syzitisi

Πώς Συνεχίζεις Μια Συζήτηση ώστε να Μην Υπάρχουν Αμήχανες Παύσεις;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

syzitisi  Τι Μπορείς να Κάνεις ώστε να Συνεχίσεις μια Συζήτηση 

Σου έχει συμβεί να κάνεις μια συζήτηση με κάποιον και να φτάσει κάποια στιγμή που να μην έχεις κάτι να πεις;

Να θέλεις να συνεχίσεις την συζήτηση αλλά να μην ξέρεις πώς..

Ναι, σωστά κατάλαβες!

Αναφέρομαι σε αυτές τις παύσεις που δημιουργούνται σε μια συζήτηση και οδηγούν σε αμηχανία.

Εκεί που το μόνο που σκέφτεσαι να πεις είναι “Τι άλλα;”.. Αλλά ξέρεις κατά βάθος πως δεν πρέπει να το πεις. Γιατί είναι σαν να έχεις πει όσα είχες να πεις και δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Και ναι.. Είναι η στιγμή που θέλεις να σκεφτείς κάτι ενδιαφέρον που θα κάνει την συζήτηση σας να συνεχιστεί για αρκετή ώρα ακόμα. Αλλά τι;

Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι εσωστρεφής ή εξωστρεφής. Πάντα θα υπάρχουν αυτές οι παράξενες και αμήχανες στιγμές σε μια συζήτηση.

Ας δούμε λοιπόν κάποια tips που μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις συνέχεια στην συζήτηση που έχεις ξεκινήσει είτε με κάποιον φίλο, είτε με κάποιον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει συναισθηματικά, είτε με έναν συνεργάτη, με οποιονδήποτε..

Έτσι Σταμάτησα να Σαμποτάρω τον Εαυτό μου και να μην Χάνω τον Χρόνο μου. Δες την Μέθοδο που Ακολούθησα. Κλικ ΕΔΩ

Όχι στο άγχος

Σου έχει συμβεί σε μια συζήτηση να προσπαθείς να βρεις τις σωστές λέξεις και να μην μπορείς;

Πολλές φορές κάτω από μία τέτοια συνθήκη γεμίζουμε με άγχος. Το άγχος αυτό όμως δυσκολεύει την πορεία της συζήτησης μας. Γιατί; Γιατί δημιουργεί ένα εσωτερικό μπλοκάρισμα. Εστιάζουμε πολύ στην αναζήτηση της σωστής λέξης, κάτι το οποίο πολλές φορές συνεχίζεται και στην πορεία της συζήτησης. Αποτέλεσμα; Δυσκολευόμαστε να πάμε στο επόμενο θέμα.

vimata_epityxias

Όχι στην βιασύνη

Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι όταν συζητάς με κάποιον. Κάνε την συζήτηση σου ήρεμα και χαλαρά. Άκουσε τον συνομιλητή σου με προσοχή, απάντησε στις ερωτήσεις που θα σου κάνει. Κάνε του κι εσύ ερωτήσεις. Αν είσαι ήρεμος και δεν βιάζεσαι θα μπορέσει η συζήτηση σας να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ακούραστα. Δύσκολα θα δημιουργηθούν παύσεις. Εύκολα θα βρείτε νέα θέματα να αναπτύξετε.

Ζήτησε από τον συνομιλητή σου να σου μιλήσει για τον εαυτό του

Συνήθως οι άνθρωποι θέλουν να μιλούν για τον εαυτό τους. Όχι λόγω εγωισμού αλλά επειδή νιώθουν πως είναι ένα ασφαλές θέμα που γνωρίζουν πολύ καλά. Επομένως, αν δεν ξέρεις κάποια στιγμή τι να πεις, μπορείς να κάνεις κάποιες ερωτήσεις ώστε να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον συνομιλητή σου.

Επιπλέον, οι ερωτήσεις δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι για τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου και αυτό βοηθάει στο να έχεις την προσοχή του και να συνεχιστεί η συζήτηση σας. Αν δεν ξέρεις τι να ρωτήσεις παρατήρησε τον. Αν για παράδειγμα φαίνεται κουρασμένος, ρώτησε τον “Είσαι κουρασμένος ε; Δύσκολη μέρα; Τι συνέβη;”. Το κλειδί είναι να ρωτάς πράγματα που θα οδηγήσουν σε ανοιχτές συζητήσεις και όχι ερωτήσεις που θα απαντήσει ο άλλος με ένα “Ναι” ή “Όχι”.

Βρες ένα ανοιχτού ενδιαφέροντος θέμα συζήτησης

Σίγουρα δεν γνωρίζουμε όλοι για τις τελευταίες εξελίξεις στην ρομποτική ή στον χώρο της ιατρικής ή στον καλλιτεχνικό χώρο όμως υπάρχουν θέματα που μπορεί να συζητήσεις χωρίς να χρειάζεται να έχεις ή να έχει ο συνομιλητής σου περισσότερες γνώσεις. Για παράδειγμα μπορείτε να μιλήσετε για τον καιρό, για το φαγητό, για ταξίδια, για την δουλειά, για βόλτες κλπ. Πάντα υπάρχουν θέματα για να συζητήσεις.

Μοιράσου μικρά πράγματα για τον εαυτό σου

Μπορείς να πεις κάποια πράγματα για εσένα στην συζήτηση σου με τον συνομιλητή σου. Να ταιριάζει στην ροή της συζήτησης σας βέβαια.. Το σημαντικό είναι ότι βγάζεις το μήνυμα σε εκείνον ότι του ανοίγεσαι. Και τον βοηθάς να ανοιχτεί και αυτός στην συζήτηση σας.

Να θυμάσαι πάντα υπάρχει τρόπος να κρατήσεις μια συζήτηση ενεργή. Βάλε σε εφαρμογή τα παραπάνω μικρά tips στις συζητήσεις σου και απόλαυσε την επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Συμπληρωματικά άρθρα και Video:

Ύπνος! Τον στερείσαι; Έχει τον τρόπο να σε εκδικηθεί..

Τα πιο σημαντικά 10-λεπτά της ημέρας σου, που θα κάνουν τη διαφορά

Πώς θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής σου αν αλλάξει η εστίαση σου;

Κοινοποιειστε το αρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα νέα μας άρθρα και ενημερώσεις

Αυτό το βιβλίο NLP είναι το GPS της επιτυχίας σου.

Είναι ένας σημαντικός πρακτικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να κάνεις το πρώτο βήμα για τη συνέχεια στο ταξίδι της ζωής σου.

Συνδεθείτε με τον

Copyright 2021 | All Rights Reserved | Powered by Web Development Internet Wizards

Πολιτική Απορρήτου

Όροι και προϋποθέσεις χρήσεις