. Ψηφιακή πραγματική ζωή. Γιατί από εκεί είναι το πρώτο βήμα, μετά να τον γνωρίσεις έξω.


Λοιπόν όπως και να έχει θέλω να σου ευχηθώ να περάσεις υπέροχα!

Εύχομαι αυτή η χρονιά να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για σένα!

Εύχομαι από εδώ και πέρα να σε φωτίσει ο Θεός, να σε φωτίσει όποιος κι αν είναι αυτός που υπάρχει για σένα! Ότι είναι αυτό, να γίνει ένα κλικ μέσα σου, και απ’ όπου και να είσαι, του χρόνου να είσαι ακόμα πιο κοντά σε αυτά που θέλεις. Ή αν θέλεις να έχεις ακριβώς 100% τι θέλεις και του παρά χρόνου το ίδιο και το ίδιο και το ίδιο και το ίδιο. Γιατί; Γιατί το αξίζεις.!

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Θέλω να σου ζητήσω να το μοιραστείς..

Να μοιραστείς όλα εκείνα τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις απορίες.. τις ενέργειες σου!

Το Blog μου, τα videos και τα podcasts είναι στη διάθεσή σου.

Διάβασε, παρακολούθησε, σχολίασε και μοιράσου ό,τι βρίσκεις ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν αυτό το άρθρο έχει αξία για σένα, βοήθησε να εξαπλώσουμε αυτό το μήνυμα..

Το παραπάνω άρθρο υπάρχει και σε μορφή video από τον Μανώλη στο Youtube. Όλα τα videos που διαθέτει ο Μανώλης είναι αυτοσχέδια – χωρίς σενάριο και χωρίς μοντάζ. Μαγνητοσκοπήθηκαν με την πρώτη. Ο σκοπός είναι δια του παραδείγματος να μάθεις να είσαι ο εαυτός σου γιατί, όπως και να είσαι, είσαι υπέροχος και οι άνθρωποι περιμένουν να εκφράσεις αυτό που είσαι. Αυτές οι εκπαιδεύσεις προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας, που βασίζονται στην αυθεντικότητα και σε στρατηγικές υψηλής απόδοσης, είναι πολύ δημοφιλείς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο. Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις δωρεάν έμπνευση σε μορφή Podcast κάνοντας κλικ εδώ και σε μορφή video (Youtube) κάνοντας κλικ εδώ


Χρόνια σου Πολλά, Να έχεις μια Υπέροχη Χρονιά!

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συγχώρεση: Πώς να μάθεις να συγχωρείς και γιατί χρειάζεται συγχωρώ συγχώρεση

Αναζήτησε τον άνθρωπο
που θα ανυπομονείς
να συναντήσεις!

www.manolisischakis.gr

Μανώλης Ισχάκης

Μανώλης Ισχάκης

Γεια σου! Είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να δημιουργούν εξαιρετικά αποτελέσματα ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό τους.

Προσφατα Άρθρα

Θέλεις να γνωρίσεις έναν Coach;

Συμπλήρωσε τη φόρμα και ένας συνεργάτης μου θα επικοινωνήσει μαζί σου για να αξιοποιήσεις τα 30΄ ΔΩΡΕΑΝ coaching με έναν από τους εξειδικευμένους μου coaches.

nlp-book

NLP! Το Κλειδί του Μυαλού μας

Το βιβλίο NLP έχει γραφτεί με στόχο να σου δείξει τον τρόπο να πετύχεις στη ζωή σου. H μόνη ερώτηση που μένει αναπάντητη είναι η εξής : Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Η γνώση είναι δύναμη και το βιβλίο NLP το απόλυτο μέσον επιτυχίας!